Da, i ja sam bila uvjerena da je broj antralnih najbolji pokazatelj. Zbilja je svaki organizam jedinstven mehanizam.
Da, i ja sam bila uvjerena da je broj antralnih najbolji pokazatelj. Zbilja je svaki organizam jedinstven mehanizam.
Nemam ja antralnih nešto puno, ali dovoljno da je dr. mislio da će izvući iz mene 4-5 stanica u stimulaciji (prije dvije godine, nakon UZ-a 3. dc., znači, vidio je da ih ima). Pokazalo se da sam low-responder, jedna jedina stanica (jedan folikul). A na klomifenima dvije godine poslije još uvijek O.K. broj antralnih (pitala ga jel ima šta opet 3. dc. na početku psotupka, a on: ima, ima, bez brige), i čak dva folikula, no nema stanica.
Svaki je slučaj za sebe, mene je AMH zajedno sa zadnjim spontanim uvjerio da nemam više što očekivati od svojih stanica, iako mi dr.-i kažu da ne gledam to tako "konačno", no nemam osnove za misliti drukčije (a ni oni, valjda me tješe).
hvala hvala.....antralni folikuli se mogu vidjeti na svakom uzv iili na samo onim boljim uzv?
kako cu reagirati na stimulaciju to jos ne znam ...to cu vam javiti jer mi je prva jaca stimulacija ....mada i nije toliko jaka -20 menopura....
AMH se može napraviti i u Splitu poliklinika Analiza (u zgradi di je cito) ili u Dugopolju isto poliklinika analiza
nalaz sam čekala nekih 15-20 dana. a cijena 480,00 kn
vedre to je skupo, možete jeftinije proć ako vam dole izvade u labu krv i onda pošaljete poštom za Vinogradsku, mislim da je 280 kn njihova cijena
cure, dr. mi je rekao da je nesto nacuo da se sad AMH moze vaditi i u Splitu na krizinama .....pokusavam nekog dobit dole da mi to potvrde ,zvala sam nuklearnu na firulama da mi barem da broj, zena ne zna ni izgovorit to , nikad cula za to, isuse gdje ja zivim......pa jel znate koju pametnu -koji broj da nazovem da pitam?
jel zna netko broj gdje se vade hormoni na krizinama ( jer mi je muz tamo vadio hormone ) pa da njih nazovem....hvala....
fala Mali Mimi na informaciji.mene je dr.P poslao kod njih i ja sam to odma napravila.nisam ni znala za cijenu ni ništa drugo.izašla sam od njega i odmah u analizu i kolpalo me kad mi je naplatila 480kn,ali nema veze.dobro je da i druge cure znaju da ima i drugih mogućnosti.
danas sam vadila anti mullerov hormon u splitu na firulama u centralnom laboratoriju. nalazi su gotovi sutra. za 0 kn.
kad sam došla na nuklearnu sa uputnicom gdje piše anti muller hormon sestre su mi se smijale i rekle da taj hormon ne postoji.
Znači, Split i Vuk Vrhovec rade AMH na uputnicu? Treba onda provjeriti zašto Vinogradska ne radi. bracka, molim te javi kad dobiješ nalaz da vidimo da li svi imaju iste referentne vrijednosti i pod kojim indikacijama ga traže?
Službeni odgovor je da AMH nije pretraga koju prizna HZZO, a VV i Split imaju neke druge izvore financiranja.
stvarno rade ?? na firulama?
ja vec imam uputnicu gin. mi dala kad nismo ni bile sigurne dali se radi na njoj pise ; Laboratorijska dijagnostika KLINICKI BILNICKI CENTAR SPLIT
jel moze proc ta uputnica ili da idem po drugu gdje pise nuklearna firule?? plizz pomoc mozda sutra moram ici
hvala
bracka jesu te one sa nuklearne poslale u centralni lab. iako na uputnici pise nuklearna primili su te ?
crvenkapica77 molim te javi mi kad saznaš šta točno triba pisat na uputnici za amh.jeli se to može izvadit svaki dan i u koje vrime.
nigdje bracke
ja sam vec uzela uputnicu na kojoj pise nuklearna medicina KBC Split i valjda me nece vratit, mada imam jos jednu uputnicu na kojoj pise Laboratorijska dijagnostika KBC valjda ce nesto priznat ...mislim da cu u ponedeljak ici pa javim sve
evo draga svjeze vijesti
AMH sam i ja izvadila jutros...0 kn...na firulama laboratorijska dijagnostika, guzva je jer tu svi vade krv ( bilo bi logicnije da je na nuklearnoj a oni tamo pojma nemaju da se u istoj bolnici to radi
vec mi vele zao nam je morat cete u ZG ici, mi to ne radimo )
nalaz je gotov za 10-15dana mozda i duze tako kazu , ne znam kako je bracka dobila za dan ?.......od 8h -10h se vadi krv.......i na uputnici mi je pisalo Laboratorijska dijagnostika KBC split a imala sam i drugu na kojoj pise nuklearna mislim da bi i nju priznali, nju sam pokazala kad sam pitala a predala sam ovu drugu .
sad je pitanje kakvi ce nalazi biti jer su tek poceli raditi s tim![]()
koliko se treba unaprijed naručiti za AMH u Vinogradskoj ili se samo dođe s uputnicom?
U Vinogradskoj AMH ne ide na uputnicu, plaća se oko 270 kn i ne mora se naručiti (i nije ovisan o danu ciklusa).
meni je bil gotov nalaz AMH-a za cca 8 dana jer nas je bilo više , mislim i da je požurilo stvar kaj je jednoj curi nalaz bio hitan... a da veliš da ti je hitno![]()
Meni je nalaz upravo jučer bio gotov, nakon 13 dana, dakle 22.2. - nije baš kraj mjeseca.
samo 2.5 , sad držim fige da u petak dobim zeleno svijetlo od doca za hormone i da dođe uopće do punkcije
*nelly* za utjehu moj amh je još jadniji od tvog 1,4.
ipak sam ovaj misec reagirala ali nažalost nije došlo do trudnoće.ima nade,samo hrabro
što nam ostaje nego nada draga vedrekoje hormone su ti dali kao stimulaciju ?
joooooj meni danas kazu da nalaz AMH nece biti gotov za mjesec dana a mozda ni tada![]()
*Nelly* ja sam ti bila na femariod 2.-6.dc po 4dnevno.dobila 3 js,a jedna se oplodila8-st embrij.i nije nam uspilo.jučer sam bila kod dr.P u cito na razgovoru jer sam već dobila pa sam se ponadala da ću možda već ovaj mjesec ić u novi postupak.rekao je da je rano za novi postupak.dao mi je da koristim yasmin ili bilo koje druge kontracepcijske jer kao one čuvaju te rezerve js.pa da mu se javim za 1mj pa bi krenili opet sa femarom i eventualno ako bude trebao koji menopur.iskreno nisam ga ni razumila kada popijem pilule kada tj.koji dan trebam uzet femaru??
kakvi su tvoji postupci???šta ti je dr jučer rekao???
kao što sam već pisala na drugoj temi AMH mi je 12.09 FSH LH i prolaktin su uredni isto tako i odnos FSH i LH,antralnih folikula dr je napisao da ima dosta zaliha a opet je AMH je ipak naspram svega nizak a opet i ne baš puno zbunjena sam,po reakciji mi dr kaže da sam low respondre za moje 31 god,ništa mi nije jasno sve je dobro a opet i nije!
cure,
postoji li itko da ima visok FSH
i smanjen broj AF a da AMH nije los ??
ja ne znam sto ocekivam od svog nalaza![]()
A, prošli put je stimulacija bila prekinuta jer nisam dobro reagirala + kaj sam imala manjka "masti" ,sad ju pokušavam dobit![]()
Raspon AMH i njegovo znacenje izrazeno u razlicitim jedinicama
AMH izrazen u ng/ml:
<0.3 = nisko
0.3-0.7 = granicno
0.7-3.5 = normalno
3.5-5.0 = granicno (za PCOS)
>5.0 = visoko (PCOS ili tumor granuloza celija)
AMH izrazen u pmol/L:
0.0-2.2 = vrlo nisko
2.2-15.7 = nisko (nizak fertilitet)
15.7-28.6 = zadovoljavajuce
28.6-48.5 = optimalno
dakle od granicnog (0.5) prije tri mjeseca sam usla u normalu..(0.8)![]()
Ako je ova tablica mjerodavna,ja sam u shocku!Moj AMH u ng/ml izmjeren u Ceskoj je 0,54 sto znaci da je granican????!!!!
A odredjeni autoritet iz klinike CITO mi odgovorio da sa takvim AMH mogu naravno samo u donacije..Vjerovatno je uzeo u obz i moje godine
(preko 40)..Ali ja sam mislila da je sa mnom stanje puno gore.Ovako mi zvuci iznenadjujuce.
Sela ja mjerila isto u PFC! Po tome spadam u normalno! (1,06)
Vedre od kuda ti te tablice?
U PFC su rekli da je to loše,a opet "jedan drugi određeni autoritet" je rekao da su mi rezultati sasvim zadovoljavajući imajući u vidu moje godine! Svejedno je preporučio donaciju js.
Sela, to bi trebalo biti oko 3,8 pmol/L sto i nije totalno alarmantno ali godine su sigurno ogranicavajuci faktor. Znas li kako stojis s AF?
Taco, s kojim brojem se ono množi rezultat u ng/ml da bi se dobio u pmol/L ?
Taco,sa antralcima vrlo slabo,jedina rijec koju sam cula od dr je bilo-oskudno.
Ovdje je tablica-na 1. stranici i pretvaranje u ng/mlhttp://forum.roda.hr/threads/60001-AMH-godine-i-postupci
Pretvaranje AMH iz ng/ml u pmol/l i obratno:
ng/ml x 7.14 = pmol/l
pmol/l = ng/ml x 0.14
Kopiram sa jednog foruma:
imajte na umu da je AMH još uvijek u fazi dokazivanja svoje kliničke vrijednosti i nalaz (bez obzira u kojem je slučaju radjen) valja tumačiti oprezno i ne uzimati zdravo za gotovo.
dr. sc Erden Radončić
Ja sam bila na konzulatacijama kod 3 različita lječnika koja su na tri načina komentirala moje nalaze AMH 4,5 pmol/l, FSH 12,95:
-u rujnu je dr. R. je rekao da AMH nije toliki problem, da je FSH veća prijetnja,
-u studenom je dr. Š. je rekao da AMH ukazije na smanjenu ovarijsku rezervu i da očekuje low respond i preporučije kratki protokol,
-u prosincu sam dr. V. u MB pitala što sa smanjenim AHM, pogledao me čudu i rekao da moj AMH nije nizak, da je nizak AMH ispod 1. Preporučuje dugi protokol.
Pa sad ti budi pametan!![]()
Posljednje uređivanje od Mojca : 02.03.2011. at 18:51
Buni ne to šta kad preračunam iz pmol/L u ng/ml ispada da su vrijednosti mog AMH u ng/ml u normali a ovamo da je smanjena vrijednost!!! E sad budi pametan!!!!!
cure, ne znam sto se desava...ali moj amh opet porastao![]()
dakle s 0.5 na 0.8, sad je 0.9..dakle jos 0.1 pa sam u normi..
istina da koristim dhea7keto, ali to sam koristila i prije no sto sam dobila rezultat 0.5..u zadnja tri mjeseca koristim taj coencym Q10 i dodatno proteine...ne znam da li da se uopce veselim...IVF ce biti u travnju.
Posljednje uređivanje od spodoba : 03.03.2011. at 15:26
ajoj...to je tako dobra vijest.jesi li radila amh na istom mjestu?kažeš da si dhea7keto koristila i prije razultata 0.5.pa možda triba više vrimena da se tijelo navikne na njega i da počme djelovati.
koliko su te tablete i koliko si ih dnevno pila.ajde napiši šta sve piješ i koje su marke,pa možda meni ili nekom može pomoć. joj superiška
nego šta ćeš nego se veselit.bolje je i bilo kakvo povećanje.
čitala sma da amh zna ponekad bit veći ili manji ali u malim pokazateljima.
koristim ovaj dhea i to 3x25mg. vrijednost dhea s tim uzimanjem mi je 295 (ref. 60,9 - 337 μg/dl). prije vise od pola godine kad ga nisam uzimala je bio oko 140-150..tu negdje, dakle malo
sve brijem da je ovo povecanje zbog uzimanja coencyma Q10 (100mg dnevno) i dodatno uzimanje proteina 20-30g dnevno, a aminokiseline su navodno dobre za aktiviranje jajnika..
ne bi na to dosla da mi prosli tjedan na dogovoru za IVF moj mpo-vac nije preporucio uzimanje L-arginina barem tri tjedna pred IVF za aktiviranje jajnika..i to 16g. tako brijem da i ove aminokiseline koje sam do sad uzimala imaju svoj udio.
inace, radila sam amh u istom laboratoriju, prva dva puta pred ovulaciju, treci put nakon..
coenzym Q10 - http://www.vitamarket.net/en/co-q10-...fgels-665.html
dhea7keto - http://www.vitamarket.net/en/dhea-7-...blets-676.html
proteini - uzimala sam neke organic u trgovini..ali po meni je bitno da nisu s umjetnim sladilima..dakle bez nekog okusa, onda su obicno bez dodataka sladila.
ubacujem i L-arginin po preporuci gyn-a..to sam narucila preko apoteke, ali imas dosta u netu..radije ga onda naruciti u formi praska da bi dosla na 16g, kapsule su nisko dozirane..max. 2,5g.
uffff, ne smijem previse letjeti
sretno cure..