Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Nepuno radno vrijeme nakon trećeg djeteta

Lucija_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno Nepuno radno vrijeme nakon trećeg djeteta

Molim vas link/odgovor na pitanje: da li/na koliko dugo imam pravo traziti poslodavca da radim 20 sati tjedno nakon sto sam bila 6 mj na rodiljnom za treće dijete.
    kakva je procedura?

puno hvala unaprijed.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako misliš pravo na skraćeno radno vrijeme koristiti u vremenu roditeljskog dopusta (kao zamjenu) onda ti traje u dvostrukom trajanju roditeljskog dopusta. Znači, ako ti suprug prepusti svoje pravo, imala bi pravo na 6 mjeseci roditeljskog dopusta (odnosno 6 * 30 dana = 180 dana), a ako bi ih zamjenila za SRV onda bi to pravo mogla koristiti u dvostrukom trajanju ( 180 dana * 2= 360 dana).

U svakom slučaju, ovdje ti je link na tablicu sa pravima.

Pravo ćeš ostvariti temeljem rješenja nadležnog ureda HZZO-a, pa te upućujem da se direktno tamo obratiš kako bi te savjetovali za dokumentaciju.

ujedno, ako misliš ovo pravo koristiti nastavno na rodiljni dopust, pobrini se da zahtjev uložiš već oko 5 mjeseca djetetove starosti. Uz zahtjev ćeš trebati imati i pristanak poslodavca.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Oprosti, zanemarila sam činjenicu da pišeš o trećem djetetu.

Roditeljski dopust za treće djete iznosi 30 mjeseci (15 mjeseci po roditelju). Ako ćeš ga ti u potpusnosti koristiti i to u potupunosti kao rad u SRV, onda imaš pravo na 60 mjeseci sa radom u SRV (odnosno 60 * 30 = 1800 dana), ali ukupna prava moraš iskoristiti do 8 godine djetetova života.

ujedno, možeš i kombinirati pravo, tako da dio roditlejskog dopusta iskoristiš kao rad u SRV, a dio kao dopust u potpunosti.

Lucija_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

hvala na odgovoru."skombinirati" cemo nesto

Lucija_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

molim lijepo neka mi se javi netko tko je pokusao/ostvario pravo na SRV po osnovi roditeljskog za 3će dijete.
    moze i na PP.

hvala unaprijed

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

evo, ja sam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •