Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: papp test pomoć

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno papp test pomoć

Bok cure
    Nadam se da mi netko može pomoći.
    Naime ginekolog me poslao na papp test i na uputnici mi stoji da se traži UZV-VS(za PAPP test). E sad kada sam se naručivala u Vinogradsku pitala me žene za uputnicu za krv i koliko sam shvatila za taj test je potreban ultrazvuk i vađenje krvi. Budući da mi je doktorica dala još nekoliko uputnica, a to su
    1)za lab.primarne zdravstvene zaštite-traži se KKS,URIN,Glukoza,Željezo
    2)Medicinska mikrobiologija s parazitologijom (ZJZ)-traži se Urinokultura,ABG,broj klica
    3)Transfuzijska medicina-traži se KG i Rh faktorHBsAg
    činim se da nijedna uputnica nije za taj kombinirani test tj.zs vađenje krvi isti dana kada radim i UZV.
    Molim vas budući da sam laik da mi netko objasni proceduru i kada što trebam raditi kod tog papp testa.
    Bila bih vam jako zahvalna!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

mozda ovaj VS pored uzv a, znaci venski serum, jedino mi to pada na pamet. ja sam to radila u prvoj trudnoci, nisam imala uputnicu nego samo donjela nalaz uzv a u vinogradsku i izvadili mi krv, i platila oko 300 kn. mozda se javi netko ko bolje zna, al meni se cini da se to placa.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ma plaćenje nije problem samo ne znam ovo za vađenje krvi.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Kada sam ja radila taj test prije nekoliko mjeseci nije bilo moguće dobiti uputnicu za određivanje PAPP proteina (to je ono što se određuje iz krvi), odnosno taj dio se morao platiti. Ultrazvuk sam napravila preko uputnice.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ako pitaš samo radi principa, tijek ti je:
    1) ideš na UZv iliti ultrazvuk gdje ti mjere (mislim) nuhalni (nemoj me držati za svako slovo) nabor na vratu bebice. za to imaš uputnicu, to je OK
    2) unutar par dana moraš ići u Vinogradsku na vađenje krvi gdje im moraš odnjeti i taj UZV nalaz jer bez toga nema kombiniranog nalaza. Za to ti nema uputnice, moraš platiti cca 300 kuna u gotovini

Mislim da ti ostale uputnice ovdje nemaju veze sa kombiniranim testom..... ah, btw. jedva čekam da dođem u tvoje tjedne trudnoće... još me čekaju tjedni rigoleta

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Na nalazu od ultrazvka ti MORA pisati koja je debljina nuhalnog nabora. Ja sam prvo išla privatno na uvz, doktor je tvrdio da ne vidi nuhalni nabor i da će mi u Vinogradskoj napraviti test bez te vrijednosti . (Poslije su mi u Vinogradskoj rekli da im često dolaze trudnice s tako krivim informacijama).

Uglavnom, nije uvijek lako ultrazvukom vidjeti i izmjeriti nuhalni nabor (beba može biti "krivo" okrenuta, trudnica predebela), ali bez te mjere ti neće uopće vaditi krv za PAPP protein.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Bitno ti je UZV-VS (ovo vs je vaginalnom sondom) napraviti prije krvnog nalaza i u što kraćem roku otići na vađenje krvi za koje ne možeš dobiti uputnicu jer ta pretraga ne ide na teret HZZO-a. Krv možeš vaditi u Vinogradskoj (endokrinološki lab- radni dan 7-9) ili u Breyeru do 18 h radnim danom.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

puno vam hvala na svim informacijama :D :D

maya1982 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Bitno je da se krv vadi isti dan ili dan nakon najkasnije.Jer kako bebica raste tako se i parametri mjenjaju. Krv se obavezno vadi nakon UZV-a.Da, može se vaditi krv i u Breyeru gdje je gotovo isti dan (moraš im odnjeti i nalaz UZV-a) i košta skoro pa jednako kao u Vinogradskoj gdje je gotov tek za tjedan dana.
    Moj savjet je naručiti se putem centralnog naručivanja mailom za UZV i taj isti dan nakon UZV-a otići u Breyer.Košta oko 300 i nešto kuna

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj maya1982 prvotno napisa
    Bitno je da se krv vadi isti dan ili dan nakon najkasnije.Jer kako bebica raste tako se i parametri mjenjaju. Krv se obavezno vadi nakon UZV-a.Da, može se vaditi krv i u Breyeru gdje je gotovo isti dan (moraš im odnjeti i nalaz UZV-a) i košta skoro pa jednako kao u Vinogradskoj gdje je gotov tek za tjedan dana.
    Moj savjet je naručiti se putem centralnog naručivanja mailom za UZV i taj isti dan nakon UZV-a otići u Breyer.Košta oko 300 i nešto kuna
    Ovako sam i ja - kao što su ti cure i rekle: krv za PAPP-a test se mora izvaditi najkasnije u roku od 48 sati, po mogućnosti u što kraćem roku. Također sam vadila krv u Breyeru, platila (ako se ne varam) 350 kn, a nalaz me čekao na mailu čim sam stigla kući (u roku od dva, tri sata). U Vinogradskoj se krv vadi samo tijekom jutra, najkasnije do 9.30 što meni nikako nije odgovaralo jer vodim maloga u vrtić, pa ne stignem. Kako mi je doktor objasnio, PAPP-a test se ne može napraviti na uputnicu - u Vinogradskoj se također plaća 300 kn.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja sam kao što vidite na početku prve trudnoće i nisam baš nešto informirana
    Hvala vam svima na odgovorima
    To ću i ja vjerojatno napraviti otići ću u VInogradsku na UZV i zatim na vađenje krvi u Breyer
    :D :D

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Pa o ovom testu ni ne moraš biti posebno informirana, doznaš sve ako si u tim godinama Osobno mi je ovo druga trudnoća (u prvoj sam bila ipak nešto mlađa i nisam ga radila), pa sam se osramotila da gore nisam mogla. Bila sam živčana ko pas i brinula oko svega gore nego kad sam nosila Mihovila.... Ginekolog mi je rekao da se javim za tri tjedna pa će me uputiti na dotični test. Nisam blage veze imala kako se on točno radi i što sve treba napraviti, već sam naprosto mislila da ti izvade krv i to je to. Odlučila sam samouvjereno test obaviti prije pregleda da imam barem jedan kamen manje na duši i otišla u Breyer. Već sam zasukala rukav, a laborantica me pita za sliku ultrazvuka... U zemlju sam se htjela zakopati na licu mjesta. Ne pitaj me zašto nisam na internetu naprosto malo prosurfala (što svakodnevno radim) ili došla na forum poput tebe - imala sam dinamit u guzici i gotovo.

theorema avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Moze li mi netko reci jel se nesto mijenjalo kod ovog testa?
    Znaci napravim uzv i tada odem u breyer s tim nalazom i vadim papp-a i free bHCG?
    Breyer mi tada salje nalaz na kojem pise i nalaz tog "kombiniranog" tj zakljucak?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •