Citiraj anaea40 prvotno napisa
Ja imam 40 g. i MPO liječnik mi je savjetovao da napravim AMH i Inhibin . Sad ne znam koja je svrha toga, mogu se poslije još više ukomirati od lošijeg nalaza, a ne znam da li će ti nalazi utjecati na daljnju stimulaciju u IVF postupcima. Ja u IVF postupku dobijem 4-7 jajnih stanica, oplode se i imam trasfer 3 ili 5 dan. Imala 2 biokemijske i 1 Missed ab.
Ne znam zašto da radim te pretrage?
Ako ti je liječnik savjetovao ja bih ipak napravila - čisto zbog toga, jer ti je on savjetovao i možda zna nešto više zašto te poslao i sl. Onda bih ipak njega detaljno, i vis-a-vis toga što to ipak ne ide na uputnicu, a imala si trošak i rad, detaljno isprepitala zašto te na to slao, što misli kakav je rezultat, kakva je slika tvojih jajnika na UZV-u, koliko imaš antralaca, kakav je volumen, da te malo benchmarka što on mislije li to u skladu s godinama ili ne. Tj. pokušala bih dobiti neki return dodatni vezano za dodatne infaće, jer vjerojatno će biti "u skladu s godinama". To ako si OK s time da će rezultat možda biti loš i ako razumiješ da je to ipak manje važnosti od onoga što ti u stvarnom životu dobivaš sa stimulacijom.

Ako ti je to prevelik stres i/ili trošak, ja bih onda rekla svom doktoru, oprostite, ali ne razumijem zašto ste me na to poslali, razumite i moju poziticiju itd., i ne bih to izvadila.