cvjetkica prvotno napisa
kad su temelji uzdrmani kuća se ruši
Vjerojatno je tako, kuća se počinje rušiti, pitanje je koliko ta agonija može trajati, to rušenje, možda čitav život? Zašto? Pričam neki dan sa sestrom i kaže mi kako se roditelji njenog svekra rastaju - prilično me to šokiralo budući da znam da je njemu preko 90, a ona će ove godine toliko napuniti. Naime, tek je nedavno saznala za avanturu svog muža koja je trajala par mjeseci i to prije 40-ak godina! Svi joj se čude (uglavnom sin i snaha, tj. sestrina svekrva), pa davno je to bilo, pa što ste sve nakon toga prošli zajedno, pa gdje će tko živjeti, bla, bla,...ali uglavnom se sve svodi na to da nju nitko ne razumije. A što je s njim? Oboje su već jako bolesni i samim time bi rastava svima još dodatno zakomplicirala život (mislim da razloge ne moram ni objašnjavati). Mislim da bi za njih (tj. za sina i snahu

) stvarno bilo najbolje da ona nikad nije saznala. I opet se vraćam na početak - koliko znam, a sestra mi je štošta pričala, u braku im nikad nisu cvjetale ruže, bilo je tu svega i svačega, ali bi vjerojatno ostali zajedno do samoga kraja da nije bilo ovoga, tj. da baka nije saznala. "Kuća" se tek nakon što je ona saznala za prijevaru - srušila. A ono što me u cijeloj ovoj priči nekako najviše zasmetalo je činjenica što njoj sada svi zamjeraju što je donijela tako "ishitrenu" odluku. A zašto i sa 90 ne bi smjela biti povrijeđena i zašto ne bi smjela otići? Logičnije bi bilo da je prevagnula rezignacija ili očaj ili nešto treće? Kao da godine pitaju za osjećaje. U svakom slučaju, čovjek se nekada zamisli kada čuje za ovakve priče.