Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 187

Tema: Anti-Mullerov hormon

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj nabla prvotno napisa
    Da, to sam i ja primetila da neke zene sa smesno niskom amh-om jos uvek imaju ciklus i prirodnu ovulaciju, a neke s nesto visim amh-om su vec godinama u menopauzi.

Nego Purpur, ti si kod dr. Checka? :D

Citala sam njegove radove i ima uspeha kod POF-ovki

Nabla,

ja ti nisam imala menstruaciju od kako sam prekinula piti pilule, osim naravno one umjetne menstruacije, izazvane tabletama.

Radila sam 'out of town' tretman sa Dr.Check-om: Prvo sam imala phone consult (april 09). On je onda faksirao recept za Estynil u apoteku. Ja sam se cula sa tom apotekom, platila Estynil kreditnom karticom i oni su poslali.
    Eh onda sam pocela piti taj Estynil, i vadila krv (FSH,Estradiol) svake sedmice, a nekad i svaka tri dana. Moja doktorica je se dogovorila sa laborom da rezultati moraju biti gotovi isti dan i odmah su ih meni faksirali, a ja sam ih mailom javljala u Ameriku, i onda su mi oni davali upute sta da radim dalje. To sam radila do septembra 09, jer mi je vise bio pukao film od svega toga. A i Estradiol se nikako nije dizao, tako da sam odlucila prestati..

I evo sada pijem DHEA i trpam sto vise vitamina u sebe...

Pozdrav

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Drage moje cure i ja sam se uvjerila da nizak AMH ne znaci i to da je zaliha JS losa.
    Naime ja sam juce bila kod moje dr. endokrinologinje i dijagnoza po svim mojim nalazima je sledeca:

- Tiroidni hormoni u granici normale
    - Prolaktin u granici normale
    - Odnos LH/FSH ne ukazuje na klasicni PCOS
    - iskljucena je kongenitalna adsrenalna hiperplazija
    - ciklusi anovulaciski zbog poremecenog odnosa estradiola i testosterona
    - ocuvana je rezerva folikula
    - iskljucena tumorska sekrecija

Sad sam krenula sa terapijom Diane 35 + Androcur od 25mg i nakon cetiri mjeseca na ovoj terapiji cu ici da se dogovorim sa kojom terapijom cemo ici na indukciju ovulacije.

Eto drage moje cure konacno sam dobila dijagnozu zasto moje JS ne sazrijevaju dovoljno i sta blokira njihovo sazrijevanje i ovulaciju.

Nekako sam puna nade a iova endokrinologica mi je nekako unijela pozitivnu energiju i obratila paznju i na moj hiryutizam izmedju ostalog tako da ce sa datom terapijom da djeluje i na to pored eventualne trudnoce.

anaea40 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ja imam 40 g. i MPO liječnik mi je savjetovao da napravim AMH i Inhibin . Sad ne znam koja je svrha toga, mogu se poslije još više ukomirati od lošijeg nalaza, a ne znam da li će ti nalazi utjecati na daljnju stimulaciju u IVF postupcima. Ja u IVF postupku dobijem 4-7 jajnih stanica, oplode se i imam trasfer 3 ili 5 dan. Imala 2 biokemijske i 1 Missed ab.
    Ne znam zašto da radim te pretrage?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ljubica, drago mi je da je dijagnostika dala prave i (rekla bi dobre) rezultate, s pravom terapijom u pravom smjeru i bit će rezultata
    anaea40, po tvojim rezultatima stimulacije na dobroj si rezervi, i vjerujem da će kod tebe nalazi to potvrditi, drago mi je da se počeo AMH vaditi, čisto da se što više skupe rezultati pa će se moći i bolje publicirati i vidjeti "novija" rješenja.

anaea40 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Hvala na odgovoru Mare41, ali ja ne znam zašto da dam 560 kn za neku pretragu od koje ne znam koje koristi. I ne znam koja je pouzdanost odnosno točnog istog s obzirom na različite vrijendosti u pojedinim labosima. Na kraju ću se samo možda ubedirat, i taj nalaz ću samo spremit na moj kup nalaza koji je popriličan.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj anaea40 prvotno napisa
    Ja imam 40 g. i MPO liječnik mi je savjetovao da napravim AMH i Inhibin . Sad ne znam koja je svrha toga, mogu se poslije još više ukomirati od lošijeg nalaza, a ne znam da li će ti nalazi utjecati na daljnju stimulaciju u IVF postupcima. Ja u IVF postupku dobijem 4-7 jajnih stanica, oplode se i imam trasfer 3 ili 5 dan. Imala 2 biokemijske i 1 Missed ab.
    Ne znam zašto da radim te pretrage?
    Ako ti je liječnik savjetovao ja bih ipak napravila - čisto zbog toga, jer ti je on savjetovao i možda zna nešto više zašto te poslao i sl. Onda bih ipak njega detaljno, i vis-a-vis toga što to ipak ne ide na uputnicu, a imala si trošak i rad, detaljno isprepitala zašto te na to slao, što misli kakav je rezultat, kakva je slika tvojih jajnika na UZV-u, koliko imaš antralaca, kakav je volumen, da te malo benchmarka što on mislije li to u skladu s godinama ili ne. Tj. pokušala bih dobiti neki return dodatni vezano za dodatne infaće, jer vjerojatno će biti "u skladu s godinama". To ako si OK s time da će rezultat možda biti loš i ako razumiješ da je to ipak manje važnosti od onoga što ti u stvarnom životu dobivaš sa stimulacijom.

Ako ti je to prevelik stres i/ili trošak, ja bih onda rekla svom doktoru, oprostite, ali ne razumijem zašto ste me na to poslali, razumite i moju poziticiju itd., i ne bih to izvadila.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tj. ovisi o tebi, čemu si sklona kao tip, sve je OK - vadit, ne vadit, vjerojatno vađenje neće donijet nikakve groundbraking stvari kod tebe u smislu korekcije terapije, ali nikad ne znaš. S druge strane, govorim ti to ja, koja bi najrađe da si mogu dowloadat doktorsko znanje u glavu, gledat snimke svoje laparaskopije, do u detaljke sve volim znat, skupljam nalaze pobožnošću neke pedantne gospođe itd.

anaea40 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Super Ina 33, hvala, respect. Tebe uvijek volim pročitat, uvijek pametno zboriš.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hvala mare41 na podrsci, i ja sam se malo ohrabrila jer je ipak ova dr. uzela sve parametre u obzir i detaljno sve obradila.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

anaea40, priključujem se respect ina
    dakle, ajmo se vratiti na mene , s mojih 42 godine je normalno da je amh nizak jer je jednostavno priroda takva (neumoljiva), kasno sam ušla u 1. postupak, a jednako reagiram na beznačajno jeftinu stimulaciju i izuzetno skupu stimulaciju, e tu je trebalo uvažiti AMH, a nisu. Iz tih razloga smatram da treba prikupljati rezultate AMH-a i drago mi je što se to počelo. Ja sam našla kompromis između plaćanja AMH-a i inhibina i napravila samo AMH (270 kuna). S druge strane, nije mi se znalo odgovoriti što se treba napraviti i postići da AMH uđe na listu HZZO. Po meni, jedino ovako-prikupljanjem podataka i procjenom njegove važnosti. Vjerujem da neko ko to ne želi može odbiti, jer iskreno ti super reagiraš i opet mislim da ti je sasvim ok.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa
    Iz tih razloga smatram da treba prikupljati rezultate AMH-a i drago mi je što se to počelo.
    x. Bolje je znati i ići što više ciljano, nego saznavati vrćenjem stimulacija. Vjerojatno će se za većinu pacijenata i AMH i FSH i godine poklapati i bit će sve "u skladu s godinama". Ali, nekima neće i bit će im stvarna pomoć. Možda sad, kad je to krenulo, labu treba kritične mase da se malo "baždare", pa liječnici onda svaki možda malo rubni case šalju da se izvadi AMH, čisto i da oni vide kako to korelira zajedno, da labu daju kritične mase i da svi skupa naučimo iz toga, za boljitak budućih pacijenata. A možda i ja lupetam gluposti. U svakom slučaju, ako se može novčano i živčano priuštiti, ja bih to otišla izvaditi, ali onda i malo zahaklala dr-a koji me to poslao što to točno znači, jer je ipak vađenje, ako je neželjeno, pokriveno iz vl. sredstava pa onako... da se barem onda info dobije.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ina, ne lupetaš draga, tako je kako si rekla, znam da bi svi rado išli da ide na uputnice, ali mora proći procedura dok se dođe do tog stupnja.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj anaea40 prvotno napisa
    Hvala na odgovoru Mare41, ali ja ne znam zašto da dam 560 kn za neku pretragu od koje ne znam koje koristi. I ne znam koja je pouzdanost odnosno točnog istog s obzirom na različite vrijendosti u pojedinim labosima. Na kraju ću se samo možda ubedirat, i taj nalaz ću samo spremit na moj kup nalaza koji je popriličan.
    Znaš što je meni dr. Vlaisavljević rekao kad me uputio na istu tu pretragu da me šalje čisto da vidi zbog stimulacije jer zbog visokog FSH moguće da ću slabije reagiriati i trebati veće doze, na što sam mu odgovorila da sam na to ionako bila spremna jer sam i u prvoj stimulaciji dobijala 4 ampule dnevno.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo stigao mi danas Amh koji kaže 19.3 (zadovoljavajuća plodnost 15.7-28.6)
    I inhibin B 114.8 (ispod 30 je menopauza)
    Nije da sam oduševljena s obzirom na godine ali opet dobro je da nije i gore

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A FSH mi je 15.7 još više nego prošli mjesec kako mi je opet porasao?

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ajde, hvala ti Bože što su ti AMH i Inhibin ok.......... a za FSH, vjerujem da će ti se pametne cure naše već javiti. Je li ti itko ikada rekao broj antralnih folikula? Oni isto govore o rezervri j.s.....

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nije nisam ni znala za to dok nisam pitala na forumu

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Malo podižem temu jeli zna netko dali je 15.8 FSH previsok za stimulaciju, ne znam koga da pitam Mariborčani su me poslali ali baš i nisu brzi na odgovorima, napominjem da mi je bio 11.3 prošli mjesec ( doduše vađen u drugom labu)

tesla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Amh

Drage cure! Možete li mi preporučiti laboratorij u RH gdje mogu napraviti AMH?
    Hvala

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

tesla, zasad (bar mislim) samo endokrinološki lab u vinogradskoj radi, košta 270 kn (osim privatnog, koji je duplo skuplji)...ima gore postova o tome

tesla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

E, hvala mare41! Jel znaš može li to na uputnicu ili moram platiti?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

na žalost, ne ide na uputnicu nego se mora platiti, nije ovisan o ciklusu, ali se preporuča da se ipak vadi od 2.-do 5. dana ciklusa, nalaz se čeka 7-14 dana.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Možeš izvaditi krv u Rijeci u labu i poslati im ht expressom za Vinogradsku, dr. Tešlić ti sve to dogovara pa nazovi u bolnicu i traži nju, objasni da si iz Rijeke i onda će ti i sama to sugerirati da ne moraš u Zg samo za to, ja sam nalaze dobila na mail za tjedan dana

Reni76 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam na VV-u radila pretrage AMH i FSH na uputnicu, dr. A me poslao
    i bilo gotovo za 2 tjedna (nažalost amh jako loš 0,9)
    možda bi to mogla provjeriti još jednom i polsati krv u Vinogradsku

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

reni, a koje referentne vrijednosti oni imaju? to je sad sigurno da se tamo radi na uputnicu da znamo drugima reći?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Reni samo u Vinogradskoj se plaća 270 kn AMH ne ide na uputnicu, no opet meni je jeftinije bilo to nego da moram vaditi u ZG što me dođe oko 400-500 kn (put, benzin) i još izgubim cijeli dan

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

gdje se moze izvaditi taj AMH?? samo u ZG''?? i koliko se placa? dali ide na uputnicu?

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

AMH se može izvaditi samo u laboratoriju u Vinogradskoj i ne ide na putunicu, košta oko 250 kn. Meni su rekli i u privatnom lab. Brayer da oni isto vade, ali šalju na obradu (pretpostavljam isto u Vinogradsku) i kod njih košta preko 400 kn, tako da je Vinogradska najbolja opcija.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

od nedavno se i na Vuk Vrhovcu može vaditi AMH, ali ne znam za uputnicu, vjerujem da će se javiti cure koje su to gore na Vuk Vrhovcu vadile.

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

najjednostavnije je izvaditi krv u svom gradu i napraviti serum od nje... serum hpexpresom poslati u Vinogradsku (uz napomenu da stigne slijedeći dan do 10 sati) i uplatiti im obavezno preko poštanske uputnice (da odmah dobiju novce, 264,35kn) a potvrdu o uplati ubaciti u kovertu s krvi....
    ovo je mž radila prije 15ak dana i stvar šljaka...čak su joj nalaz poslali na mail i kući original...
    prije ove akcije najbolje nazvati Vinogradsku! 01/3787 163...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

milivoj, vrijedna info za sve koji su van ZG, iako, možda neko ne uspije poslati serum, ali vjerojatno se može slati krv, to treba provjeriti, a nalaze i inače šalju poštom.

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mora biti serum...ali to je vrlo jednostavno dobiti u bilo kojem labosu, u bilo kojoj bolnici...jedina prepreka je u ljudskom faktoru...(mi to vama ne možemo napraviti!?!...i mž je bila na 2 mjesta dok nije dogovorila pravljenje seruma)...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj milivoj73 prvotno napisa Vidi poruku
    mora biti serum...ali to je vrlo jednostavno dobiti u bilo kojem labosu, u bilo kojoj bolnici...jedina prepreka je u ljudskom faktoru...(mi to vama ne možemo napraviti!?!...i mž je bila na 2 mjesta dok nije dogovorila pravljenje seruma)...
    Negdje će to biti velika prepreka, nadam se ne i nepremostiva, al jako vrijedan podatak, sigurno će curama dobro doći.
    Posljednje uređivanje od mare41 : 13.05.2010. at 20:50

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

pisale ste da nizak AMH ne mora bas znaciti losa rezerva js.....ako je to tako , onda jeli visok fsh mora znaciti malo js ??
    znaci AMH i taj inhibin se posebno placaju?....jeli dovoljno samo izvaditi AMH? ...i i za sta je taj inhibin uopce?
    znaci nije bitno koji dan ciklusa se vadi......a dali se moze vaditi npr. kad si pod stimulacijom vec.....menopurima....??pitam jer tad mi je usput zg?

e da moj fsh je 13,60......a prije 5 mj. bio 10 .......zasto , kako ne znam........

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pa točniji pokazatelj rezerve jajnih stanica ti je AMH, ne znam da li se može vaditi pod stimulacijom ali mislim da nema veze sa trenutnim stanjem hormona i da on ne varira pa vjerojatno može, no nazovi Sv. Duh pa pitaj, a fsh ti varira iz ciklusa u ciklus meni je bio u 1. mj. 11, u 2. mj. 15,7 a u 5. mj. 10,7 pa sad ti vidi. Nemoj se oko toga živcirati jer ti tu ništa neće pomoći jedino ti može odmoći, popij čašicu vina svaki dan iza ručka i sve ti bude bolje (bar je meni taj recept pomogao)

hanumica fata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

AMH ne varira znacajno kroz ciklus, i zato je pouzdan marker procjene ovarijalne rezerve. naravno da je bolje vaditi ga u ciklusima bez stimulacije, ipak to nije nalaz koji se svaki dan radi. inace, slazem se sa mali mimi za fsh - kada on jednom pocne da seta, tj. da raste, oscilacije su ogromne, bukvalno iz ciklusa u ciklus...jedino sta moze da se uradi, jeste cekati dobitni ciklus, i pravu JC, nista drugo ne pomaze...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

hanumica
    i baš zato se kaže da je bolja opcija veći fsh i mlađe godine nego obratno, ima se vremena za čekati dobar ciklus.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

a cudno da tako varira.....
    zvat cu ja vinogradsku i pitat jel moze se vaditi pod stimulacijom....ako moze ....izvadim dok sam u zg na folikulometriji za ivf...

philipa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj milivoj73 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo sitne informacije za Osječane....serum vade u bivšoj Drapšinovoj (HZZJZ).Dakle serum+transport u bilo koju bolnicu u Zg= 30 kn!!!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

evo ja zvala vinogradsku zbog AMH iiii samo mi je tlak skocio......kazem ja lijepo zeni dali mogu vaditi amh dok sam pod simulacijom , jer sam tada u zg a inace sam iz dalmacije , veli ona da ne i da ne mogu ici na stimulaciju i ivf ako ne napravim amh....to prvo- pa onda stimulacija.....velim ja njoj ja sam vec u postupku dr. zna za visok fsh....a ona ce opet da ne mogu na stimulaciju....ajme meni....aj dobro ja vjerujem dr. mpo....
    .ali mi je to sve skupa jako diglo zivce.....od 2007 ja imam visok fsh i da meni nitko nikad nije rekao " eto malo vam je visok fsh trebali bi napraviti amh " ma nikad nitko a promjenila sam toliko dr. i svi su vidjeli hormone....sve sam saznala na ovome forumu....hvala bogu da ga ima....
    a tek da mi je netko gledao antralne folikule....ma ni to......od 2007 ljudi moji .....

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ne znam šta ti reći Crvenkapice, možda se nisu zabrinjavali radi godina ili im je jednostavno promaklo

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

da mozda nisu radi godina ali fsh je jako bitan hormon i cudno mi je to....ali sta je tu je....idemo dalje....zato cu ja na svoju ruku vaditi amh poslije ivf.....i pregledati ,zahtjevati pregled antralnih folikula..( dali se to moze vidjeti i na najobicnijem uzv ?)...da sam bar koliko toliko mirnija.....

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

crvenkapica77, ma da i izvadiš AMH to će ti samo potvrditi ono što već znaš i s visokim FSH-om, a to se ne može mijenjati.
    I ja sam vadila AMH na traženje dr.-a i nakon toga je sve ostalo isto. Dr. mi nije promijenio apsolutno ništa u mojim terapijama, već smo samo potvrdili što smo i znali da je slabija rezerva js, a to se ne može liječiti, na žalost .
    Zato se nemoj nervirati što ti dr. nije tražio vađenje AMH-a, jer i tako ćeš i dalje ići na IVF-ove i jedan od njih će biti dobitni .

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

mislila sam da visok fsh ne mora znaciti smanjenu rezervu js i nizak amh zar ne???? moze bas biti rezerva js ok i visok amh i ja cu biti mirnija....ali ako mi pokaze obratno e onda cu biti u bedu......onda sam stvarno koka bez puno jajasca ;(

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Crvenkapice, nije preporučljivo AMH raditi dok si u stimulaciji i koji mjesec iza toga jer rezultat može biti lažan (tako su meni rekli u Vngrd). Marnie dobro kaže, sam AMH neće ti puno reći, moj je MPO-ovac samo na osnovi UZ pregleda i antralnih folikula dvije godine prije negoli sam radila AMH procijenio da je on nizak, tj. da mi je rezrva js pri kraju. Meni je drago da sam ga radila jer mi je potrvdio sumnju da s vlastitim stanicama više nema smisla ići u IVF (tome u prilog ide i četvrti spontani). Btw, FSH mi nikad nije bio visok, najviše 9, a najčešće je između 4 i 6, dok je AMH vrlo nizak: 3,9.
    Tebi su prednost godine jer, bez obzira na visok FSH, lakše ćeš doći do dobre stanice nego netko tko ima preko 38 i dobar FSH i AMH (primjer rikikiki koja je imala vrlo visok FSH i nizak AMH, popriličan broj postupaka u relativno kratko vrijeme, no uspjeli su doći do dobitne stanice).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Visok FSH je moguć i "mehanički", ako sam dobro zapamtila - tj. ako je odstranjen dio jajnika. To, u kombinaciji s mlađim ženinim godinama, obično daje bolje prognoze od srednje visokog FSH-a, relativno visokih godina...

I tad, kod preuranjene menopauze (rikikiki) ili mehanički povećanog FSH-a (mislim da je to slučaj dodirko, ali nisam sigurna), problem je u količini stanica. Kod ovog drugog slučaja, mislim da je problem i količina i kvaliteta...
    Posljednje uređivanje od ina33 : 28.05.2010. at 13:09

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ako želiš biti mirnija radi sebe napravi taj nalaz . Možda bi ti bilo dovoljno da ti neki MPO-ovac napravi pregled antralnih folikula, jer to je isto odličan pokazatelj, a to možeš napraviti i kod sebe u Dalmaciji. Čitala sam i da sam izgled jajnika ukazuje na smanjene zalihe, jer se jajnici počinju smanjivati.

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ali kako vikki kaže nemoj dok si pod stimulacijom.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nijedan parametar zapravo nije jednoznačan. Broj mojih antralnih f. je pristojan s obzirom na godine, FSH odličan, no evo, iz tih antralnih se ne da ništa izvući, u postupku do stanica niti ne dođem, a u prirodnim ciklusima zatrudnim u prosjeku jednom godišnje, ali vrlo brzo dočekam spontani (nekvalitetne stanice koje daju nekvalitetan embrij). No, moj su problem godine + niski AMH, dok su kod tebe godine vrlo važan ohrabrujući faktor. Jedino što bih ti preporučila - ne znam kako reagiraš na stimulaciju, ali ako ne dobiješ veći broj js - onda češći postupci, prirodnjaci ili poluprirodnjaci, svakako ne gubiti vrijeme.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vidiš, vikki, to mi je novi moment - da bude i dobar broj antralnih, ali nema reakcije u stimulaciji... Ja sam mislila da su antralni nekako... najčvršća stvar za koju se treba uhvatiti..

Onaj link od nable je zakon, crvenkapice, tisuću puta sam ga linkala, možda bi ga trebalo i ovdje gore zalinkati pod važno... naći ćeš ga googlanjem sprskog foruma "kutak za društvance", "nabla", "povišen FSH", ima super sažetak svega oko ovoga i zašto ništa nije tako jednoznačno, nego se gleda u suodnosu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •