-
krvna slika, stitna zlijezda
pisem u ime svoje jetrve. naime,ona ima 31 godinu,oduvijek bolne i obilne menstruacije, vrlo kratke cikluse,ponekad cak samo 17 dana! medutim,problem je sto u zadnje 3 godine ima mnogo problema sa anemijom.2007. godine bila u hospitalizirana zbog anemije, radili sve i svasta od nalaza,nista kao nisu otkrili. drugi problem je sto ona ima zacepljene jajovode, nemaju ona i njm djece vec 12 godina.otkad znam za nju ide ginekolozima,ali mi nije jasno da joj nikad niko ne otkriva uzrok i eventualno pokusava lijeciti,ako je to uopce moguce, takve obilne i jako ,jako bolne menstruacije.
od septembra je ponovo jako lose. radila nalaze,ponovo krvna slika katastrofa,dali joj ljekari hrpu preparata sa vitaminima i mineralima, da joj se popravi takvo stanje, ali,mislim da je problem sto se kod nje mozda i popravi krvna slika, ali ne moze odrzati takvo stanje.
na svoju ruku uradi i hormone stitne zlijezde jer se zali da ne moze spavati, trne joj glava,zuji u usima,boli ju grudni kos,preko ramena i vrata do potiljka. dr. to povezuju sa anemijom i samo se vrte oko njene lose krvne slike godinama.
hormoni stitne katastrofa, svi na donjoj granici.moja jedna rodica dr. mi rekla da kod nje ocito nije problem stitna,nego na visem nivou,problem je u hipofizi.
nikad joj niti jedan dr,,a isla je i na jedan neuspjeli IVF :shock: , dr nije dao da radi bilo koje hormone,ne zna ni u kakvom su stanju spolni hormoni,spomenula je da joj je dr rekao nekad na pregledu da ima male jajnike(ne znam da li su to i mikrocisticni?)imala je i cistu koju su operirali,kad je isla na operaciju tih jajovoda,i tad joj nista nisu mogli uraditi za te jajovode. kao previse su zacepljeni(ili kako se to vec kaze).
eh,sad ,ja vam sve pisem,jer se nadam da ce se neka naci koja je imala bar neke od hrpe njenih problema,da samoinicijativno radi po tom pitanju. iz BiH smo,i iz svega napisanog,nadam se da vidite kakvo je stanje sa ljekarima,ako se njome niko nije pozabavio tolike godine,a ona propada sve vise.svake godine stanje je sve ozbiljnije.
zelim da joj pomognem,ali ne znam od kud da krenemo...
ako nista,hvala sto ste me saslusale
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma