Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Vasa misljenja ili iskustva....PLEASE

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno Vasa misljenja ili iskustva....PLEASE

Ljetos, dok smo bili na moru, primjetili smo kod naseg malog sincica (tada je imao 8 mjeseci), da cesto drzi stisnutu lijevu sakicu i da se slabije korisiti lijevom rukom. Prije mjesec dana, moja supruga i punica odluce da malog odvedu kod fizijatra. Fizijatrica u startu konstatuje da je to jedna vrsat hemipareze i da odmah radimo magnetnu rezonancu i da idemo kod neuro pedijatra. Nakon tog soka, odmah odemo kod naseg pedijatra da uzmemo uputnicu za neuro pedijatra, i tada nas pedijatar ostane zacudjen zasto to da radimo jer je mali sasvim normalan i ne pokazuje nikave znake bolesti. Mi i odemo kod jednog neuro pedijatra koji konstatuje da je klinicki dijete sasvim zdravo, sa malo slabijom motorikom lijeve ruke, a ostatak nalaza prepise od fizijatra i isto zahtjeva da napravimo Magnetnu i fundus ocne supljine to jest ocnog zivca. Fundus smo napravili i hvala Bogu , nalaz je uredan. U medjuvremenu dodjemo do najboljeg neuro pedijatra u nasem gradu i ta doktorica nam kaze da se nista ne trebamo brinuti, da mu malo vjezbamo rucicu i kao ,to je to. Na nase insistiranje da nam jos nesto kaze, jer smo vec bili totalno izludjeni od prijasnja dva doktora, dobijemo sugestiju da ukljucimo fizikalnu terapiju i da ce mo se vidjeti za 2-3 mjeseca, a za magnetnu rezonancu uvijek ima vremena! Mi smo krenuli sa terapijom, i vidimo znatan napredak kod malog, poceo je korisititi lijevu ruku, sakicu otvara cesece, oslanja se na lijevu ruku itd... Inace on je super. Nikakvih drugih poremecaja nema, mada mi sada na njemu pratimo sve. I sto treba i sto ne treba. On fino spava, jede, reaguje, smije se, ljuti se, prepoznaje, guguce, moze fino da stoji na nogicama, hoce da hoda itd. Uglavnom, zadnjih mjesec dana zivimo u konstatnoj brizi i strahu i ne znamo sta da radimo. Vidimo da je dijete normalno a opet.... Vasa misljenja ili iskustva....PLEASE

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Srećom nemamo takva iskustva, ali vam šaljemo iz Dubrovnika.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Niti mi, srećom, nemamo takvih problema. Ali vam šaljemo podrške. I vjerujem da će sa malim slatkišem biti sve u redu. Samo vježbajte one vježbe po preporuci fizijatra.

I morate se malo opustiti. Jer pomalo prestajete uživati u svojem djetetu, već užitak zamjenjujete sa brigom.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

zabrinuti tata, evo ispricat cu ti nase iskustvo, mozda ce pomoci. mi smo isto imali stisnutu lijevu sakicu uz dijagnozu "distoni sindrom". dakle nasa m. je bila "asimetricna", a to se manifestiralo tako sto je cesce imala zatvorenu lijevu sakicu, te ponesto ukoceniju lijevu nogu. e sad ovako, na prvom pregedu, s nekih 2 mj. su nas totalno isprepadali i rekli da je mala koma, i kao dali nam neku gimnastiku s tim da to u biti nikad nije bila neka gimnastika nego vise "baby handling" (imas na stranicama mame i bebe, ako te zanima o tome vise, budem napisala da sad ne duljim).
    vec na slijedecoj kontroli fizijatra je sve bilo ok, a vec iza 6 mj. je pocela biti i naprednija od normale. propuzila je s 6,5 mj. prohodala je sa 12,5 mj. dakle i prije prosjeka i sve super pravilno. jos uvijek se ponesto osjeti asimetrija ali je u nicemu ne sprijecava, super se sluzi i tom lijevom rukicom, jede i crta s njom, nema nikakvih problema, dapace, kad pratim one tablice za razvoj djetea ona je puno, puno naprednija od normale, po nekoliko mjeseci ranije... iznimno je spretna s loptom u hodanju i sve to.
    Moj savijet: nastavite vjezbati, odite na sve nuzne pretrage, ali nemojte se dati izludjivati...naime doktori nisu uvijek bas super takticni, pa covjeka izlude te dijagnoze, sve to grdo zvuci, narocito kad ti se radi o djetetu. ali samim tim sto ste krenuli na terapiju znaci da su stvari pod kontrolom i da nemate brige. sretno!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne znam kod kojih ste to doktora bili, niti u kojem gradu, ali ja bih na vašem mjestu potražila još neko mišljenje, fizijatarsko, ako ste u Zagrebu onda na Goljaku.

majamarija

Početno

vjezbanje,samo vjezbanje rjesava takve stvari,a kod takvog malog djeteta sve se da ispraviti,kod moga necaka je isto bilo tako,i sada je sve bolje i bolje

pozdrav i podrska
    maja

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Evo da Vam se opet javim sa par informacija, a molio bih i vase komentare i eventualna iskustva. Nas mali decko koji je napunio godinu prije pet dana je super i redovito vjezba. Znatan je napredak. Fali mu po mojoj procjeni jos jedno 10-15 dana i definitivno ce propuzati. A to da hoce hodti, to je vec stara stvar. Svaki dan dolazi fizijatrica da ga vjezba. Bobata radimo vec 2 mjeseca, a zadnji mjesec dana smo ukljucili i tri vjezbe iz Vojte. Normalno ovo je sve po preporuci i upustvima fizijatra. Vidi se na lijevoj ruci da postoji jos uvijek mala zadrska pri koristenju iste, a za lijevu nogicu ne mozemo jos nista reci, jer nije prohodao i ne znam kako ce se ponasati. I novo je to da su potvrdili na ultra zvuku (to vam nisam napisao prvi put) da mu je desna komora veca od lijeve za nekih 6-7 millimetara (kao, normalno je 7mm, tolerisu do 12mm, kod njega je 18). Ne znam kakve to ima veze i oni preporucuju magnetnu, a nama se nesto ne daje dijete u tu cijev da ga stavimo, jer ne znam sta bi novo otkrili, situacija je takva kakva je...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pretpostavljam da treba pisati 18.
    Za magnetnu dijete treba uspavati. Neka doktori koji ga žele poslati dobro objasne što će novo doznati s magnetnom, i kako će se to primijeniti u daljoj terapiji. Ako je to samo zbog nečije znatiželje, nema smisla.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nadam se da će sa malim mišem biti sve ok...

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Malo manje zabrinuti tata, se opet javlja i normalno, zelio bih da ponovo podjelim moje misljenej sa vama i eventualna iskustva. A situacija je sljedeca. Mali mis je PROHODAO prije dva tri dana, (on sada ima 15 mjeseci) tako da smo dobili direktivu da mu iskljucimo vojtu, koju smo radili svaki dan 4-5 puta, plus je dolazila fizijatrica svaki dan kuci. Dakle , rezultat je evidentan. Isitna jos uvijek manje korisit lijevu nogu, nego desnu (pri iskoraku) i lijeva rukica nema tu snagu i motoriku desne, ali, kada bi neko gledao sa strane ne bi nista primjetio. Znatno smo opusteniji zadnjh dana pa cak i mjeseci. Nadamo se da ce na kraju sve ispasti kako treba!!! Pozdrav svima!!!

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

malom mišu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Drago mi je da je sa malim mišem sve ok!! Ali ja bih na vašem mjestu porazgovarala ipak sa fizijatrom ili ne znam kojim docom, radi vježbica koje bi "jačale" lijevu nogu i lijevu ruku..

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Drago mi je da je sa malim mišem sve ok!! Ali ja bih na vašem mjestu porazgovarala ipak sa fizijatrom ili ne znam kojim docom, radi vježbica koje bi "jačale" lijevu nogu i lijevu ruku..
    U svakom slucaju. Fizijatrica je ostala u kombinaciji, ona ce jos uvijek dolaziti i vjezbati mu rukicu i nogicu da to bude 100% fiti i ispravno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •