Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: OSJETLJIVE GRUDI

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno OSJETLJIVE GRUDI

Stvarno ne znam kako da opišem ovaj problem ali probaću:
    -grudi, tj. dojke i bradavice su mi ekstra osjetljive na bilo kakav dodir-imam osjećaj kao da u njima ima nekih iglica koje me bockaju i bole. ranije, to mi se dešavalo sam kad trebam dobiti menstruaciju, a zatim je prešlo u svakodnevnicu. jednom, prije trudnoće sam išla raditi UZV i bio je u redu. imam nekoliko dlačica ali one me ne smetaju. gledala sam simptome karcinoma dojke, ali nemam niti jedan-hvala bogu.
    šta je to? zbog čega? ima li neko sličnw simptome???
    malo me je strah-ne znam kojem doktoru da idem???

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Može biti trudnoća, a može biti i neki hormonalni problemčić. Ja sam kao studentica (rane 20-te) imala takav problem, ali nisam imala niti menstruaciju; što zbog policističnih jajnika, što zbog intenzivnog bavljenja sportom. Bolne i osjetljive grudi se povezuju s utjecajem hormona. Posjeti ginekologa. Ne vjerujem da imaš jako ozbiljan problem, ali zašto ne provjeriti?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

dešava mi se da mi nakon trudnoće menstruacija nikada nije redovna ili kasni nekoliko dana ili previše ranije dođe. reci mi da li si imala baš ovakve simptome i nakon čega su prošli

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja bih rekla da treba neko vrijeme da ti se stabilizira ciklus i poslože hormoni, ali to je samo moje nagađanje. Kod mene je bio hormonalni poremećaj koji je riješen lijekovima (ne sjećam se kojim, davno je bilo). Napravili su mi i UZV dojki koji je bio uredan. Ako si zabrinuta, odi doktoru.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mene ovo isto zna zafrkavati, iako zbog drugih razloga... (datum proizvodnje - uskoro ću 48). I u mladosti me znalo mučiti, kao i u ranoj trudnoći, ali dojenje je znatno popravilo stvar.

Porazgovaraj sa ginekologom, dobro je anchi rekla.

A do tada, probaj s uravnoteženom prehranom. Imaš nešto o tome ovdje (to je jedan od simptoma pms-a):
    http://www.poliklinika-harni.hr/teme...e/05_eikos.asp

Vrijedi dobro pregledati i druge teme s te stranice.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Onaj smajlić gore je 48 sa zagradom iza... Sorry.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

nisam razgovarala sa ginekologom, već sa kolegicom koja je ljekar opšte prakse, pa mi je potvrdila da je riječ o 100% nekoj upali ili poremećaju. tako da ću sa prvim eurima kod doktora

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Malo mi je ta dijagnoza čudna, odnosno mali milijun žena ima osjetljive cice u nekom periodu života. Ja recimo nikad u životu nisam osjetila što je to (ja sam mislila da nas malocicate zaobilaze li simptomi), ni prije, ni za vrijeme menge, ni u trudnoći..I onda se desilo to da su mi nakon trećeg poroda postale jako osjetljive skoro pola mjeseca-od ovulacije do menge. II to turbo osjetljive, ovaj mjesec posebno. A možda sam i trudna.( Nadam se da nisam.)
    Oću ti reći da se ne zamaraš previše s tim, mislim da je ta doktorica malo prenaglila sa dijagnozom. A kad si rodila?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •