Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Bočica u jaslicama

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Bočica u jaslicama

Unaprijed se ispričavam ako je pitanje glupo ili ako sam na krivo mjesto postavila pitanje, no mene interesira savjet iskusnih mama sa dječicom u jaslicama. Šefica je još malena za jaslice, ali na jesen kreće, do sada je isključivo dojena i moj je plan dojiti i dalje, uskoro pokušati sa dohranom, te šeficu uopče ne učiti piti iz bočice već početi piti vodicu na čašu s kljunom ili iz čaše. Nedavno me je poznanica savjetovala da obavezno naviknem malenu na bočicu jer kako će u jaslicama piti mlijeko i sl. Naime rekla mi je i da se u jaslicama pije adaptirano, ali isčitavajuči teme ovdje sam naučila da ipak se pije kravlje.
    E sad pitanje ili savjet, da li bočica da ili ne, tj. trebam li ju učiti na nju?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kod nas se mlijeko pilo iz čaše uz doručak ili užinu. Kravlje, ne adaptirano. Bočice su svi donijeli kakve su htjeli, neki s dudom, neki s kljunom i tu su im stavljali vodu ili čaj za piti između obroka. Druge godine jaslica (2-3) godine više nisu imali bočice i svi su uredno pili iz čaša.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hvala na odgovorima. Prvi puta sam mama i nemam iskustva s jaslicama, a ni bočicama, cika je sve što šefica voli.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

svi koji mogu piju iz čaša (običnih, plastičnih, jednokratnih). za ručkom i doručkom piju iz metalnih zdjelica/čašica.

ona djeca koja koriste bočice o čaše s kljunom mogu ih imati još neko vrijeme, dok se i oni ne nauče na obične čaše.

ne pije se adaptirano nego obično mlijeko (uglavnom za doručak)

ili voda (tokom cijelog dana (sokovi i čajevi su zabranjeni, osim ako ih ne dobiju uz neki obrok).

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa
    Kod nas se mlijeko pilo iz čaše uz doručak ili užinu. Kravlje, ne adaptirano. Bočice su svi donijeli kakve su htjeli, neki s dudom, neki s kljunom i tu su im stavljali vodu ili čaj za piti između obroka. Druge godine jaslica (2-3) godine više nisu imali bočice i svi su uredno pili iz čaša.
    Kod nas je bilo identično. Tete su i sretnije da nema bočica, već samo čaše s kljunom ili obične.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moja je krenula s 19 mjeseci , i večina je djece bila više mnje isto stara ( najviše 4 mjeseca mlađa) i svi su imali flaše, moja je imala malu janu.
    ne trebaš je navikavati na bočice, ali je svakako nauči piti iz nečeg primjerenog ( jana, kljun ili čaša)

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo kraće vrijeme nosili čašicu na kljun, cisto radi prolijevanja, doma pije iz case

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa
    svi koji mogu piju iz čaša (običnih, plastičnih, jednokratnih). za ručkom i doručkom piju iz metalnih zdjelica/čašica.

ona djeca koja koriste bočice o čaše s kljunom mogu ih imati još neko vrijeme, dok se i oni ne nauče na obične čaše.

ne pije se adaptirano nego obično mlijeko (uglavnom za doručak)

ili voda (tokom cijelog dana (sokovi i čajevi su zabranjeni, osim ako ih ne dobiju uz neki obrok).
    isss...kakav je to režimski vrtić??

mi pijemo vodu iz male janine bočice iako su tete inzistirale na bočici s dudom(sisačem),ali mi je bilo glupo učiti ju da pije iz toga vodu(doma pije ujutro i navečer jedino mlijeko to nam je ritual),tako da neko vrijeme su se učile,bilo je puno prolijevanja,moorkih majica,al sad si otvara i pije sama bez prolivene kapi. Na čašu joj dajemo doma,iako nekako čisto sumnjam da se tetama da davati im svakom pojedinačno na čašu.
    Kod nas u jaslicama djeca imaju i bočice sa dudom,i sa kljunom i janine bočice,tvoja stvar kako ćeš naučiti dijete....e,da i piju sve što si donesu od doma...sokove,čajeve....mi smo na vodi

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Moj ide u jaslice od godinu dana, nikada nije imao bočicu. Nosili smo čašu s kljunom, a tete su same više forsirale običnu čašu, osim kod djece kojima je bočica umjesto dude i stalno je imaju.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ptičice su mlađa vrtićka
    ja im nosim vodu u bočici od jane
    tete im daju u plastičnim čašama piti
    dobila sam dojam da premalo piju pa zato nosim tu bočicu
    tete se ne bune
    vidim i bočice s dudom

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

M je s dvije godine krenula u jaslice, do tad nije nikad imala ni dudu ni bocu.
    nakon što je krenula, morali smo kupiti i dudu i bocu da ima i ona jer jako puno djece ima, pa je htjela i ona. i to pravu bočicu je htjela, ne od jane.
    to ju je držalo kojih mjesec dana i onda je odustala i od jednog i od drugog. iako joj je fora da ima bočicu, sa svojim imenom, pa koji put ju uzme.
    a bila je strašno smiješna s dudom u ustima, nije ju cucala, nego onako, ko lulu držala između zubi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •