-
OSJETLJIVE GRUDI
Stvarno ne znam kako da opišem ovaj problem ali probaću:
-grudi, tj. dojke i bradavice su mi ekstra osjetljive na bilo kakav dodir-imam osjećaj kao da u njima ima nekih iglica koje me bockaju i bole. ranije, to mi se dešavalo sam kad trebam dobiti menstruaciju, a zatim je prešlo u svakodnevnicu. jednom, prije trudnoće sam išla raditi UZV i bio je u redu. imam nekoliko dlačica ali one me ne smetaju. gledala sam simptome karcinoma dojke, ali nemam niti jedan-hvala bogu.
šta je to? zbog čega? ima li neko sličnw simptome???
malo me je strah-ne znam kojem doktoru da idem???
-
Može biti trudnoća, a može biti i neki hormonalni problemčić. Ja sam kao studentica (rane 20-te) imala takav problem, ali nisam imala niti menstruaciju; što zbog policističnih jajnika, što zbog intenzivnog bavljenja sportom. Bolne i osjetljive grudi se povezuju s utjecajem hormona. Posjeti ginekologa. Ne vjerujem da imaš jako ozbiljan problem, ali zašto ne provjeriti?
-
dešava mi se da mi nakon trudnoće menstruacija nikada nije redovna ili kasni nekoliko dana ili previše ranije dođe. reci mi da li si imala baš ovakve simptome i nakon čega su prošli
-
Ja bih rekla da treba neko vrijeme da ti se stabilizira ciklus i poslože hormoni, ali to je samo moje nagađanje. Kod mene je bio hormonalni poremećaj koji je riješen lijekovima (ne sjećam se kojim, davno je bilo). Napravili su mi i UZV dojki koji je bio uredan. Ako si zabrinuta, odi doktoru.
-
Mene ovo isto zna zafrkavati, iako zbog drugih razloga... (datum proizvodnje - uskoro ću 48). I u mladosti me znalo mučiti, kao i u ranoj trudnoći, ali dojenje je znatno popravilo stvar.
Porazgovaraj sa ginekologom, dobro je anchi rekla.
A do tada, probaj s uravnoteženom prehranom. Imaš nešto o tome ovdje (to je jedan od simptoma pms-a):
http://www.poliklinika-harni.hr/teme...e/05_eikos.asp
Vrijedi dobro pregledati i druge teme s te stranice.
-
Onaj smajlić gore je 48 sa zagradom iza... Sorry.
-
nisam razgovarala sa ginekologom, već sa kolegicom koja je ljekar opšte prakse, pa mi je potvrdila da je riječ o 100% nekoj upali ili poremećaju. tako da ću sa prvim eurima kod doktora
-
Malo mi je ta dijagnoza čudna, odnosno mali milijun žena ima osjetljive cice u nekom periodu života. Ja recimo nikad u životu nisam osjetila što je to (ja sam mislila da nas malocicate zaobilaze li simptomi), ni prije, ni za vrijeme menge, ni u trudnoći..I onda se desilo to da su mi nakon trećeg poroda postale jako osjetljive skoro pola mjeseca-od ovulacije do menge. II to turbo osjetljive, ovaj mjesec posebno. A možda sam i trudna.( Nadam se da nisam.)
Oću ti reći da se ne zamaraš previše s tim, mislim da je ta doktorica malo prenaglila sa dijagnozom. A kad si rodila?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma