Pokazuje rezultate 1 do 47 od 47

Tema: Godisnji nakon komplikacija i porodiljnog dopusta

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno Godisnji nakon komplikacija i porodiljnog dopusta

Postovane,

lijepo vas molim ako mi netko može pomoći savjetom - naime, 18.1. ove godine dakle sljedeći tjedan se vraćam na posao nakon porodiljnog dopusta koji sam iskoristila u cijelosti (dijete je rođeno 22.1.2009.) a prije toga sam bila na bolovanju zbog komplikacija u trudnoći negdje od 4. mjeseca trudnoće. Budući da nismo trajno riješili skrb o bebici - htjela sam u slučaju da nam 'ulete' neke jaslice iskoristiti stari godišnji odmor za adaptaciju djeteta, međutim u firmi su mi rekli kako na stari godišnji nemam pravo jer sam bila na bolovanju. Također, moja firma ne poznaje rad na pola radnog vremena i jedino što mi preostaje je, kad dijete uspijemo upisati u jaslice, da uzmem neplaćeni godišnji, koristim novi (što mi je bezveze jer će mi trebati ljeti) ili otvorim bolovanje što ne želim. Možete li mi, molim vas, rastumačiti zbog čega u ovom slučaju nemam pravo na stari godišnji i je li to zakonski uopće tako?

Puno hvala i srdačan pozdrav,

mama

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mislim da nemaš pravo na godišnji od prošle godine jer u toj godini nisi radila :/

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Dobro su ti rekli u firmi. Po zakonu nemaš pravo na stari godišnji.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj martica prvotno napisa
    Dobro su ti rekli u firmi. Po zakonu nemaš pravo na stari godišnji.
    ali po novom zakonu imam! Upravo su me obavijestili iz firme!!! :D :D :D

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

najsretnijamama....možeš limi, molim te, reći o kavom se to novom zakonu radi??? jer i mene to isto zanima....tnx

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

To bi i mene zanimalo. Kako misliš po novom zakonu? Jesi li radila prošle godine? Ja moram na posao 8.2. i naravno nemamo go, jer prošle godine nisam radila.

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj martica prvotno napisa
    To bi i mene zanimalo. Kako misliš po novom zakonu? Jesi li radila prošle godine? Ja moram na posao 8.2. i naravno nemamo go, jer prošle godine nisam radila.
    Tijekom bolovanja i korištenja porodiljnog dopusta ne gubi se pravo na godišnji odmor, i po novom i po starom zakonu. Znači, računa se kao da si radila.
    Međutim, može se izgubiti pravo na "stari" godišnji, npr. ja sam na bolovanju od 9. mj. 2009., koristila sam samo 15 dana godišnjeg za 2009, a ostatak moram potrošiti do 30.6.2010. Obzirom da ću se na posao vratiti nakon tog datuma, izgubit ću pravo korištenja GO za 2009.
    Međutim, do 30.6.2011. mogu koristiti puni godišnji za 2010. i namjeravam to pravo u potpunosti iskoristiti (isto jaslice ).

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Oprosti Mater Studiorum ali ja sam se tek sad pogubila. Ja sam mislila da nemamo pravo na go one godine kada nismo radile (u mom sčučaju 2009. jer sam na komplikacije otišla u listopadu 2008, rodila u veljači 2009 i iskoristila cijeli porodiljni koji mi ističe 8.2.2010. U firmi su mi rekli da nemam pravo na go iz 2009 već samo na novi g.o iz 2010. Ali ako sam tebe dpbro rarumjela ti misliš da imaš pravo na stari go u tvom slučaju iz 2010?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

martica, možda ima veze kad njima počinje godišnji? meni npr ide od-do 30.6. (rekla bih da je i kod tebe tako) dok u mm-ovoj firmi imaju godišnji za tekuću godinu (od 1.1. do 31.12)
    mislim da si u pravu što se tiče go iz 2009 - nemaš pravo na njega jer je prošlo vrijeme do kad se on mogao iskoristiti (30.6.2009.) ali zato imaš na ovaj iz 2009/2010 i njega moraš potrošiti do 30.6.2010.
    I ja sam danas svoju tajnicu pitala koji ja sad go koristim pa je rekla da ovisi o novom zakonu ali vjerojatno taj 2009/2010.

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Mrvna prvotno napisa
    martica, možda ima veze kad njima počinje godišnji? meni npr ide od-do 30.6. (rekla bih da je i kod tebe tako) dok u mm-ovoj firmi imaju godišnji za tekuću godinu (od 1.1. do 31.12)
    mislim da si u pravu što se tiče go iz 2009 - nemaš pravo na njega jer je prošlo vrijeme do kad se on mogao iskoristiti (30.6.2009.) ali zato imaš na ovaj iz 2009/2010 i njega moraš potrošiti do 30.6.2010.
    I ja sam danas svoju tajnicu pitala koji ja sad go koristim pa je rekla da ovisi o novom zakonu ali vjerojatno taj 2009/2010.
    Cure, nisam pravnik nego računovođa, iako sam položila radno pravo (po starom) prije cca 2god s čistom peticom ne mogu baš biti 100% sigurna. Pogledam zakon stari i novi pa se javim s člancima, kako bi mogle argumentirano ostvariti svoja prava.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Mater Studiorum prvotno napisa
    Citiraj Mrvna prvotno napisa
    Cure, nisam pravnik nego računovođa, iako sam položila radno pravo (po starom) prije cca 2god s čistom peticom ne mogu baš biti 100% sigurna. Pogledam zakon stari i novi pa se javim s člancima, kako bi mogle argumentirano ostvariti svoja prava.
    Iskreno, nemam pojma. Prije su mi rekli da nemam pravo na stari GO jer u cijeloj prošloj godini nisam ni jedan dan radila, a po novom Zakonu o radu ipak imam pravo. U svakom slučaju, super vijest!!

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pročitala, informirala se, sabrala i spremna na odgovor.

@Martica,

Obzirom da nisi radila cijelu 2009. stvarno nemaš pravo na godišnji za 2009. Pravo na godišnji za 2010. stječeš nakon 6 mjeseci rada, dakle 8.8.2010. i možeš ga koristiti do kraja 2010. ili do 30.6.2011. To ne znači da ga ne možeš koristiti ranije, ali poduzeće ti to nije obvezno omogućiti.

Link na zakon:
    http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s..._149_3635.html

Članci su od 55. do 64.

@Najsretnijamama,

Na žalost, nisam bila u pravu , ispada da ipak nemaš pravo na godišnji. Fakat ne kužim što su tvoji u firmi vidjeli u novom zakonu što ja ne vidim, ali veselim se što su ti odobrili stari godišnji i držim ti palčeve da stvarno sve bude tako provedeno. U svakom slučaju kada slijedeći put budem morala odobriti godišnji nekoj kolegici koja se vrati s porodiljnog po novom zakonu bit ću jako oprezna!

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

@Martica,

Ne znam gdje radiš, ali zakonski godišnji možeš steći samo za kalendarsku godinu (1.1.-31.12.), to ti je 100% sigurno, čak i kada se radi o sezonskom poslu, rasporedu radnog vremena i poduzeću kojem se poslovna godina razlikuje od kalendarske.
    Ukoliko ti takav način obračuna pokloni koji dan godišnjeg viška, to je super i naravno da je to dopušteno, ali ne bi smjela imati manje dana od onog što ti pripada zakonom pa pripazi kod porodiljnog, otkaza i sličnih situacija.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Pravo na godišnji za 2010. stječeš nakon 6 mjeseci rada, dakle 8.8.2010.
    Ovo nije istina jer nije bilo prekida u radu od 8 dana. Bolovanje i porodiljski nisu prekid u radu jer staž i dalje ide.

GO za 2009. moraš iskoristiti do 30.06.2010., a na go iz 2010. imaš pravo u cijelosti. Neke firme postavljaju uvjete da moraš raditi minimalno dan-dva prije nego ideš na go.... ovisi o kolektivnom.

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Mirtica prvotno napisa
    Pravo na godišnji za 2010. stječeš nakon 6 mjeseci rada, dakle 8.8.2010.
    Ovo nije istina jer nije bilo prekida u radu od 8 dana. Bolovanje i porodiljski nisu prekid u radu jer staž i dalje ide.

GO za 2009. moraš iskoristiti do 30.06.2010., a na go iz 2010. imaš pravo u cijelosti. Neke firme postavljaju uvjete da moraš raditi minimalno dan-dva prije nego ideš na go.... ovisi o kolektivnom.
    Imaš pravo, oprosti što sam izazvala zbrku, zbilja mi to nije bila namjera.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Hvala na objašnjenjima . Stvarno su bila iscrpna.
    Uglavnom, nemam pravo na stari go. I uskoro moram ići raditi. Nisam se javljala prošli tjedan jer nas nije bilo u zg. I još mi sad mala ima atopijski dermatits koji se užasno pogoršao, tako da mi je raspoloženje na 0. Ali to je tema za neki drugi topic. Povratak na posao se munjevito približava.

Pax avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

zašto ipak nemaš pravo na godišnji? ja sam danas čula za to i ludim cijeli dan od sreće (rodila 2 dana iza tebe) :-?i moram čekati pon da provjerim u firmi
    Posljednje uređivanje od Pax : 28.01.2010. at 21:05

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

I ja sam u sličnoj situaciji.
    Vratila bih se na posao u travnju ove godine i išla odmah na GO.
    Cijelu 2009 sam na komplikacijama + porodiljni.
    Imam li dakle pravo na GO za 2009 ili samo za 2010?
    Samo da napomenem, da je inače tumačenje moje firme da ne možeš prenositi stari godišnji (od prethodne godine) ako ga nisi "otvorio" dakle koristio barem jedan dan u toj godini ali ja to nisam ni mogla jer mi je trajao porodiljni? Ima li tu mogućnosti tj. rupa koja bi ipak omogućila korištenje i starog i novog GO?
    Unaprijed hvala na odgovoru!

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

http://www.roda.hr/forum/threads/520...og-HITNO-POMOC

eto pogledajte ovdije.

to mi je tumacio sindikalni pravnik.ja sam shvatila da imam pravo.

e sada ste me opet zbunile!

mama san-jel moze pomoc?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj annabell prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam u sličnoj situaciji.
    Vratila bih se na posao u travnju ove godine i išla odmah na GO.
    Cijelu 2009 sam na komplikacijama + porodiljni.
    Imam li dakle pravo na GO za 2009 ili samo za 2010?
    Samo da napomenem, da je inače tumačenje moje firme da ne možeš prenositi stari godišnji (od prethodne godine) ako ga nisi "otvorio" dakle koristio barem jedan dan u toj godini ali ja to nisam ni mogla jer mi je trajao porodiljni? Ima li tu mogućnosti tj. rupa koja bi ipak omogućila korištenje i starog i novog GO?
    Unaprijed hvala na odgovoru!
    Ništa od tvojeg godišnjeg iz 2009 ak nisi radila ni jedan dan!

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jeli moze meni itko objasniti zasto je bitan taj jedan dan rada u prosloj godini?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

po novom se ima pravo bez obzira ako u prosloj godini nisi radila ni dana...definitivno

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Dakle, jelena i angelina, koja je u pravu?

Dali ima veze koja je firma u pitanju i eventualno kolektivni ugovor koji je netko prije spominjao?
    Dali je dovoljno pozvati se na članke od 55. do 64. ZOR-a?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

a cuj...vkjerojatn oovisi o kolektivnom...
    firma...ovisi dal postuje zakon ili ne...zakonsko pravo imas, traziti mozes i pozvati se na zakon...a firma kao firma u kojoj si ti samo zaposlenica moze reci ja ti to pravo nedam...al ida nemas pravo ti nitko nemoze reci...
    jasno pise u zakonu...i toga se drzi...
    ja sam kod privatnika pa se bome izborim za takve stvari ako sam sigurna...pa makar se na prvu i posvadjala...kasnije se slegne i nikome nista jer ipak sam ja u pravu

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Da, da imaš pravo trebamo se same dobro informirati i boriti. Inače nam nitko neće pomagati. Moja firma nije privatna al je veliki sustav u kojem službenice u određenim službama baš briga za naša prava samo da imaju manje posla...
    Svakako ovaj zakon i navedeni članci mi se čine dovoljan argument i sada ću pokušati to provesti!
    Hvala!

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Prenošenje godišnjeg odmora u sljedeću kalendarsku godinu - članak 63

(1) Neiskorišteni dio godišnjeg odmora u trajanju dužem od dijela godišnjeg odmora iz članka 62. stavka 2. ovoga Zakona, radnik može prenijeti i iskoristiti najkasnije do 30. lipnja iduće godine.

(2) Radnik ne može prenijeti u sljedeću kalendarsku godinu dio godišnjeg odmora iz članka 62. stavka 2. ovoga Zakona, ako mu je bilo omogućeno korištenje toga odmora

(3) Iznimno od odredbe stavka 2. ovoga članka, godišnji odmor, odnosno dio godišnjeg odmora koji je prekinut ili nije korišten u kalendarskoj godini u kojoj je stečen, zbog bolesti ili korištenja prava na rodiljni, roditeljski i posvojiteljski dopust, radnik ima pravo iskoristiti do 30. lipnja iduće godine.

Ne znam gdje vi vidite to pravo na prebacivanje, ako niste stekle pravo na GO u kalendarskoj godini u kojoj ste bile na rodiljnom/roditeljskom.

Ovo bi bilo moguće jedino ako u godini u kojoj si na roditeljskom dopustu stječeš pravo na godišnji - ali ja tu informaciju u zakonu ne nalazim.
    Posljednje uređivanje od Willow : 02.02.2010. at 15:43

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

to je stari...ovo novi:

Prenošenje godišnjeg odmora u sljedeću kalendarsku godinu

U članku 63. ZOR-a objedinjeni su raniji članci 46. (54.) i 47. (55.) Zakona o radu, uz određene izmjene. Naime, prema novom uređenju neiskorišteni dio godišnjeg odmora u trajanju dužem od dva tjedna (dva tjedna radnik mora obvezno iskoristiti u tekućoj godini) radnik može prenijeti i iskoristiti najkasnije do 30. lipnja iduće godine. S druge strane, obveznih dva tjedna godišnjeg odmora iz tekuće godine ne može se prenositi u sljedeću godinu, ako je radniku bilo omogućeno korištenje toga odmora.

Naime, ako je planom godišnjeg odmora radniku planiran godišnji odmor (dva obvezna tjedna) npr. u kolovozu, a on u to doba oboli ili koristi plaćeni dopust (zbog npr. ženidbe) ili neplaćeni dopust, neće taj dio godišnjeg odmora moći prenijeti u sljedeću godinu (no, pretpostavljamo da bi se taj godišnji odmor mogao iskoristiti u novom terminu u tekućoj godini, ako će poslodavac biti suglasan).

Iznimno od navedenog, godišnji odmor, odnosno dio godišnjeg odmora koji je prekinut ili nije korišten u kalendarskoj godini u kojoj je stečen, zbog bolesti ili korištenja prava na rodiljni, roditeljski i posvojiteljski dopust, radnik ima pravo iskoristiti do 30. lipnja iduće godine. Dakle, u ovom slučaju godišnji odmor može se prenijeti u sljedeću kalendarsku godinu neovisno je li radnik koristio godišnji odmor u godini u kojoj je stečen i neovisno o tome je li u toj godini radio (bio na poslu).

Član posade broda, radnik na radu u inozemstvu ili radnik koji je vršio dužnost građana u obrani, može godišnji odmor u cijelosti koristiti u sljedećoj kalendarskoj godini.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Angelina2, jasno je meni o čemu ti pričaš i ovo prebacivanje ako nisi mogao koristiti GO zbog odsutnosti ali gdje piše točno da ako ne radiš cijelu godinu zbog komplikacija/rodiljnog/roditeljskog IMAŠ PRAVO na godišnji za tu kalendarsku godinu?!?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

pa poboldala sam ti...radnik moze prenjeti godisnji bez obzira dali je radio....

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

samo da javim da sam ja uspjela dobiti stari go-ali uz printanje zakona i prilicno uvjeravanja.

sada sam na crnoj listi kod poslodavca-ali bas me briga.

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

sada mi je sve jasno, fali mi još jedan podatak:
    čula sam kako je po novom zakonu poslodavac obavezan isplatiti neiskorišteni godišnji ako radniku ne omogući korištenje.

ja imam ugovor na neodređeno, dobila sam otkaz kao ekonomski višak i nakon 9 dana otišla na komplikacije (sutradan dobila pozitivan test, to se zove dobar tajming ! )
    dakle otkazni rok mi miruje dok se ne vratim. na bolovanju sam od 8.10.2009. a 26.4.2010. prelazim na porodiljni (45 dana prije termina).
    molim pomoć oko slijedećeg:
    imam 4 dana godišnjeg iz 2009 koje planiram tražiti između komplikacija i porodiljnog. što ako ga ne odobre?
    također, želim iskoristiti i godišnji za 2010 na koji imam pravo, da ga tražim sada ili početkom lipnja 2011 kada sam gotova s porodiljnim? dakle prije 30.6. do kada mogu ispkoristiti GO 2010 na koji stječem pravo i dok sam na komplikacijama/porodiljnom. je li istina da ako mi ne omoguće korištenje GO da me MORAJU isplatiti?
    ne bih to radila inače, ovo želim iz principa jer mi nisu isplatili cijelu plaću kada sam otišla na bolovanje (par mjeseci prije otkaza su počeli dio plaće isplačivati na ruke - radi čega i na naknadi gubim 1.300kn svaki mjesec!!!

molim nekoga tko zna...

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Angelina, molim te još jednom za pomoć!
    Ovo sa starim GO sam uspjela izboriti, ali sad me zanima imam li pravo na GO od tekuće godine znači 2010?
    Da podsjetim, vraćam se s porodiljnog u ožujku 2010 nakon cijele 2009 na komplikacijama + porodiljni, imam li pravo na GO tekuće godine (2010)?

Inače, korištenje GO za 2009 su mi priznali na osnosvu toga što sam u 2008 (prethodnoj) godini radila šest mjeseci (prije odlaska na komplikacije). Jel to po starom zakonu?
    Mislim izgleda da oni to gledaju kao jedino pravilo. Npr. sad kad u 2009 nisam radila niti jedan dan, ispada da nemam pravo na GO za ovu godinu.. (?)
    Jeli to tako?

Hvala!

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

annabell, imaš pravo na godišnji za 2010. to je 100% sigurno! tu je bilo sporno samo prebacivanje starog godišnjeg

meni su u firmi također priznali pravo na stari godišnji

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Uh sad sam još malo prosurfala prethodno napisano pa vidim da su Martica i Mirtica (ha, baš zgodno ) u kontradikciji po ovom pitanju:
    Martica:
    na komplikacije otišla u listopadu 2008, rodila u veljači 2009 i iskoristila cijeli porodiljni koji mi ističe 8.2.2010. U firmi su mi rekli da nemam pravo na go iz 2009 već samo na novi g.o iz 2010.
    Mirtica:
    Eto, sad me zanima -po čemu se ostvaruje pravo na GO za 2010. ako se vraćaš u cca ožujku ove godine raditi a u 2009 nisi radila uopće?
    Možete li copy-paste-ati neki članak?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Willow, trebam li raditi neko vrijeme u 2010 il mogu odmah sa porodiljnog na go?
    Naime ja bih čak odmah sa porodiljnog na stari GO pa onda na novi.
    Ima li osnove da mi to ne daju?
    Što im "staviti pod nos"? (koji članak, zakon..)

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Willow, oni kažu da nemam pravo na 2010 zato jer nisam u prehodnoj godini radila 6 mjeseci...
    Ima li to smisla?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Počinjem radit 5.10. Do 12 mjeseca 2008. sam bila na porodiljnom dopustu a od tada sam na plaćenom dopustu za njegu djeteta. Radim u školi. Šta je sa mojim godišnjim za 2010? Čisto informativno.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

annabel..tako je i meni sefica rekla pa smo se zakacile...isto sam se vracala u ozujku...i rekla je tek nakon 6 mj da imam pravo na kaj sam popi...jer nije istina...ti si radila iako si bila na porodiljnom jer se porodiljni ni u jednom zakonu ne smatra prekidom radnog odnosa....tako da imas pravo koristiti odmah...

ja sam recim osvoj htjela na ljeto...i ja kuzim zak jmi je sefica osporavala to pravo...nije fer da ja koja sam bila doma idem prva...u redu je da prvo drugi radnici iskoriste...ali da nemam pravo mi nemres reci...
    ja sam svoje izborila...pokazala sam jj zakon (koji je ona znala ) pa se zakacile zbog drugih stvari i prijetnje otkazom al kad se malo smirila i skuzila da sam u pravu onda smo liujep opopricali i svi sretni i zadovoljni....

pravo definitivno imas samo je stvar poslodavca dali ce ti dati da iskoristis to pravo ili nece

adriana...isto kao i annabel...imas pravo na cjelokuoni godisnj ijer nije prekid radnog odnosa

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Angelina, a do kada se on može iskoristiti? Može li se prenijet u 2011?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

e neznam kako je novi zakoon...ako mogu drugi radnici prenjeti u 2011 mozes i ti

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Hvala cure na savjetima. Evo samo javljam da su u firmi pristali (nema šanse da bi oni to dali bez da sam ja inzistirala), na to da imam pravo na oba godišnja (2009 i 2010). Juhu!

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ovako:
    općenito se vrlo lako krivo tumači taj radni odnos od 6 mjeseci. na pravo G.O ima radnik koji minimalno 6 mjesci radi u nekoj firmi. dakle, kad se 1. put zaposlis u toj firmi, mora proci 6 mjeseci i tek onda smijes na godisnnji! ako si u firmi godnu dana, 5 godina,10 godina, to se na tebe vise ne odnosi, bio ti na porodiljnom ili ne, jer dokle godi si na porodiljnom ili komplikacijama ti si i dalje u radnom odnosu. nisi dobio otkaz!!!! jel tako??

e, to je sad drugi par opanaka sto ce svi pravnici nama laicima ponudit jaja pod bubrege i uvjeravat nas da nismo radile 6 mjeseci! kako nismo radile ??? tko nam je dao otkaz dok smo bile na komplikacijama ili porodiljnom??

rekla bih ja da je to metoda APePE.

drugo, godišnji iz ove godine, npr 2010. imaš pravo iskoristiti do 30. 6. 2011.!!!! a ne do 30.6. 2010. netko ima npr. kolektivni u kolovozu 2010 i ne moze nikako godisnji iskoristti do 30.6. te godine

sve ovo pisem jer sam bijesna i jer su meni na mom radnom mjestu uskratili pravo na godisni, tumaceci sve ovo isto kao sto su i vama pokusali rastumaciti, da bi nakon mene neke od kolegica imale pravi na godisnji, a bile su u istoj situaciji kao i ja, apsolutno istoj!

i kome da se ja sad zalim?? uskratili su mi moje pravo! a proslo je skoro 2 godine od tada... zakon i stari i novi nije se promijenio po tom pitanju! valjda je samo bitno jeli li nekome drag ili drazi

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Otišla sam na komplikacije u 2008, nastavila sa porodiljnim 2009,u kojoj i rodila. Koristiti ću godišnji iz 2009. Kako se računa tada plaća, da li dobivamo punu plaću kao da radimo?Nakon 1 mjeseca godišnjega uzela bi mjesec dana bolovanja na sebe ili djete. Kako se u oba slučaja računa prosjek za bolovanje?Imamo li pravo na regres za godišnji iz 2009 koji koristim u 2010.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Radim na fakultetu.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

kad si na godišnjem ide ti puna plaća i dobiš reges ako si na bolovanju za dijete, također dobiješ 100 % plaćeno (a ako ideš na sebe dobiješ 75% mjesečne plaće). i ja radim u prosvjeti pa iz iskustva znam da to što si bila na bolovanju za dijete dobiješ plaćeno tek s plaćom za idući mjesec jer HZZO školi plati s cca mjesec dana zakašnjenja. oni na vrijeme pošalju doznake, ali ako si npr na bolovanju u 2. mjesecu, nećeš tu razliku od HZZo-a dobiti zajedno s plaćom u 3. mj.,kao da si normalno radila, već tek u 4. mj.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Hvala na odgovoru. Zbunjuje me prijateljica koja radi kod privatnika. Ona je uzela bolovanje na dijete par dana nakon zavrsetka porodiljnog i njoj su za prosjek place uzeli zadnja 3 mjeseca porodiljnog a ne njenu punu plaću.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

eto...ja sad kao nemam pravo uopce na godisnji jer sam zavrsila u bolnici i s tim danom mi mora pisati boovanje??!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •