Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 187

Tema: Anti-Mullerov hormon

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Da, i ja sam bila uvjerena da je broj antralnih najbolji pokazatelj. Zbilja je svaki organizam jedinstven mehanizam.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nemam ja antralnih nešto puno, ali dovoljno da je dr. mislio da će izvući iz mene 4-5 stanica u stimulaciji (prije dvije godine, nakon UZ-a 3. dc., znači, vidio je da ih ima). Pokazalo se da sam low-responder, jedna jedina stanica (jedan folikul). A na klomifenima dvije godine poslije još uvijek O.K. broj antralnih (pitala ga jel ima šta opet 3. dc. na početku psotupka, a on: ima, ima, bez brige), i čak dva folikula, no nema stanica.
    Svaki je slučaj za sebe, mene je AMH zajedno sa zadnjim spontanim uvjerio da nemam više što očekivati od svojih stanica, iako mi dr.-i kažu da ne gledam to tako "konačno", no nemam osnove za misliti drukčije (a ni oni, valjda me tješe).

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

hvala hvala.....antralni folikuli se mogu vidjeti na svakom uzv iili na samo onim boljim uzv?
    kako cu reagirati na stimulaciju to jos ne znam ...to cu vam javiti jer mi je prva jaca stimulacija ....mada i nije toliko jaka -20 menopura....

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

AMH se može napraviti i u Splitu poliklinika Analiza (u zgradi di je cito) ili u Dugopolju isto poliklinika analiza
    nalaz sam čekala nekih 15-20 dana. a cijena 480,00 kn

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

vedre to je skupo, možete jeftinije proć ako vam dole izvade u labu krv i onda pošaljete poštom za Vinogradsku, mislim da je 280 kn njihova cijena

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

cure, dr. mi je rekao da je nesto nacuo da se sad AMH moze vaditi i u Splitu na krizinama .....pokusavam nekog dobit dole da mi to potvrde ,zvala sam nuklearnu na firulama da mi barem da broj, zena ne zna ni izgovorit to , nikad cula za to, isuse gdje ja zivim......pa jel znate koju pametnu -koji broj da nazovem da pitam?
    jel zna netko broj gdje se vade hormoni na krizinama ( jer mi je muz tamo vadio hormone ) pa da njih nazovem....hvala....

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

fala Mali Mimi na informaciji.mene je dr.P poslao kod njih i ja sam to odma napravila.nisam ni znala za cijenu ni ništa drugo.izašla sam od njega i odmah u analizu i kolpalo me kad mi je naplatila 480kn,ali nema veze.dobro je da i druge cure znaju da ima i drugih mogućnosti.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

danas sam vadila anti mullerov hormon u splitu na firulama u centralnom laboratoriju. nalazi su gotovi sutra. za 0 kn.
    kad sam došla na nuklearnu sa uputnicom gdje piše anti muller hormon sestre su mi se smijale i rekle da taj hormon ne postoji.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj bracka prvotno napisa Vidi poruku
    danas sam vadila anti mullerov hormon u splitu na firulama u centralnom laboratoriju. nalazi su gotovi sutra. za 0 kn.
    kad sam došla na nuklearnu sa uputnicom gdje piše anti muller hormon sestre su mi se smijale i rekle da taj hormon ne postoji.
    Klasika

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Znači, Split i Vuk Vrhovec rade AMH na uputnicu? Treba onda provjeriti zašto Vinogradska ne radi. bracka, molim te javi kad dobiješ nalaz da vidimo da li svi imaju iste referentne vrijednosti i pod kojim indikacijama ga traže?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Službeni odgovor je da AMH nije pretraga koju prizna HZZO, a VV i Split imaju neke druge izvore financiranja.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj bracka prvotno napisa Vidi poruku
    stvarno rade ?? na firulama?
    ja vec imam uputnicu gin. mi dala kad nismo ni bile sigurne dali se radi na njoj pise ; Laboratorijska dijagnostika KLINICKI BILNICKI CENTAR SPLIT
    jel moze proc ta uputnica ili da idem po drugu gdje pise nuklearna firule?? plizz pomoc mozda sutra moram ici
    hvala

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

bracka jesu te one sa nuklearne poslale u centralni lab. iako na uputnici pise nuklearna primili su te ?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

crvenkapica77 molim te javi mi kad saznaš šta točno triba pisat na uputnici za amh.jeli se to može izvadit svaki dan i u koje vrime.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

nigdje bracke
    ja sam vec uzela uputnicu na kojoj pise nuklearna medicina KBC Split i valjda me nece vratit, mada imam jos jednu uputnicu na kojoj pise Laboratorijska dijagnostika KBC valjda ce nesto priznat ...mislim da cu u ponedeljak ici pa javim sve

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj vedre prvotno napisa Vidi poruku
    crvenkapica77 molim te javi mi kad saznaš šta točno triba pisat na uputnici za amh.jeli se to može izvadit svaki dan i u koje vrime.
    evo draga svjeze vijesti
    AMH sam i ja izvadila jutros...0 kn...na firulama laboratorijska dijagnostika, guzva je jer tu svi vade krv ( bilo bi logicnije da je na nuklearnoj a oni tamo pojma nemaju da se u istoj bolnici to radi
    vec mi vele zao nam je morat cete u ZG ici, mi to ne radimo )
    nalaz je gotov za 10-15dana mozda i duze tako kazu , ne znam kako je bracka dobila za dan ?.......od 8h -10h se vadi krv.......i na uputnici mi je pisalo Laboratorijska dijagnostika KBC split a imala sam i drugu na kojoj pise nuklearna mislim da bi i nju priznali, nju sam pokazala kad sam pitala a predala sam ovu drugu .
    sad je pitanje kakvi ce nalazi biti jer su tek poceli raditi s tim

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

koliko se treba unaprijed naručiti za AMH u Vinogradskoj ili se samo dođe s uputnicom?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

U Vinogradskoj AMH ne ide na uputnicu, plaća se oko 270 kn i ne mora se naručiti (i nije ovisan o danu ciklusa).

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    U Vinogradskoj AMH ne ide na uputnicu, plaća se oko 270 kn i ne mora se naručiti (i nije ovisan o danu ciklusa).
    A rezultati budu krajem mjeseca jer skupljaju pa je bolje ici u drugoj polovici mjeseca. Barem je meni tako bilo negdje prosle godine u rujnu. Mozda se sad promijenilo nesto jer vise cura radi AMH.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

meni je bil gotov nalaz AMH-a za cca 8 dana jer nas je bilo više , mislim i da je požurilo stvar kaj je jednoj curi nalaz bio hitan... a da veliš da ti je hitno

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Meni je nalaz upravo jučer bio gotov, nakon 13 dana, dakle 22.2. - nije baš kraj mjeseca.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Nelly, koliki je AMH?

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

samo 2.5 , sad držim fige da u petak dobim zeleno svijetlo od doca za hormone i da dođe uopće do punkcije

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

*nelly* za utjehu moj amh je još jadniji od tvog 1,4.
    ipak sam ovaj misec reagirala ali nažalost nije došlo do trudnoće.ima nade,samo hrabro

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

što nam ostaje nego nada draga vedre koje hormone su ti dali kao stimulaciju ?

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

joooooj meni danas kazu da nalaz AMH nece biti gotov za mjesec dana a mozda ni tada

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

*Nelly* ja sam ti bila na femariod 2.-6.dc po 4dnevno.dobila 3 js,a jedna se oplodila8-st embrij.i nije nam uspilo.jučer sam bila kod dr.P u cito na razgovoru jer sam već dobila pa sam se ponadala da ću možda već ovaj mjesec ić u novi postupak.rekao je da je rano za novi postupak.dao mi je da koristim yasmin ili bilo koje druge kontracepcijske jer kao one čuvaju te rezerve js.pa da mu se javim za 1mj pa bi krenili opet sa femarom i eventualno ako bude trebao koji menopur.iskreno nisam ga ni razumila kada popijem pilule kada tj.koji dan trebam uzet femaru??
    kakvi su tvoji postupci???šta ti je dr jučer rekao???

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

kao što sam već pisala na drugoj temi AMH mi je 12.09 FSH LH i prolaktin su uredni isto tako i odnos FSH i LH,antralnih folikula dr je napisao da ima dosta zaliha a opet je AMH je ipak naspram svega nizak a opet i ne baš puno zbunjena sam,po reakciji mi dr kaže da sam low respondre za moje 31 god,ništa mi nije jasno sve je dobro a opet i nije!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

cure,
    postoji li itko da ima visok FSH
    i smanjen broj AF a da AMH nije los ??
    ja ne znam sto ocekivam od svog nalaza

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

*Nelly* ja sam ti bila na femariod 2.-6.dc po 4dnevno.dobila 3 js,a jedna se oplodila8-st embrij.i nije nam uspilo.jučer sam bila kod dr.P u cito na razgovoru jer sam već dobila pa sam se ponadala da ću možda već ovaj mjesec ić u novi postupak.rekao je da je rano za novi postupak.dao mi je da koristim yasmin ili bilo koje druge kontracepcijske jer kao one čuvaju te rezerve js.pa da mu se javim za 1mj pa bi krenili opet sa femarom i eventualno ako bude trebao koji menopur.iskreno nisam ga ni razumila kada popijem pilule kada tj.koji dan trebam uzet femaru??
    kakvi su tvoji postupci???šta ti je dr jučer rekao???
    Prestat sa kontracepcijom, jos 2x moram dobit Brevactid (1x tj) onda odmenstruirat pa prije slijedeće doć k njemu. Onda bi valjda trebala početi sa Merionalima.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

A, prošli put je stimulacija bila prekinuta jer nisam dobro reagirala + kaj sam imala manjka "masti" ,sad ju pokušavam dobit

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Raspon AMH i njegovo znacenje izrazeno u razlicitim jedinicama

AMH izrazen u ng/ml:
    <0.3 = nisko
    0.3-0.7 = granicno
    0.7-3.5 = normalno
    3.5-5.0 = granicno (za PCOS)
    >5.0 = visoko (PCOS ili tumor granuloza celija)

AMH izrazen u pmol/L:
    0.0-2.2 = vrlo nisko
    2.2-15.7 = nisko (nizak fertilitet)
    15.7-28.6 = zadovoljavajuce
    28.6-48.5 = optimalno

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

dakle od granicnog (0.5) prije tri mjeseca sam usla u normalu..(0.8)

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Raspon AMH i njegovo znacenje izrazeno u razlicitim jedinicama

AMH izrazen u ng/ml:
    <0.3 = nisko
    0.3-0.7 = granicno
    0.7-3.5 = normalno
    3.5-5.0 = granicno (za PCOS)
    >5.0 = visoko (PCOS ili tumor granuloza celija)

AMH izrazen u pmol/L:
    0.0-2.2 = vrlo nisko
    2.2-15.7 = nisko (nizak fertilitet)
    15.7-28.6 = zadovoljavajuce
    28.6-48.5 = optimalno
    Ako je ova tablica mjerodavna,ja sam u shocku!Moj AMH u ng/ml izmjeren u Ceskoj je 0,54 sto znaci da je granican????!!!!
    A odredjeni autoritet iz klinike CITO mi odgovorio da sa takvim AMH mogu naravno samo u donacije..Vjerovatno je uzeo u obz i moje godine
    (preko 40)..Ali ja sam mislila da je sa mnom stanje puno gore.Ovako mi zvuci iznenadjujuce.

glacova avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Sela ja mjerila isto u PFC! Po tome spadam u normalno! (1,06)
    Vedre od kuda ti te tablice?
    U PFC su rekli da je to loše,a opet "jedan drugi određeni autoritet" je rekao da su mi rezultati sasvim zadovoljavajući imajući u vidu moje godine! Svejedno je preporučio donaciju js.

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Sela, to bi trebalo biti oko 3,8 pmol/L sto i nije totalno alarmantno ali godine su sigurno ogranicavajuci faktor. Znas li kako stojis s AF?

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Taco, s kojim brojem se ono množi rezultat u ng/ml da bi se dobio u pmol/L ?

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Taco,sa antralcima vrlo slabo,jedina rijec koju sam cula od dr je bilo-oskudno.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj AuroraBlu prvotno napisa Vidi poruku
    Taco, s kojim brojem se ono množi rezultat u ng/ml da bi se dobio u pmol/L ?
    7

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ovdje je tablica-na 1. stranici i pretvaranje u ng/mlhttp://forum.roda.hr/threads/60001-AMH-godine-i-postupci

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj glacova prvotno napisa Vidi poruku
    Sela ja mjerila isto u PFC! Po tome spadam u normalno! (1,06)
    Vedre od kuda ti te tablice?
    U PFC su rekli da je to loše,a opet "jedan drugi određeni autoritet" je rekao da su mi rezultati sasvim zadovoljavajući imajući u vidu moje godine! Svejedno je preporučio donaciju js.
    skinila sam je sa neta.di god sam gledala bili su isti pokazatelji

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pretvaranje AMH iz ng/ml u pmol/l i obratno:

ng/ml x 7.14 = pmol/l

pmol/l = ng/ml x 0.14

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Kopiram sa jednog foruma:

imajte na umu da je AMH još uvijek u fazi dokazivanja svoje kliničke vrijednosti i nalaz (bez obzira u kojem je slučaju radjen) valja tumačiti oprezno i ne uzimati zdravo za gotovo.
    dr. sc Erden Radončić

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja sam bila na konzulatacijama kod 3 različita lječnika koja su na tri načina komentirala moje nalaze AMH 4,5 pmol/l, FSH 12,95:
    -u rujnu je dr. R. je rekao da AMH nije toliki problem, da je FSH veća prijetnja,
    -u studenom je dr. Š. je rekao da AMH ukazije na smanjenu ovarijsku rezervu i da očekuje low respond i preporučije kratki protokol,
    -u prosincu sam dr. V. u MB pitala što sa smanjenim AHM, pogledao me čudu i rekao da moj AMH nije nizak, da je nizak AMH ispod 1. Preporučuje dugi protokol.
    Pa sad ti budi pametan!
    Posljednje uređivanje od Mojca : 02.03.2011. at 18:51

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam bila na konzulatacijama kod 3 različita lječnika koja su na tri načina komentirala moje nalaze AMH 4,5 pmol/l, FSH 12,95:
    -u rujnu je dr. R. je rekao da AMH nije toliki problem, da je FSH veća prijetnja,
    -u studenom je dr. Š. je rekao da AMH ukazije na smanjenu ovarijsku rezervu i da očekuje low respond i preporučije kratki protokol,
    -u prosincu sam dr. V. u MB pitala što sa smanjenim AHM, pogledao me čudu i rekao da moj AMH nije nizak, da je nizak AMH ispod 1. Preporučuje dugi protokol.
    Pa sad ti budi pametan!
    o draga Mojca sviđa mi se ovaj treći odgovor

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Buni ne to šta kad preračunam iz pmol/L u ng/ml ispada da su vrijednosti mog AMH u ng/ml u normali a ovamo da je smanjena vrijednost!!! E sad budi pametan!!!!!

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

cure, ne znam sto se desava...ali moj amh opet porastao
    dakle s 0.5 na 0.8, sad je 0.9..dakle jos 0.1 pa sam u normi..
    istina da koristim dhea7keto, ali to sam koristila i prije no sto sam dobila rezultat 0.5..u zadnja tri mjeseca koristim taj coencym Q10 i dodatno proteine...ne znam da li da se uopce veselim...IVF ce biti u travnju.
    Posljednje uređivanje od spodoba : 03.03.2011. at 15:26

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj spodoba prvotno napisa Vidi poruku
    cure, ne znam sto se desava...ali moj amh opet porastao
    dakle s 0.5 na 0.8, sad je 0.9..dakle jos 0.1 pa sam u normi..
    istina da koristim dhea7keto, ali to sam koristila i prije no sto sam dobila rezultat 0.5..u zadnja tri mjeseca koristim taj coencym Q10 i dodatno proteine...ne znam da li da se uopce veselim...IVF ce biti u travnju.
    ajoj...to je tako dobra vijest.jesi li radila amh na istom mjestu?kažeš da si dhea7keto koristila i prije razultata 0.5.pa možda triba više vrimena da se tijelo navikne na njega i da počme djelovati.
    koliko su te tablete i koliko si ih dnevno pila.ajde napiši šta sve piješ i koje su marke,pa možda meni ili nekom može pomoć. joj superiška
    nego šta ćeš nego se veselit.bolje je i bilo kakvo povećanje.
    čitala sma da amh zna ponekad bit veći ili manji ali u malim pokazateljima.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ajoj...to je tako dobra vijest.jesi li radila amh na istom mjestu?kažeš da si dhea7keto koristila i prije razultata 0.5.pa možda triba više vrimena da se tijelo navikne na njega i da počme djelovati.
    koliko su te tablete i koliko si ih dnevno pila.ajde napiši šta sve piješ i koje su marke,pa možda meni ili nekom može pomoć. joj superiška
    nego šta ćeš nego se veselit.bolje je i bilo kakvo povećanje.
    čitala sma da amh zna ponekad bit veći ili manji ali u malim pokazateljima.
    koristim ovaj dhea i to 3x25mg. vrijednost dhea s tim uzimanjem mi je 295 (ref. 60,9 - 337 μg/dl). prije vise od pola godine kad ga nisam uzimala je bio oko 140-150..tu negdje, dakle malo

sve brijem da je ovo povecanje zbog uzimanja coencyma Q10 (100mg dnevno) i dodatno uzimanje proteina 20-30g dnevno, a aminokiseline su navodno dobre za aktiviranje jajnika..
    ne bi na to dosla da mi prosli tjedan na dogovoru za IVF moj mpo-vac nije preporucio uzimanje L-arginina barem tri tjedna pred IVF za aktiviranje jajnika..i to 16g. tako brijem da i ove aminokiseline koje sam do sad uzimala imaju svoj udio.

inace, radila sam amh u istom laboratoriju, prva dva puta pred ovulaciju, treci put nakon..
    coenzym Q10 -
    http://www.vitamarket.net/en/co-q10-...fgels-665.html
    dhea7keto - http://www.vitamarket.net/en/dhea-7-...blets-676.html
    proteini - uzimala sam neke organic u trgovini..ali po meni je bitno da nisu s umjetnim sladilima..dakle bez nekog okusa, onda su obicno bez dodataka sladila.
    ubacujem i L-arginin po preporuci gyn-a..to sam narucila preko apoteke, ali imas dosta u netu..radije ga onda naruciti u formi praska da bi dosla na 16g, kapsule su nisko dozirane..max. 2,5g.
    uffff, ne smijem previse letjeti
    sretno cure..

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Spodoba, a zasto si isla 3x raditi AMH?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove