Pecena jabuka,rendana jabuka,pirinac,pirincana voda,krompir kuvani,kuvana sargarepa,dvopek,probiotski jogurt,cajm od dunjinog lista,sirup protiv proliva.........?!!!
Kako da zaustavim detetu od 19 meseci proliv??????
Pecena jabuka,rendana jabuka,pirinac,pirincana voda,krompir kuvani,kuvana sargarepa,dvopek,probiotski jogurt,cajm od dunjinog lista,sirup protiv proliva.........?!!!
Kako da zaustavim detetu od 19 meseci proliv??????
Doktoru! 6 dana je vrlo dug period.
Pedijatar će vas vjerojatno poslati na pretrage. Ovaj proljev traje predugo. U apoteci ima (kršitelj koda)ovih sokića od mrkve s elektrolitima ORS. To možeš slobodno davati djetetu. Nadam se da nije neka bakterija.
6 dana odmah doktoru - oni jako brzo dehidriraju.
Nasa ped je dala ovaj recept: 1 l caja od sipka s 2/3 velike zlice secera, a ako je lose i mala zlicica soli. To je umjesto ORS otopine koju isto tako mozes kupiti u apoteci i pripremiti.
Rezim uzimanja:
U prvom satu piti po 1 zlicicu svakih 10/15 minuta, pa u drugom po 2/3 zlicice, pa postupno pomalo povecati kolicinu ukoliko to ne izbaci. Zatim dodati slane stapice. A tek drugi ili treci dan samo riza na vodi. pa riza na vodi s mrkvicom.
Kod starijeg ja umjesto caja dajem coca colu ali iskljucivo kao sirup zlicicu po zlicicu po gornjem rezimu
Obavezno doktoru.
Inače, Tweetynom mišeku pomogla je Humana 9.
A zbog čega je proljev? Mirta je kao beba imala proljev zbog neurodermitisa - a pedijatrica je tvrdila da je viroza. Humanu 9 je povraćala i dok nismo uklonili uzrok proljeva nije prestao.
Bili smo vec 3 x kod lekara,prvi put su mislili da je virus grla,pa stomacni virus,posto to ovih dana hara kod nas....dobio je antibiotike,imao je i temperaturu koju smo hvala Bogu sredili,sad cekamo nalaze krvi,urina i stolice.Do tada oni kazu nema nikakvih problema...dobili smo za preventivu i orosal ali mali je dobio posle 1h takave napade bolova u stomaku koji su trajali pola sata te smo to prekinuli i vratila sam se starom receptu(posle svake kake bar 1 dcl tecnosti)
Hvala vam za odgovore,moracu da probam to sa sipurkom..to je jedino sto jos nisam probala.
Da li je neko davao aktivni ugljen ovako maloj deci?
Držim palce da se brzo oporavi.
Za proljev je najbitnije nadoknađivati tekućinu (cca 500 ml po stolici).
Inače, ne inzistiraj na tzv. dijetalnoj prehrani, dosta liječnika to tvrdi. Treba jesti redovito, kao što inače jede.
Al ipak izbjegavaj namirnice za koje znaš da baš jako otvaraju.
Aktivni ugljen uzimamo i muž i ja kad je frka al ga malom nikad nisam davala.
Za djecu su mi u ljekarni dali tekućinu s koncentriranim probiotikom, 'Prolife' ili tako nešto, to mu je malo pomoglo.
Ipak je to malo previše za ovako malo dijete.Za proljev je najbitnije nadoknađivati tekućinu (cca 500 ml po stolici).
Treba nadoknaditi onoliko koliko je izgubljeno stolicom (izvagati pelenu npr. ili odokativno).
A ako nije moguće na taj način onda oko 10 ml/kg/po stolici.
Može jesti svu hranu osim masne i jako slatke.
Potrebno je malo vremena da se oštećena sluznica obnovi.
Kod moje djece najbolje pomaze BANANA,daj jedan cjeli dan da jede banane vidjet ces da ce biti bolje
pozdrav
Necete vjerovati ali Pepsi zna zaustaviti proljev. Pusti se da izlapi i onda se daje pomalo. To mi je jedna doktorica rekla u spanjolskoj i fakat pali i kod proljeva i kod povracanja.
Probala sam i koka-kolu i banane..i nista...
Jadno dete je sad i ojedeno i ne znam vise kako da mu pomognem![]()
Sad mu je poceo i nosic da curi i da kasljuca iako je primao antibiotik...ja i muz ne znamo vise sta da radimo....u petak stizu rezultati i treba preziveti do tada![]()
A kakvo mlijeko pije? Ako pije nekakvo adaptirano, onda bi možda mogla pomoći neka formula bez laktoze; takva je valjda i Humana 9, a Lei je proljev prestao kad smo počeli davati lactose-free ***. Ako doji onda nije od laktoze.
Pije kravljemleko,ali sam mu prestala davati cim je dobio proliv,za sad mu dajem probiotske jogurtice.
Antibiotik mu nece ni pomoci ako je u pitanju virus. Antibiotik je za bakterije. Antibiotik ce mu samo jos vise nadraziti stomak i moze jos vise izazivati proljev.LARA prvotno napisa
Mislim koja je dijagnoza pa je prepisan antibiotik? :/
U prvi mah se cinilo kao da je grip,pa mu je dat antibiotik ,zatim je usledilo jaci proliv pa zatim grcevi i bolovi u stomaku pa smo mu svojevoljno ukinuli antibiotik jer cinimi se da mu jeste i od njega bilo losije,tek sad mu je ponovo poceo curiti nosic i malo kasljuca.U Beogradu trenutno haraju stomacni virus i virusni grip,ali sve to traje par dana a ne 7 .
Danas sam sretna jer je imao samo 5x ne bas tako tecan proliv,mozete li zamisliti kako je bilo proslih dana ako ovo navodim kao sretan dan![]()
Meni nikad nece biti jasno zasto se za viruse daje antibiotik. Nadam se da kuzis sta hocu reci. Virus mora proci sam od sebe i antibiotik tu ne pomaze a slabimo organizam nepotrebnim antibioticima.
Nadam se da uskoro budete bolje. S obzirom da ti je imao proljev tako dugo a bio je i na antibioticima mozda da mu das probitike kao sto je prolife da mu se lakse i sto brze obnovi crijevna flora.
Inace nije bas preporucljivo prekidati antibiotike ako si vec zapocela kuru.
Mislim da se aktivni ugljen ne preporuća djetetu ispod 3 godine. Što se tiče prirodnih ljekova , možeš mu dati propolis. 10 kapi na kocku šećera. Propolis smiruje želudac i ubija i bakterije i viruse i gljivice. Dobar je i za prehladu. To je stvarno čudesni lijek koji ja koristim za svakakve bolesti. Bojim se da sam ga na ovom forumu već sto puta preporučala za kojekakve boleštine.
LARA da li ste dali stolicu na analizu? da nije salmonela?
ege ju je imao 2 puta, prvi puta u nesto blazem obliku i imao je iste simptome, dugorocni proljev, ispocetka malo povisenu temperaturu...