-
Maxi cosi priori xp
Pitanje kako je čvrsto,čvrsto učvrstit??Naime dobili smo je na poklon od kumova,odlučili staviti na srednji sic(sad imamo astru),no MM i ja se slažemo da to nije dovoljno čvrsto(nakon Nikinog namještanja Peg Perega znamo da autosjedalica mora biti kao i sic doslovce uglavljena u auto),gdje još nategnuti,treba li još nasjesti na nju ili to vrijedi samo za male,pomoć plizzzzz
-
Naravno da treba nasjesti u nju.
Postupak samog učvršćenja nije različit.
I pitanje.Zašto ste ju stavili na sredinu?
Proizvođač to dozvoljava?Ima pojas i preko ključne kosti i preko kukova?
-
Stavili smo je u sredinu jer koloiko sam shvatila to je najsigurnije mjesto u autu,sad si me zbunila,kaj nismo dobro napravili da je na sredini??Da ima pojas preko ključne kosti i kukova,joj,sad sam tek zbunjena.
-
Upute na hrvatskom naravno nismo dobili,ali proučiti ću ovo na engleskom,a zašto proizvođać ne bi dopuštao na srednjem sicu,zašto misliš da to nije dobro mjesto??
-
ovako su našu učvrstili cure i dečki na pregledu: kad provučeš pojas i zakopčaš ga moraš nasjesti u sjedalicu, a druga osoba zategne pojas od kopče do mjesta gdje izlazi iz one crvene kopče na sjedalici. dakle dio pojasa koji je unutar sjedalice mora biti skroz čvrsto nategnut, i onda zatvoriš crvenu kopču. na kraju zatvoriš onu polugu dolje, i sjedalica ne mrda!
-
A srednje sjedalo,smije li??
-
Smije u srednje sjedalo ako auto ima u sredini pojas u tri točke i ako proizvođač to dopušta. Sve te podatke naći češ u knjižici.
-
Priori može bit u sredini ali samo ako auto ima pojas na tri točke, nikako onaj koji ide samo oko struka...
A uglavit je tako da se postolje doslovno ne može mrdnut...Mi smo to riješili tako što sam ja kleknula jednim koljenom u sjedalicu i svom snagom uprla leđima u krov auta dok je MM zatezao pojas...(prvi put nam ju je Ančica montirala al svako malo se vadi van pa opet ide unutra)
-
Curke su sve dobro rekle.
Prvo sto trebas napraviti je dobro prouciti upute, od A do Z. Ako u uputama kaze da se moze koristiti sa pojasom s dvije tocke (2-point seatbelt) onda je mozes montirati sa pojasom koji ide samo preko kukova. Inace ne.
Kod novijih Maxi-Cosija za male klince ima sistem dodatnog zatezanja pojasa tako da se prije ucvrscivanja povuce poluga koja je na prednjoj strani sjedalice, to pomakne jednu "plocu", pojas ide onda iza te ploce i kad se, nakon sto se sjedalica pricvrsti pojasom, ta poluga gurne nazad, ona jos vise stisne pojas.
Al u svakom slucaju, jako dobro prouci upute.
-
mamaLare jel imate pojas sa tri točke u sredini?
Svakako nam dođite na pregled koji će biti ovaj mjesec da ju prekontroliramo.
-
Ja imam tu sjedalicu i kada ju montiram u svoj fiat kao da je srasla s njim, ali u bratovoj astri je koma. Koliko god naljegali jednostavno nikada nije onako kao u fiatu. On ima neku sportsku verziju i iza su sjedala pod tupljim kutom nego u našem autu.
-
Što je pojas s tri točke,baš vam se ne kužim u to,a MM nije doma,imamo normalna tri pojasa iza,ne samo onaj koji bi se vezao oko nogu već normalan pojas na sredini,jel to to?Da svakako se vidimo,kad je pregled?
-
Pojas s tri tocke ti je prevedeno pojas s tri tocke uporista (po jedna s obje strane kukova i jedna kod jednog ramena).
Pojas s dvije tocke ima dvije tocke uporista (po jedna s obje strane kukova).
Jel sad malo jasnije?
Al dodite i na pregled ako mozete.
-
Mislila sam da je to to,da svakako dodemo,kad će biti??
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma