Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: skafander u AS

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno skafander u AS

znam da se dijete ne smije stavljati u ničemu u AS no moram reći, iako me sram da ja znam tina u AS stavit u skafander, ako je relacija kraća. kad mu pokušavam odjenuti skafander u autu on se izvija i mlatara okolo rukama. strah me da se ne zvekne glavom o nešto.
    imamo twingo, mjesta i nema previše.

ima li neki savjet, trik kako da to rješim? ili da mu bar moram samo na odredištu oblačiti skafander, tj jednom samo. ovako ga odjenem i idemo do auta (koji je u dvorištu) a ga u autu skidam, pa montiram u AS, a na odredištu ga maknem iz AS pa oblačim skafander.

predloženo mi je ovo ali moja AS se ne vadi iz auta.
    http://www.hoppediz.de/shop/fleece-d...ei-punkt-decke

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Pa ja bih ga umotala u obično ćebe, mi imamo jedno od flisa, onako za popodnevno spavanje na kauču. Tako ga odneseš do auta i staviš u AS, pa ga pokriješ tim istim ćebetom.
    Mi dete iznesemo u onome što nosi ispod jakne, auto nam je u dvorištu od zgrade, znači imamo najviše 20m od zgrade do auta. Jaknu joj ponesem, pa obučem kad stignemo tamo gde smo pošli.
    Možeš mu obući i jaknu, umesto skafandera, a mislim da je ćebe definitivno najlakša varijanta.
    Ne znam koliko je dete, ali Nađa čak i kad je bila beba od 7,8,9.... meseci MM bi je uzeo i ogrnuo svojom jaknom i tako odneo u auto. Istina, mi nikad nismo imali skafander, već jaknu.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vissnjin savjet je jako dobar.

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

hvala

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mislim da mi je bilo lakše sve ove zime dok to nisam znala. znači ni bebu ni djete ne smijem staviti u zimskoj jakni u sjedalicu? koliko bi trebala biti tanka jakna u kojoj smije u sjedalicu? uglavnom putujem sama s njih dvoje i nekako mi se ne sviđa ideja da ih stavim u smrznut auto neobučene, a još manje da ih ostavim doma dok se auto odledi i bar malo zagrije.

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja ga obućem u jaknu od flisa i pokrijem dekom dok se auto ne zagrije. U skafanderu nema šanse da možeš zavezati bebu kako treba.
    I mi nosimo samo jaknu kad idemo s autom. Skafander samo za vožnju u kolicima.

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Radim kao što Vissnja kaže.

Ili operiramo sa dekicom ili jednostavno je umotam u svoju jaknu.

Doduše, ona i sama primijeti da joj je hladno pa pita jaknu - ako smo se prije toga posvađali i ja odustala od jakne :nemajka:

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ja sam shvatila da jakna/skafander mogu u AS, samo ne oni šuškavi/skliski već oni "tkaneni".

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mi smo baš u tim tkanenim i isto sjedamo u AS, zar se to ne smije???

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne znam, ja se trudim da uvijek bude samo u pamučnoj majici, bez majica sa rajfešlusom ili bilo čemu debljem. Da se najjače može stegnut.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj grom prvotno napisa
    Ja sam shvatila da jakna/skafander mogu u AS, samo ne oni šuškavi/skliski već oni "tkaneni".

Nema veze šuškavo/pamučno, bitna je debljina jakne/skafandera koji ne dozvoljava da se pojasevi dovoljno zategnu.
    Ako baš hoćete jaknu onda ju obucite onako naopako kad je dijete već zakopčano.

Ovo sa dekom je super opcija za bebe,
    a Luka sada sa 2 godine već zna - čim ga sjednem u as sam skida jaknu i ako mu je hladno traži me da ga pokrijem pa kad se zgrije zgura ju dolje

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa
    mislim da mi je bilo lakše sve ove zime dok to nisam znala. znači ni bebu ni djete ne smijem staviti u zimskoj jakni u sjedalicu? koliko bi trebala biti tanka jakna u kojoj smije u sjedalicu? uglavnom putujem sama s njih dvoje i nekako mi se ne sviđa ideja da ih stavim u smrznut auto neobučene, a još manje da ih ostavim doma dok se auto odledi i bar malo zagrije.
    Evo ovako MM radi kad ide negde sa Nađom bez mene: odu zajedno do auta, obuče joj jaknu normalno, sednu zajedno i ona vrti volan a on greje auto. Kad dostignu željenu temperaturu skine joj jaknu, veže u AS i krene.

A inače najdeblje što N ima na sebi u AS je duks od flisa preko obične pamučne majice. Ništa deblje od toga mi ne izgleda sigurno i dovoljno zategnuto :/

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

upravo zbog zime i deblje odjeće meni je bila idealna as bc iseos tt. sjedalicu bi rastvorila maksimalno dsok malu u njoj namistim. i onda je zatvarala kad bi malu sjela u nju. u jaketi. u skafanderu nije nikad bila. ali jaketu obavezno. nisam joj nikad skidala jaketu u as osim na dužim relacijama kad se auto dobro zagrije.

ako ujutro trčim nju odvest u vrtić i pri tom pazit da ne zakasnim na posao i nemam baš vrimena grijat auto. a relacije su prekratke da bi se vožnjom zagrijalo. tako da u srid zime nema šanse da dite vozikam bez jakete, pa ni u as.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Na kratke i na duge relacije skidam joj jaknu, vec se tako navikla da cim sjedne izvlaci ruke iz rukava jakne i kad je zakopcam obucem joj jaknu onako naopako ili je samo pokrijem. Ne grijem auto prije jer gotovo nikad nemamo vremena za to, ali na ovaj nacin joj nije hladno sigurna sam. Mislim to skidanje jakne, vezanje, zatezanje i oblacenje natrag jakne naopako ne traje ni 2 minute.
    Nema teoretske sanse da je vezem u jakni jer je ne mogu dovoljno stegnuti, MM ju je jednom zbog zurbe zakopcao u jakni (isli su samo dvije ulice dalje) ali se ona izmigoljila iz jakne i ujedno i iz pojaseva brrr ... a obzirom da je prije dan-dva pokusala izvuci ruku ispod pojasa jer joj je ispala slikovnica pa da je dohvati, pa se zaglavila ramenom, pa smo stali i ponovo se namjestali, vezanje u jakni sigurno nije pametno rjesenje jer vrlo lako izmigolje van.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •