Pokazuje rezultate 1 do 50 od 454

Tema: Sisavci stariji od 3 godine

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj hedwig prvotno napisa Vidi poruku
    Donekle se slazem s tobom. No, nije li postavljanje granica jedna od najtezih stavri u odgoju? To su zapravo odluke koje donosimo umjesto njih od trenutka kad se rode dok ih ne mogu sami donositi. Odredjujemo im od najranije dobi sto ce i kako, sto ce jesti, koliko ce se cesto kupati, roditeljstvo nazalost nosi i taj dio, granice. Pa ne vidim zasto majka ne bi postavila granicu u dojenju? Meni to s grljenjem nema veze, to je osjecaj. Zasto ne bi osjecaji i mazenje zamijeniti dojku kad je djetetu utjeha potrebna?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
    Majka apsolutno ima pravo postaviti svoju granicu u vezi dojenja. Ono o cemu ja pricam je da ne postoji univerzalna granica do kad je u redu dojiti, to je osobna stvar majke i djeteta.

Granica koju sam ja postavila svojem djetetu je bila ta da nema
    dojenja u javnosti nakon 18 mjeseci. To je bila moja osobna granica, ali ne vidim zasto ne bi bilo ok da druge mame doje u javnosti i nakon te dobi.

Isto tako, dojenje osmogodisnjaka mi je too much, dok mi je dojenje npr. cetverogodisnjaka skroz normalno i prihvatljivo.

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    Majka apsolutno ima pravo postaviti svoju granicu u vezi dojenja. Ono o cemu ja pricam je da ne postoji univerzalna granica do kad je u redu dojiti, to je osobna stvar majke i djeteta.
    naravno!
    ja se također ne mogu nikako zamisliti kako dojim osmogodišnjaka, ali sudeći po dosadašnjem iskustvu, nikad se ne zna što sutra nosi. više se nad ničim ne čudim jer ne mogu razumjeti kako je biti u tuđoj koži pa stoga ni suditi.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mozda je upravo u tome caka, mora se postepenije promovisati dojenje. Ako je u nekom drustvu uspeh da mama bar do 6m doji (kako citam za sad je jos uvek nedostizan nivo) usmeriti se na promociju ali mnogo postepenije. Ne moze drustvo toliko skok napraviti odjednom. Zamisli sad zena smatra da je i 6m previse, tek prica o produzenom nece dopreti do nje i ima odbojnost da joj stvori.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj lady.x prvotno napisa Vidi poruku
    Mozda je upravo u tome caka, mora se postepenije promovisati dojenje. Ako je u nekom drustvu uspeh da mama bar do 6m doji (kako citam za sad je jos uvek nedostizan nivo) usmeriti se na promociju ali mnogo postepenije. Ne moze drustvo toliko skok napraviti odjednom. Zamisli sad zena smatra da je i 6m previse, tek prica o produzenom nece dopreti do nje i ima odbojnost da joj stvori.
    U promocijama se baš i ne spominje dojenje do 8. godine .
    Nego svugde stoji rečenica ..."prve dve godine ili duže" ili čak u srpskim tekstovima sve češće nailazim na formulaciju "dojenje do druge godine ili duže" koja se može tumačiti vrlo proizvoljno, jer druga godina deteta počinje sa prvim rođendanom...
    Formiranje odbojnosti zavisi i od svake pojedinačne žene . Meni je pre 7-8 godina dojenje deteta od 2-3 godine zvučalo primitivno i nepotrebno, i da, malo šokantno. Ko bi rekao da ću svoje starije dete dojiti pune 4,5 godine?
    Svaka žena ima izbor da sama sa sobom odluči da li će i koliko dugo dojiti, ali treba je informisati da izbor postoji i kako taj izbor postići. Recimo, većina žena prestane da doji pre 6. meseca bebe jednostavno zato što ne umeju da održe laktaciju zbog pogrešnih saveta, ili joj se plasira priča da je dojenje nevažno i nepotrebno, tj. nije ni vredno truda.
    Meni je Rodin portal bio od ključne važnosti. I moram reći da mi je žao što su teme o dojenju iznad 3. godine opustele i dobile komentare-jao, ja neee biii moooogla taaaako duuuugoooo....Nisam se uključila na te teme baš zato što nemam volje da se opravdavam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •