Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Dopuna zakona o MPO- dozvoljena oplodnja više od 3 jajne stanice

Destiny child avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno Dopuna zakona o MPO- dozvoljena oplodnja više od 3 jajne stanice

Jučer mi je za oko zapela ova vijest... http://www.plivazdravlje.hr/vijesti/...e-stanice.html

Navodno je vlada dozvolila oplodnju više od 3 jajne stanice za teško neplodne parove. Ništa ne piše kada bi te izmjene trebale stupiti na snagu?
    I što znači teško neplodno? Da li to znači da moj suprug sa teškim oblikom oligoastenoteratozoospermije spada u tu skupinu???

Zna li netko više?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://forum.roda.hr/threads/67596-C...nskoj-oplodnji

pretpostavljam da cete vi imati sansu na nacionalnom povjerenstvu, ali na tvoja pitanja mi ovdje tesko da ti mozemo odgovoriti kad ni zakonodavac sam ne zna sto je napisao i sto se smije

kad ce izmjene stupiti na snagu? kad ih izglasa sabor. sjednica jos nije sazvala, ali pretpostavljam da se moze dogoditi krajem rujna ili u listopadu

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Destiny child prvotno napisa Vidi poruku
    Jučer mi je za oko zapela ova vijest... http://www.plivazdravlje.hr/vijesti/...e-stanice.html

Navodno je vlada dozvolila oplodnju više od 3 jajne stanice za teško neplodne parove. Ništa ne piše kada bi te izmjene trebale stupiti na snagu?
    I što znači teško neplodno? Da li to znači da moj suprug sa teškim oblikom oligoastenoteratozoospermije spada u tu skupinu???

Zna li netko više?
    Ivarica ti je već odgovorila na tvoja pitanja, no ja se uistinu nadam da će oporba ovakav prijedlog srušiti u Saboru. Ovo je vrlo nedefinirani prijedlog i dalje diskriminira dobar dio nas zato ne bih htjela da ovakva glupost uopće prođe u Saboru, ali imaš topic o tome već pa se tamo ako hoćeš uključi. Taj se zakon odnosi na pacijente s nedostatkom spolnih stanica, tako piše u prijedlogu izmjene zakona, no da li tvoj muž spada u tu skupinu, tko zna. I da, prijedlog kaže da želi ići u korist osobama koje "zbog zdravstvenih
    razloga do sada nisu bile u mogućnosti ostvariti medicinsku oplodnju." eh uz sav trud i sve moje intelektualne sposobnosti ja nisam shvatila što je time zakonodavac htio reći.

Jeste vi možda ti koji niste ostvarili medicinsku oplodnju?

Evo ti ovdje prijedlog zakona:

http://vlada.hr/hr/content/download/...e/147-%204.pdf

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    Ivarica ti je već odgovorila na tvoja pitanja, no ja se uistinu nadam da će oporba ovakav prijedlog srušiti u Saboru.
    otkud im vecina za rusenje?

Destiny child avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Ivarica ti je već odgovorila na tvoja pitanja, no ja se uistinu nadam da će oporba ovakav prijedlog srušiti u Saboru. Ovo je vrlo nedefinirani prijedlog i dalje diskriminira dobar dio nas zato ne bih htjela da ovakva glupost uopće prođe u Saboru, ali imaš topic o tome već pa se tamo ako hoćeš uključi. Taj se zakon odnosi na pacijente s nedostatkom spolnih stanica, tako piše u prijedlogu izmjene zakona, no da li tvoj muž spada u tu skupinu, tko zna. I da, prijedlog kaže da želi ići u korist osobama koje "zbog zdravstvenih
    razloga do sada nisu bile u mogućnosti ostvariti medicinsku oplodnju." eh uz sav trud i sve moje intelektualne sposobnosti ja nisam shvatila što je time zakonodavac htio reći.

Diskriminirajuć je svaki zakon koji ne omogućuje najbolje uvjete za izlječenje. Ipak učinilo mi se da je ovo barem malen pomak jer prije nije bilo moguće ni to. A nadam se da će oporba ipak dobiti ove izbore i zakon po hitnom postupku ukinuti/izmijeniti kako su obećali. Trenutno gledam iz perspektive da će te izmjene možda ipak nekome, onima koji imaju najteži oblik neplodnosti u međuvremenu dati malo veće šanse. A s druge strane vladajuća stranka je poznata po tome da bubne takve naslove pred izbore, samo mi neplodni smo specifična skupina pa mislim da im to i neće donijeti neke bodove. Oprosti, ali nova sam u tome, još hvatam "konce", nisam još bila u postupku i vjerojatno će se moja perepcija promijeniti već sa prvim postupkom.

Destiny child avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Kadauna pokušala sam ti odgovoriti na privatnu poruku, ali kaže da ti je inbox pun. Uglavnom no hard feelings. Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Neplodnost nije najgora stvar sa kojom sam se suočila u životu, moj život je pun takvih "ugodnih" iznenađenja pa možda zato imam i drugačije definirane stavove. Mislim da svatko ovdje najprije traži najbolju opciju za sebe, pa tako i ja što ne znači da ne suosjećam sa ostalima i najradije bih da su svi plodni i da nikada nisu vidjeli ni Vuk Vrhovac, ni bilo koju drugu kliniku. Ne podržavam zakon , ali moje mišljenje je da ga nisu niti donijeli zbog nas niti će ga mijenjati zbog nas i naših pisama. Zakon će biti ponovo povoljan za nas onoga trenutka kada se u krugu onih koji odlučuju pojavi zdrav razum, a nadam se da će to biti uskoro jer izbori se bliže. I zato strpljivo čekam, a do tada se hvatam za svaku "slamku spasa" pa makar doplivala iz "neprijateljskih voda". Bez obzira na nebuloze u ovim izmjenama čini mi se da je to ipak nešto više nego što je bilo prije. Uz sve probleme koje imam u životu aktualni ministar zdravstva je zadnja osoba na koju želim gubiti energiju jer on nadam se niti neće još dugo biti vladar naših jajnih stanica i spermija..

tini avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma to nije ništa ! Evo po tome ja bi upala među te "sretnike" da mi oplode više od 3 stanice, ali na svim stimulacijama ja NIKADA nisam dobila više od 3 jajne stanice i kako je onda to pomak?!

Destiny child avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj tini prvotno napisa Vidi poruku
    Ma to nije ništa ! Evo po tome ja bi upala među te "sretnike" da mi oplode više od 3 stanice, ali na svim stimulacijama ja NIKADA nisam dobila više od 3 jajne stanice i kako je onda to pomak?!

Niti ja ne znam da li ću dobiti više od 3 jajne stanice jer mi stimulirani postupak tek slijedi, ali sam sigurna da ima cura koje ih dobiju i za koje će ovo ipak biti nešto. Možda ih ima malo, ali nadam se da više neće morati gledati kako im 3 jajne stanice koje će oploditi biraju sistemom vjerojatnosti.

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

na portalu među vijestima http://www.roda.hr/ je rodina reakcija i stav o dopuni zakona http://www.roda.hr/vijesti.php?ID=3125
    mislim da nitko ne zna na što i koga se dopuna odnosi i da će to biti fantastičan lov u mutnom, odnosno bit će onako kako ministru bude odgovaralo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •