Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: oj! evo nas opet ! sve ispočetka!

sandraks avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno oj! evo nas opet ! sve ispočetka!

drage moje, puno vas čitamo i veselimo se s vama svaki put!
    odlučili smo našem malenom smješuljku dati seku ili brata! i evo, u petak idemo ponovno na razgovor u centar...btw kak smo preselili, pormijenili smo i centar tak da smo i mi njima novi, a i oni nama
    nadamo se ugodnom razgovoru i pozitivnim ljudima...
    ne znam kolko se ovaj razgovor bude razlikovao od onog prvog, al eto, moramo ga obaviti...da budunam došli doma -- i to sam sigurna, jer oni još nisu vidjeli naš novi stan...no, to me ne brine...psihologica je spomenula da traba vidjeti kako ide i socijalizacija djeteta u obitelji(?) jer da i to trebaju zabilježiti...mi smo spremni na sve takve obrade...to je mačji kašalj u odnosu na ovo što slijedi kad obradu prođemo...no, to smo odlučili i znamo kak to izgleda...
    malo me je iubacilo iz takta kad sam zvala u kumičićevu i razgovarala s gđom Jadrankom, jer mi je rekla da moram znati da sad ne bude išlo baš lako?! uvijek me takve zloguke ptice nanerviraju - ne kužim čemu to služi - uostalom nitko od pot.posvojitelja ne očekuje dobiti dijete za tri tjedna, svi su svjesni da taj proces traje i da se moraš i sam angažirati...palo mi je na pamet jel to rekla i onoj obitelji koja je čudna mi čuda, uspjela posvojiti čak četvero djece! a ja sam se usudila poželjeti drugo! dakle, totalno bez veze komentar! nije me obeshrabrio ni u snu! i svog sina smo čekati skoro dve i pol godine jer on je bio baš naš i mi smo baš njegovi roditelji...eto, istim mislima isčekujemo i naše drugo dijete! svima puno sreće i veselja s malenim čovcima i čovicama

ps moram podijeliti s vama: prije cca dva tjedna bijah trudna! onak, zapraf, normalno trudna - home made...čudo...iako se trudnoća nije održala, ja sada znam da ipak "funkcioniram" i na tom polju..pa sad, kak bu - bu...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Draga sandraks !

Kao prvo, ma, ono, baš me vesli i čisto vidjet tvoj nik.

Drago mi je da vam je lijepo i veselo i da ste se odlučili na drugo dijete. Žao mi je zbog izgubljene trudnoće.

A propos obeshrabrivanja, nadam se da će ti se javiti i zdenka2 osobno, ali evo, kopiram njen kako jučerašnji post na jednoj drugoj temi - Misliti pozitivno - tu niže - uzmi i ti to kao svoj osobni kredo - ono, u stilu ja na to imam pravo, vjerujem, radim na tome, pozitivna sam i uspjet ću.

Ma, nema smisla zdenku prepjevavat, evo je kopiram tu niže, nadam se da će ti se i sama javiti:

"Ima parova koji su posvojili drugo dijete, iako su već imali dijete/djecu, biološku ili posvojenu. Konkurencija jest velika, ali formalnih prepreka za borbu parova koji imaju djecu za posvojenje nema. Istina je da u mnpogim centrima preferiraju dati dijete ljudima koji nemaju djecu, ali to nikoga unaprijed ne isključuje. Također nije točno da parovi s djecom mogu konkurirati samo za starije dijete ili dijete s posebnim potrebama, iako to može ubrzati posvojenje. Mene su mnogi, čak i u sustavu, pokušavali odgovoriti od želje za posvojenjem drugog djeteta, međutim, išla sam za svojom željom i za svojim pravom i sad imam i kćer."

Sretno !

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Eh, i mi se borimo na tom polju, i isto me izbace iz takta onakvi komentari. Ali, tješi me, što ponekad ipak naletim na ugodnu i ljubaznu osobu koja me ne otpili što želim još jedno dijete, nego me podržava u tome, i ne isključuje automatski iz mogućnosti da baš MI budemo odabrani
    Što da ti kažem, osim: samo hrabro

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Sandraks, tvoj post odiše optimizmom i energijom, vjerujem da ćete ostvariti svoj san o proširenju obitelji.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sandraks, zbilja imam "reprezentativno" iskustvo s time (hvala Ina!).

Meni i mužu su rekli da smo sebični kad smo došli s molbom za posvojenje drugog djeteta. Rekla sam toj osobi da ljude koji žele postati roditelji, znači preuzeti punu i doživotnu odgovornost i brigu za jedno dijete na emotivnom, materijalnom i svakom drugom planu može nazvati različitim imenima, ali nikako ne sebičnjacima. Pozvala sam se na pravo koje nam tu daje zakon i na našu želju za djetetom koja nas ne čini sebičnima nego ravnopravnim konkurentima svim ostalim parovima koji to žele. Rekla sam da ne pristajem na takve kvalifikative samo zato što želim još jedno dijete i što koristim svoje zakonsko pravo na to. Molba znači otvaranje puta djeteta prema sebi, a o tome tko će dobiti dijete odlučit će nadležni. Obratila sam se i nadređenoj osobi i dobila sam ispriku.

Dobiti drugo dijete jest teže, ali je potpuno u redu da ga se dobije ukoliko se pri tome sve čini pošteno i po proceduri. I kod nazivanja su mi se događali takvi komentari. Pokušavala sam objasniti svoje gledište i svoju želju, a tamo gdje sam nailazila na tvrdi zid, više nisam nazivala. Bilo je i slučajeva da smo ušli u uži izbor i eliminirani zbog djeteta koje smo već imali. Ipak, kako kaže i Rebecca, neki su bili ljubazni i shvatili to što imamo već jedno dijete kao dobro iskustvo, i prednost u smislu da smo već provjereni roditelji i da tom drugom djetetu nudimo i brata. Tim putem smo i došli do B. Naša borba za nju trajala je tri i pol godine. Svašta se dogodilo u tom vremenu i bilo je stvarno jako teško. U jednom trenutku sam potpuno odustala, ali sam se nakon nekog vremena ipak vratila u borbu, zahvaljujući podršci dobrih ljudi. Glavno je da je B. sada tu, živa, zdrava i vesela, zajedno sa svojim bratom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Draga moja, sve su vec cure rekle pa necu ponavljati

samo malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i jedno veliko

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sretno sandraks i ne dajte se obeshrabriti, da ce biti tesko bit ce, ali nikad se ne zna mozda se bas zvijezde sloze vrlo brzo.

Mi posvajamo tek prvi put, ali sam vec u razgovorima u centrima spominjala da necemo stati samo na jednom djetetu i nisam naisla na nekakve lose komentare u tih par slucajeva. Probajte to srociti u molbi tako da to istaknete kao prednost, i vase iskustvo u odgoju djeteta i da ce buduce dijete imati brata.

sandraks avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno book!

ah, drage moje! divno je da ste tu!
    ina33, sinoć ti napisah preko nekoliko redaka, al taman kad sam stisnula pošalji, pojavila se greška servera..hm..no, bilo kako bilo, draga, fala ti ne javljanju i podršci! ljubi svoju curicu!
    nevena
    zdenkić draga, fala ti na podršci...nadam se da neće biti baš tako teško...hm...mi bismo voljeli mlađe dijete, napisali smo od 0 do 3 godine, baš ako i u prvoj molbi...želim da moj F.ima mlađu sestru ili brata, a budući da će to potrajati, on bi mogao navršiti i 3 godine prije nego dobije recimo malenu seku
    ivanas, sretno u vašim nastojanjima da što prije postanete roditelji!
    i da, već sam to tako napisala u molbi, koje sam btw, poslala u centre iako nismo prošli obradu - ponovno...ah...
    svima puse, javim se čim se nekaj pomakne

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Baš mi je drago! :D Neka vam se ostvari želja!

magda_ avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i meni je izuzetno drago ponovo te citati
    mnooogo srece vam zelim!
    pusa!!!!!

sandraks avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno bok

bok curke! fala svima na podršci i veselju!
    evo,mi u petak obavili razgovor u centru i dogovoren je posjet našem domu već ovaj tjedan! morat ćemo obaviti i obradu kod psihologa iako još ne znamo hoće li to uključivati i ponovno rješevanje iq testova...
    ono kaj je novo u pravilniku i kaj ćemo morat obavit je da će netko od rodbine ili prijatelja morati otići u centar i odgovoriti na pitanja o nama kao roditeljima...dakle, jedna osoba s moje i jedna sa strane MM...
    eto, drage moje, puno pozdrava svima!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

punopuno sreće

sandraks avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno bok curke

bok drage moje, evo danas nam je u dom stigla i naša soc.radnica...draga i simpa gđa zapisala je sve podatke koje smo već bili dali i prilikom prve obrade, no kaj se mora - mora se...
    sad je na redu razgovor s našim prijateljima odnosno familijom i to u Centru, a nakon toga obrada psihologa.eto, baš kao napisah: sve opet ispočetka
    svima sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Sretno, !

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sretno!!!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Zelim vam puno hrabrosti i srece!

sandraks avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno bok curke

curke moje, divno je da ste tu!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nadam se da će vam druga obrada biti brža i lakša od prve - tako je nama bilo.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

EJ...bitno da je počelo.....brzo će se sve odvijati.....sretno

Zorica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sretno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor