Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Jako bolna dojka!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno Jako bolna dojka!

Molim pomoć. Imam bebu od 2 mjeseca i dojimo uspješno od početka. Super napreduje (3 kh i 10 cm). Ali mene je zadnjih par dana počela jako boliti desna cica i to s donje strane, ne oko bradavice. Bol je dosta jaka i to neovisno o tome je li cica puna ili prazna. Smeta me kad nosim dijete na toj strani. Uopće ju ne smijem dotaknuti, a niti pomaknuti prsne mišiće s te strane. Što bi to moglo biti?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

draga najbolje da sačekaš do ponedjeljka i trk k doktoru jer nema ništa ljepše nego kad beba cicka... pusek

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Vjerujem da se radi o zastoju mlijeka, o čemu se već puno puta pisalo. Isto se i meni znalo događati s oba djeteta u početku pogotovo, a čak i nedavno s bebinih punih 14 mjeseci. Preporučam ti obloge od kupusa (zelja, onog običnog), meni bi pomogao isti dan- malo "istuci" listove i jednostavno uvali u grudnjak ili pod gazu! Masiraj dojku koliko možeš, stavljaj tople obloge, izdajaj i ono najvažnije- pusti bebu da bude na cici i pomogne ti to "riješiti". Pogledaj stare postove na tu temu. Nadam se da je to to, da sam ti bar malo pomogla i da će brzo proći!

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ista stvar i kod mene. Živčana sam ko pas od te glupe boli koja nikako da prođe, a ne mogu utjecati na nju. Kao da mi je iglica u dojci i bode me stalno, i kad cica i kad ne, i kad je puna i kad ne...
    Ali, nije meni prvi put, prošlo je i prije pa će i sad. Dan dva, ne duže, a pomaže sve što ti je napisala Hopla. Oblozi, cicanje, odmaranje..ako nema temperature ne juri doktoru.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

kaj je moguće da je zastoj iako su mi cice skroz mekane i kaj mali super doji? Sad je bol jaka i u mirovanju i osjećam da je cica topla. upravp ju je izdojio i malo mi je lakše jer sam se masirala dok je dojio. idem kupit kupus pa ću vidjeti kak će biti nakon obloga.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Kora prvotno napisa
    kaj je moguće da je zastoj iako su mi cice skroz mekane i kaj mali super doji? Sad je bol jaka i u mirovanju i osjećam da je cica topla. upravp ju je izdojio i malo mi je lakše jer sam se masirala dok je dojio. idem kupit kupus pa ću vidjeti kak će biti nakon obloga.
    Imala sam ja to prije 3 dana. Cica mekana, mogu izdojiti, ali na jednom jedinom mjestu bolno, toplo i crvenilo na koži. Nije mi bilo druge nego se otuširati u toploj vodi i sat vremena masirati dok nije bol nestala. Točno sam pod prstima osjetila kvrgu i trenutak kad sam je "razbila". Isteklo je par kapi mlijeka i to je bilo to. Nije mi prvi put...
    Nadam se da ćeš se brzo riješiti boli...

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ima na portalu dobar tekst o tome:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1122

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Evo popodne sam stavljala kupus i čini mi se da malo manje boli. Grom, hvala na linku. Ako je zstoj mogli su ga uzrokovati rjeđi podoji zadnjih tjedan dana, jer je počeo dulje spavati po noći pa bi mi se cice prepunile.

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Drago mi je čuti. (A ni ovo sa duljim spavanjem nije loše ). Samo masiraj čim primjetiš da postaje neugodno. A proizvodnja će se uskoro prilagoditi pa će biti lakše.

YellowSky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Curke i ja imam neki problem! Nije zastoj, imala sam ih vec, znam kako izgledaju...
    Odjednom dojenje na jednoj strani boli i boli i boli! Prvih minut-dva je skoro neizdrzivo, posle se smanji bol, ili potpuno nestane. A boli me povremeno i kad ne doji...
    Imala sam identicne ove simptome kad se bebac tek rodio, tj prvih mesec-dva, pa je nekako samo od sebe nestalo. Tad sam mislila da je nepravilan polozaj u pitanju, ali sad, posle 11m dojenja mi to deluje neverovatno...
    Rastu mu zubici, cak su mi par puta ostali tragovi zuba, ali me ne ugrize, kao da samo prejako steze.
    Na drugoj strani me nista ne boli...
    Uopste ne kapiram sta se desava, ne deluje mi da je problem za lekara...

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

U ovom tekstu opisuje se vrijeme pojave boli (s obzirom na početak podoja) u odnosu s mogućim problemom.
    Mada mene ta vrsta boli podsjeća na onu koja mi se javljala prije pojave blistera. (Boljelo je na početku podoja, ali i između njih). Boljelo bi me dan, dan i pol i onda bi "izbio" blister. Ja bih ga probušila sterilnom iglom netom prije podoja.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Cure, spasile ste me. Izgleda da je kombinacija kupusa, masiranja i duugog dojenja na toj cici bila dobitna kombinacija. Super mogu reći da mi je skroz prošla bol. Hvala još jednom.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Baš mi je drago! Znaš za drugi put, iako se nadam da ga neće biti Kupus rules, znam da bi mi svaki put tako brzo pomogao da bi nam još ostalo za naribati za salatu!

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

:D

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

:D

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

a kod nas su pale krpice sa zeljem, jedno od mojih omiljenih jela iz djetinjstva. :D Naime, zelje je bilo ogromno pa da ga iskoristimo.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Mislim da bi sad već ovaj topic trebalo preseliti na Dohranu

YellowSky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Meni su pomogle tople obloge

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor