Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Dijete bez kisika pri porodu

vega

Početno Dijete bez kisika pri porodu

Prijateljica mi je rodila prije par dana. Bilo je komplikacija pri porodu, rodila je na carski rez, međutim dijete se nagutalo plodne vode i 8 minuta su ga oživljavali...

Doktor je pregledao bebu, kaže da je sve u najboljem redu, no strah me posljedica..

Što se može dogoditi?

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iskreno - moze biti svasta i nista, ovisi o tisucu stvari, najboje je pratiti dijete - neuropedijatar i vidjet ce se jel doslo do ostecenja mozga ili ne i u kojem obimu i na kojem mjestu.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se nadam i zelim da bude sve OK

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi smo imali najlakše posljedice a one se obično očituju na ekstremitetima, tj, mali je izvrtao rukice prvih godinu dana prema iza. danas ima godinu i pol i sve 5.važno je na vrijeme početi vježbati

koliko se sjećam meni su govorili da se problemi mogu javljati do treće godine. dakle, ne mora se odmah manifestirati, no u svakom slučaju, mislim da je bitno da ode kod dobrog dijagnostičara i obavi sve preglede. moj je imao dvije ciste u mozgu, a to mi na otpuštanju iz bolnice nije nitko rekao

piramida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Da ohrabrim sve mame koje ovo budu čitale:
    Moju su morali oživljavati. Bio je je Apgar 3 pa 5. Brzo su mi dali neke papire da potpišem,nju onakvu plavu (bez ispuštenog glasića) odveli...
    Mlada, neiskusna, uplašena...- ispitivala sam što je s bebom,ali nitko nije baš bio razgovorljiv...
    Da ne duljim, došli smo kući nakon 6 dana. Iako su mi to bila najteža i najduža 6 dana u životu. Bila je tiha, uspavana i lijena. Bojala sam se raznih mentalnih oštećenja. Svi smo se molili Bogu...i Bog nas je poslušao...
    Moja curica je potpuno zdrava. Sve ćelije u mozgu su se popunile kisikom i ona danas nema apsolutno nikakvih mana! Propričala je malo prije prvog rođendana, okretanje na stomak i leđa je bilo kao po knjizi, prohodala malo poslije prvog rođendana (do tada se bojala pustiti samostalno). Bez izmišljanja, bila je naprednija od vršnjaka koji su imali apgar 10,10 i koji su imali bolji porođaj od nje...

Morala je jedino na vježbe, tj. praćenje razvoja,ali uvijek su bili zadovoljni njome tako da su se i vježbe prorijedile....

Sada sam trudna i da li me strah? DA,STRAH ME,jako, da se ne ponovi isto...,ali molim Boga da sve bude u redu...
    Mom bratiću se dogodilo na porodu potpuno ista stvar,ali njemu se ćelije nisu popunile kisikom... Strašno je to. Čuvaj Bože male anđele...

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

jojj..muče te iste stvari kao i mene ..cijela trudnoća u strahu...i toliko si zelim sada drugo dijete ali me strah, i moj mišić je ostao bez zraka i isto pracenje razvoja..ali sve je pet plus: hvala Bogu..čuvaj ih Bože sve

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I moj je prvi ostao bez kisika na porodu. Oživljavali su ga 4 minute. Imao je krvarenje u mozgu. Rekli su nam da može biti svašta i ništa. Vježbali smo od 2. mj. dok nije prohodao i progovorio (sa godinu dana). Poslije je još išao logopedu, zbog nekih sitnica. Ima još malih problema sa grafomotorikom i čitanjem, ali ništa strašno. Mislim, nije strašno kako je moglo biti.
    Treba samo kontrolirati bebicu i ako je potrebno početi vježbati što prije. Sretno!

Tonka.M avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

I moj je reanimiran (pisalo je vrijeme od 30 minuta na otpusnom pismu), apgar 2/5, krvarenje 2. stupnja, rođen u 29. tjednu trudnoće. Uz puuuno rada (3x tjedno fizioterapet + vježbanje doma) prije 1. rođendana je prohodao, progovorio je nešto kasnije (iza 2. rođendana) ali smo i na tome puno radili (poticanje, baby signs), sada ima 4,5 g i motorički je odličan, vrlo spretan (i nezaustavljiv ), s 3 godine je prepoznavao sva slova i brojke, ukucavao ih u Wordu nepogrešivo, sad ih sve već piše i čita (nema analize i sinteze riječi, ali ionako je još prerano)

ne hvalim ga, samo ohrabrujem majke kojima je sve friško da početne dijagnoze ne moraju ništa značiti, puno je toga u ranom početku vježbanja i rada, ali nešto i u tome koji je dio mozgića zahvaćem

sretno svima

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Joj
    Cure, ako želite biti sigurne da vam se ovo neće desiti, kad idete rađati skupite svu hrabrost i nepokolebljivo inzistirajte na odloženom rezanju pupkovine!
    Čak i kod carskog reza može se posteljica izvaditi i bez rezanja pupkovine ostaviti uz bebu dok se beba (eventualno) reanimira. Možda je science fiction to tražiti od naših liječnika, ali kod vaginalnog poroda ne bi trebalo biti.
    To je vrlo jednostavan i siguran način da se izbjegne asfiksija!
    A postoji i bezbroj drugih benefita odloženog podvezivanja pupkovine za buduće zdravlje djeteta.
    Kad se pupkovina u standardnom postupku odmah podveže, dijete je lišeno do trećine (a nedonošće i do polovine!) svoje krvi, što donosi rizik od anemije; isto tako mu se tim postupkom uskraćuju njegove matične stanice, koje su izuzetno bitne za budući rezvoj i zdravlje.

Tonka.M avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

na žalost kod mene nije bilo vremena za razmišljanje, bio je hitni carski zbog abrupcije posteljice, spašavali su moj život, za njega su mi prije poroda rekli da će probati, ali da ne vjeruju pretjerano da će ostati živ tako da i nisu mogli (da su i znali i htjeli) razmišljati bilo o čemu drugome

ali ovo je svakako dobro znati, hvala ti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •