Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 94

Tema: Cureeee jeste vidjele - izmjene zakona o medicinskoj oplodnji

Lua avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno Cureeee jeste vidjele - izmjene zakona o medicinskoj oplodnji

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mos mislit ustupka.O tom pricaju vec dugo..cekaju na pravi timing.Kupuju se izborni bodovi.Ali neces,miki...

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Izbori se bliže...

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

aha, baš zanimljivo, a šta im ovo točno znači:

Odredbom članka 15. Zakona uređeno je da se u postupku izvantjelesne oplodnje
    mogu oploditi najviše tri jajne stanice dobivene u jednom postupku. Broj zametaka koji se
    unose u tijelo žene ne može biti veći od onoga koji, u skladu s profesionalnim dostignućima i
    iskustvima, obećava uspješan postupak medicinske oplodnje i, koliko je moguće, ograničava
    rizik višeplodne trudnoće. U jednom postupku nije dopušteno unijeti u spolne organe žene
    više od tri zametka.
    Praćenjem provedbe Zakona, na temelju izvješća struke ustanovljena je
    mogućnost poboljšanja odredbi važećega Zakona u korist osoba koje zbog zdravstvenih
    razloga do sada nisu bile u mogućnosti ostvariti medicinsku oplodnju.
    Predmetnim Zakonom predlaže se da se odredbe članka 15. ovoga Zakona ne
    primjenjuju u slučajevima kada to odobri Nacionalno povjerenstvo za medicinsku oplodnju
    na prijedlog liječnika specijalista ginekologije koji provodi postupak medicinske oplodnje i
    to kada je kod muškarca i /ili žene prema saznanjima ili iskustvu medicinske znanosti ili
    tijekom postupka medicinske oplodnje utvrđen nedostatak spolnih stanica.

Šta točno znači nedostatak spolnih stanica i kako to da im je trebalo 2 g da se toga sjete. E moj Ministre, opet iznosiš neistine ... u Osijeku npr. se čeka 1 godina na postupak............ i nije mi jasno zašto mijenjaš zakon kad donosi takve vrhunske rezultate, kad si potrošio na provedbu istog 45 mil HRK (a predviđeno je bilo 30 mil HRK), kad si već sad opet počeo rezati troškove (

E moj Ministre.......................... i e moja struko liječnička (
    Posljednje uređivanje od Kadauna : 01.09.2011. at 15:45

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Jesu li ovi novinari potpuno ludi ili sam ja? Što je to ''par jajnih stanica''. Nisam znala da jajne stanice dolaze u parovima.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

članak je ionako tako-tako, prazan, ali je prijedlog izmjene zakona zanimljiv:

http://www.vlada.hr/hr/content/downl...e/147-%204.pdf

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja mislim da im to znači "low responderi" kod žena, a kod muškaraca teški oblici neplodnosti, ovo što se već šuškalo.

Tipa, ovakvi scenariji
    - žena AMH 5, dobiveno 4 stanice na 30+ ampula stimulaciju, 30 godina;
    - žena AMH 40 i sve predivno, muškarac koma spermiogram;
    - žena AMH nevažno, dob uff, a oni za sebe misle da su "idiopati".

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ma kužim ja što je pisac htio vjerojatno ili možda reći (da mi je znati tko je stvarno pisac ovog svega )

to kada je kod muškarca i /ili žene prema saznanjima ili iskustvu medicinske znanosti ili
    tijekom postupka medicinske oplodnje utvrđen nedostatak spolnih stanica.

ali nedostatak spolnih stanica!? i slušaj Ina33 ovaj wording:
    Praćenjem provedbe Zakona, na temelju izvješća struke ustanovljena je
    mogućnost poboljšanja odredbi važećega Zakona u korist osoba koje zbog zdravstvenih
    razloga do sada nisu bile u mogućnosti ostvariti medicinsku oplodnju.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ma fuj!!!!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A je, nejasno su se izrazili... meni bi bilo jasnije da su napisali nedostatak kvalitetnih spolnih stanica, a opet bi tek to bilo u domeni Sv. Graala, a ne mogu sad navodit po alinejama (ili mogu) točno što je to, to je za podzakonski akt, onda bi opet i u tome nekog zaboravili.

Strogo uzevši, gubitnici ove možebitne promjene su "malo neplodni" - oni zaštopani jajovodi, a "mladi su" pa neka "vrte 6 postupaka".

Ovo drugo...e, to fakat ne razumijem što su mislili... ali to je valjda zbog nekog shortcut-a na liniji PR-novinar ili? A možda se to misli da će maknut psihilogiju iz priče... pa da bude otvoreno i za "one koji se ne izražavaju sukladno dobi". Mala šala... ako dozvolite.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A je, nejasno su se izrazili... meni bi bilo jasnije da su napisali nedostatak kvalitetnih spolnih stanica, a opet bi tek to bilo u domeni Sv. Graala, a ne mogu sad navodit po alinejama (ili mogu) točno što je to, to je za podzakonski akt, onda bi opet i u tome nekog zaboravili. Opet, kako napisat nešto logično, tipa logičan wording, na zakonu koji nije skrojen po logici.

Strogo uzevši, gubitnici ove možebitne promjene su "malo neplodni" - oni zaštopani jajovodi, a "mladi su" pa neka "vrte 6 postupaka".

Ovo drugo...e, to fakat ne razumijem što su mislili... ali to je valjda zbog nekog shortcut-a na liniji PR-novinar ili? A možda se to misli da će maknut psihilogiju iz priče... pa da bude "medicinska oplodnja" otvorena i za "one koji se ne izražavaju sukladno dobi, a jedu i junk hranu". Mala šala... ako dozvolite ono što sam popamtila po psiho-savjetovanjima da je sve bilo na "meniju".
    Posljednje uređivanje od ina33 : 01.09.2011. at 16:13

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj sss prvotno napisa Vidi poruku
    Jesu li ovi novinari potpuno ludi ili sam ja? Što je to ''par jajnih stanica''. Nisam znala da jajne stanice dolaze u parovima.
    Nebuloza. Kako ćeš vjerovati ičemu u članku kad je naslov toliko kriv. Zar ti novinari ništa ne znaju?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

... na meniju kao "psiho-pitanje" ili "nalaz".

Par stanica = tri-četri, ono, na eng. što bi se kazalo "a few" ilitiga "nekolicina".
    Posljednje uređivanje od ina33 : 01.09.2011. at 16:15

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo obrazloženja što znači da zbog zdravlja "nisu mogli na IVF":

"....te su danas u Sabor poslali dopunu zakona prema kojem će se u izrazito teškim slučajevima neplodnosti omogućiti oplodnja više od tri jajne stanice. To uključuje i onkološke bolesnike"

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Predizborna politika...

O muko moja, odavno mi se riga na izbornu godinu, a sad se čak i na ovom području mlati prazna slama.
    Fakat mi se odavno riga.
    Nekako sam se nadala da će ostat samo na "otvaranjima" neperspektivnih projekata, mostova koji ne vode nikamo, ali kad se diraju u ljudima emotivno teška mjesta, onda mi je to stvarno na dnu dna ljudske neempatije, bahatost i bezobrazluk na samom vrhuncu.
    Pa kako ih nije sram.

A i kad bi se išlo dvojiti, što to točno znači "extremna neplodnost".... Ja samo opet vidim veliko i široko područje otvoreno za muljaže. A ne pomaganje pacijentima.

Samo se nadam da neće nekome pasti na pamet da uskrate neki od ovih 6 besplatnih postupaka... Ako već u nekoj varijanti povećavaju broj stanica koje se oplođuju.
    Ako počmu sa "štednjom", mogla bi se i ta brojka lako smanjit.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo obrazloženja što znači da zbog zdravlja "nisu mogli na IVF":

"....te su danas u Sabor poslali dopunu zakona prema kojem će se u izrazito teškim slučajevima neplodnosti omogućiti oplodnja više od tri jajne stanice. To uključuje i onkološke bolesnike"

A da li se to odnosi i na one koji imaju genetske probleme, pa ima IVF nije opcija... Ili sve one koji nakon x broja propalih IVF-ova završe na ICSI... ili...ili...ili...ili...ili...ili...ili...ili...il i...ili...ili...ili...ili...ili...ili...ili...

E tako je to kad se tom problematikom bave političari i novinari, a ne struka.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

E da, zašto mi se čini da će se sad na ovoj novoj konferenciji na Brijunima hvalit nekim takvim stvarima kako su oni jelte dobročinitelji, mecene, maltene kao Bandić

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    ... na meniju kao "psiho-pitanje" ili "nalaz".

Par stanica = tri-četri, ono, na eng. što bi se kazalo "a few" ilitiga "nekolicina".
    Nije to Piše ''više od tri para jajnih stanica''. Valjda su novinari načuli da je do sad bilo dozvoljeno tri, a onaj ''par'' bi valjda trebao biti muški doprinos... nije im palo ma pamet da se ne oplođuje jajna s jajnom stanicom pa se ne može govoriti o ''paru jajnih stanica''. Stvarno smiješno. Čula sam i jednom na TV-u da se u sezoni gripe preporuča povećan unos C vitamina, odnosno limunske kiseline . Bravo novinari!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

blize se izbori
    eto sta je, sad bi i govno javno pojeli samo da pobjede ( sorry na izrazu )

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

U linku piše i ovo:
    "Ministar je naglasio kako zahvaljujući novom zakonu više nema listi čekanja za umjetnu oplodnju te da se u Hrvatskoj od neplodnosti lilječi čak 67 parova iz inozemstva."

Zanimljivo je da je Bosna i Hercegovina inozemstvo... a kad je ta ista stranka, s tako divnim svjetonazorima, novac hrvatskih poreznih obveznika slala za gradnju tvornice aluminija u Mostaru (samo primjer, ima toga još), onda se nije radilo o inozemstvu... jer teško da nam dolaze iz Slovenije i Austrije.

I zanimljivo da nije rekao koliko se hrvatskih parova liječi u inozemstvu. Koliko su novaca hrvatski porezni obveznici bili prisiljeni potrošiti u zemljama zapadne Europe.

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja bih samo primjetila da ministar svako toliko upravo sprema izmjene zakona - čim se mi oglasimo - odmah mu iz usta izlazi: Upravo sam zatražio od struke podatke koliko je to parova...bla, bla, bla......
    Izbori se bliže pa nas se svi love.
    A Brijuni? Vjerujem da ćemo rezultatima medicinske oplodnje u Hrvata biti osupnuti i mi sami, kao i Europa kojoj toliko težimo

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Strašno! Fuj, fuj, fuj! Koja jeftina predizborna igra!
    Nedostatak stanica bi značio donaciju. Nisu to htjeli reći. Sad me opet zanima tko je napisao tako besmislen prijedlog izmjene zakona. Pa kako se na takve stvari nitko ne potpisuje? Nisam pravnik pa ne znam procedure.
    U tu "loš AMH/mali broj stanica" skupinu ne spadam jer dobijem 9 js i imam zadovoljavajući AMH, al svaki liječnik do sada je procijenio da sam slučaj za oplodnju svih. Zadnji sam put od 9 jedva dobila 2 embrija (vani).

Članak http://www.tportal.hr/vijesti/hrvats...-oplodnji.html
    veli da se oporba mora ispričati pacijentima. Ne mogu vjerovati.
    Ako netko od oporbe čita, zahvaljujem oporbi, prvenstveno gđi Opačić na zalaganju za nas kad nam je trebala podrška.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

BRijuni, pa samo kad pogledate teme sve će vam biti jasno.............. ministar će da se hvali, Šimunić da bude figura kojom će se ministar ponositi u pokazivati prstom kad kaže struka i još malo tenisa i drugih igara i svi kući........................ rezultati će biti kao i do sada frizirani, bravo HRvatska!

Sweety, rezovi su već počeli, državne klinike i one privatne koje imaju ugovor s HZZO-om (Cito i pol IVF) od 6 mjeseca za IVF ili ICSI (bilo stimulirani ili prirodni) ili AIH dobivaju znatno manje sredstava nego ranije, rezali su za trećinu. Dok su klinike prije 6. mjeseca ICSI s lijekovima prema HZZO-u naplaćivali s 15000 HRK, sad je to 10000 HRK, to u praksi znači ili manje lijekove, blage stimulacije ili rjeđe u postupke, za sada ne diraju 6 besplatnih postupaka

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    BRijuni, pa samo kad pogledate teme sve će vam biti jasno.............. ministar će da se hvali, Šimunić da bude figura kojom će se ministar ponositi u pokazivati prstom kad kaže struka i još malo tenisa i drugih igara i svi kući........................ rezultati će biti kao i do sada frizirani, bravo HRvatska!

Sweety, rezovi su već počeli, državne klinike i one privatne koje imaju ugovor s HZZO-om (Cito i pol IVF) od 6 mjeseca za IVF ili ICSI (bilo stimulirani ili prirodni) ili AIH dobivaju znatno manje sredstava nego ranije, rezali su za trećinu. Dok su klinike prije 6. mjeseca ICSI s lijekovima prema HZZO-u naplaćivali s 15000 HRK, sad je to 10000 HRK, to u praksi znači ili manje lijekove, blage stimulacije ili rjeđe u postupke, za sada ne diraju 6 besplatnih postupaka

Tako mi se i čini. Potpis na sve što kažeš.
    Ma gade mi se.
    A sve fino zapakirano u varijantu "Sve to radimo zbog vas i za vaše dobro"

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj sweety prvotno napisa Vidi poruku
    A sve fino zapakirano u varijantu "Sve to radimo zbog vas i za vaše dobro"
    Da, a mi nezahvalnici mislimo kako je u susjedovom vrtu trava zelenija.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ova nebuloza od prijedloga mi je opet digla želudac danas- a tek ova Milinovićeva izjava
    Nedostatak spolnih stanica- što to dovraga znači?? Ako je netko low responder i dobiva 2-3 js ionako ga se ovaj zakon ne tiče. Ako je spermiogram koma i ima svega nekoliko spermija- s čim će oploditi više od 3 js?? Nebuloza nad nebulozama
    Opet u skladu sa Milinovićevom politikom
    A predizborna kapmanja se počinje zahuktavati, baš čudno da se sad tog sjetio

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zene, trenamo neku od vas za tv, snimanje sutra
    ako ste isle vani jer vam ovaj zakon ne daje sansu, pliz javite se, novinarka ce doci snimiti gdje vam pase

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Veću glupost od ovog prijedloga teško da sam ikada pročitala a struka nam je strašno izašla u susret, baš su se potrudili. Želudac mi se okreće.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Predsjednica Udruge Roda sad na RTL. Baš zgodna i dobro priča.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 01.09.2011. at 18:41

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ivarice

milinović

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Otići ćeš vratiti se nećeš poginuti

Što je iduće? Onima koji su podigli kredit u eurima, smanjenje kamate ukoliko im je rata vezana uz švicarac?

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja moram kazat, nakon pomnog razmišljanja, da ću ja ovim potezom HDZeja profitirat. Kako će se dozvolit oplodnja "više od 3 para js" po mom matematičkom mozgu 3 para su 6 js. Ja ih uglavnom uz velike trude, toliko uspijem dobit u postupku, dakle barba Milinović će me pustit da ludujem i rasplodim svih 6 komada. Onda će mi vratit dozvoljena 3 embrijića, ali ja imam još 3. Kako je ovo jedna vjerska tema a ne medicinska moje embrijiće morat će zamrznit, ne smije mi ih "ubit" jer već smo, jelte prije dokazali da je spajanje js i spermića novi život. Znači eto mene opet na zamrzavanje embrijića a ne js. Dakle ubuduće je... Češku više ne mrdam iz Lijepe naše jer mi sad "nudi full service".
    Jedino mi mogu uvalit za... sa onim "žao mi je samo su se tri oplodile", moram dakle još jedino smislit kako da im tu uvedem osobni monitoring 24 sata kako mi se ne bi stalno oplođivale samo 3 staničice.
    Kad još ovo rješim mislim da sam na konju, ili magarcu.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ivarice, nisam te vidjela. bit će valjda u dnevniku nešto.
    aenea

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

venddy, pa puno nas će profitirati. nije u tome stvar, nego kako su to eto baš sad izvukli pred izbore, a onda još govore da je oporba kriva.
    al što veliš 3 para stanica, to je zbilja malo smiješno. ja sam zadnji put dobila 3 "tripleta" stanica

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

sprdam se Jele, samo se sprdam od muke sama sa sobom, računam kad me ovi nabiguzi u Vladi već sprdaju pa mogu malo i sama sebe

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

To je baš fuj, fuj i fuj!!!! Ono što je najgore je to da će im ovakve predizborne cirkusarije i upaliti! Ljudi će opet glasati za njih i oni će opet sljedeće godine iste nebulozne zakone donositi i mi se stalno vrtimo u krug! Bojim se da ni mojim praunucima neće biti bolje u ovoj zemlji! :/

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ivarice, promijenila si i ime i prezime?

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

jeeeeeeeeeeežim se od ove prljave predizborne kampanje! Očito nas smatraju idiotima kao i umirovljenike kojima nude 100 kn kao nekoj sirotinji. Prijedlog je totalno idiotski napisan i potpuno nejasan - sastavljao ga je netko tko nema pojma o MPO-u.

glacova avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj taca70 prvotno napisa Vidi poruku
    veću glupost od ovog prijedloga teško da sam ikada pročitala a struka nam je strašno izašla u susret, baš su se potrudili. želudac mi se okreće.
    xxx!!!!!!!

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ma ovo je tak jadno da uopće nije za komentiranje... više od 3 para jajnih stanica, nedostatak spolnih stanica, nisu mogli na IVF, SDP se treba ispričati pacijentima itd., itd..... ono...ministar je sam svoj komentar...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Ma fuj!!!!!
    Citiraj Gabi25 prvotno napisa Vidi poruku
    Ova nebuloza od prijedloga mi je opet digla želudac danas- a tek ova Milinovićeva izjava
    Nedostatak spolnih stanica- što to dovraga znači?? Ako je netko low responder i dobiva 2-3 js ionako ga se ovaj zakon ne tiče. Ako je spermiogram koma i ima svega nekoliko spermija- s čim će oploditi više od 3 js?? Nebuloza nad nebulozama
    Citiraj taca70 prvotno napisa Vidi poruku
    Veću glupost od ovog prijedloga teško da sam ikada pročitala a struka nam je strašno izašla u susret, baš su se potrudili. Želudac mi se okreće.
    Citiraj Ninči prvotno napisa Vidi poruku
    To je baš fuj, fuj i fuj!!!! Ono što je najgore je to da će im ovakve predizborne cirkusarije i upaliti! Ljudi će opet glasati za njih i oni će opet sljedeće godine iste nebulozne zakone donositi i mi se stalno vrtimo u krug! Bojim se da ni mojim praunucima neće biti bolje u ovoj zemlji! :/
    Citiraj Marnie prvotno napisa Vidi poruku
    jeeeeeeeeeeežim se od ove prljave predizborne kampanje! Očito nas smatraju idiotima kao i umirovljenike kojima nude 100 kn kao nekoj sirotinji. Prijedlog je totalno idiotski napisan i potpuno nejasan - sastavljao ga je netko tko nema pojma o MPO-u.
    Svi ste vec sve rekli i zapravo bih vas mogla samo potpisati.

Ova izmjena zakona samo potvrdjuje koliko je zakon los. I nes ti struke kojoj je trebalo dvije godine da shvati i uvjeri zakonodavca kako zakon ne valja! Osim toga tko se jos u ovoj drzavi drzi bilo kakvog zakona? Trebas samo raditi po svoje, pa ce se vec i zakon promijeniti.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

da nije strašno, bilo bi smiješno oni stvarno misle da smo svi mi ovce
    mogu se samo zbljuvati
    fuj!!!

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Gabi25 prvotno napisa Vidi poruku

a ljudi moji pa ja sam oduševljena...nikad nisam dobila js u postupku,i sad sam presretna što će mi oploditi više od 3!!!
    no comment..

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mene, više od svega, zanima - tko je Struka? Tajnovitiji su od Masona, Templara i Opus Deia zajedno.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Kak tko je struka?
    Pa ZNA SE!

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ako su ovo "promjene", bilo bi im bolje da šute, sad će nam se drugi još više smijati. Sramota!

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Da su mi kojim sluačjem u zadnjem postupku sve tri stanice bile zrele, ove dvije ne bi imali s čim oploditi i sad bi kao trebala biti sretna i zahvalna na tzv. 'promjenama'. Bolje bi bilo i ovima na vlasti i nazovimo je struci da se zavuku u mišju rupu i iz nje nikada više ne izađu.

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Sve ste već napisale, ja mogu samo sve redom potpisati!
    Samo da još podebljam ono FUUUUUUJJJJJJJJJJJJJJJ! Gade mi se! Gade mi se svi! A naš dragi Mili je stvarno... ne da mi se ni pisati...

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Znači, dok sam bila zdrava i producirala jajne stanice, nije se smjelo oploditi više od 3.
    Sad kad su prošle 2 godine, produkcija u rapidnom padu, sad će dozvoliti oplodnju više od 3?
    Fala, sad mi ni ne treba.
    Vrati mi moje 2 godine kad sam sa više pari svojih jajnih stanica mogla dobiti i toliko zametaka.
    Smeće. Fuj.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Tako izgleda kad se javljaju pacijenti na koje se ove izmjene zakona odnose-oplodi mi sve moje obje stanice, hvala što bi mi oplodio svih 4, al ko mi kriv šta ih nemam, pa ni u paru.
    Idu izbori nama neplodnima, onima koji su to prestali biti i koji će to tek prestati biti, a prestat će biti i još nekih nakon izbora..
    Posljednje uređivanje od mare41 : 01.09.2011. at 22:33

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •