Ljetos, dok smo bili na moru, primjetili smo kod naseg malog sincica (tada je imao 8 mjeseci), da cesto drzi stisnutu lijevu sakicu i da se slabije korisiti lijevom rukom. Prije mjesec dana, moja supruga i punica odluce da malog odvedu kod fizijatra. Fizijatrica u startu konstatuje da je to jedna vrsat hemipareze i da odmah radimo magnetnu rezonancu i da idemo kod neuro pedijatra. Nakon tog soka, odmah odemo kod naseg pedijatra da uzmemo uputnicu za neuro pedijatra, i tada nas pedijatar ostane zacudjen zasto to da radimo jer je mali sasvim normalan i ne pokazuje nikave znake bolesti. Mi i odemo kod jednog neuro pedijatra koji konstatuje da je klinicki dijete sasvim zdravo, sa malo slabijom motorikom lijeve ruke, a ostatak nalaza prepise od fizijatra i isto zahtjeva da napravimo Magnetnu i fundus ocne supljine to jest ocnog zivca. Fundus smo napravili i hvala Bogu , nalaz je uredan. U medjuvremenu dodjemo do najboljeg neuro pedijatra u nasem gradu i ta doktorica nam kaze da se nista ne trebamo brinuti, da mu malo vjezbamo rucicu i kao ,to je to. Na nase insistiranje da nam jos nesto kaze, jer smo vec bili totalno izludjeni od prijasnja dva doktora, dobijemo sugestiju da ukljucimo fizikalnu terapiju i da ce mo se vidjeti za 2-3 mjeseca, a za magnetnu rezonancu uvijek ima vremena! Mi smo krenuli sa terapijom, i vidimo znatan napredak kod malog, poceo je korisititi lijevu ruku, sakicu otvara cesece, oslanja se na lijevu ruku itd... Inace on je super. Nikakvih drugih poremecaja nema, mada mi sada na njemu pratimo sve. I sto treba i sto ne treba. On fino spava, jede, reaguje, smije se, ljuti se, prepoznaje, guguce, moze fino da stoji na nogicama, hoce da hoda itd. Uglavnom, zadnjih mjesec dana zivimo u konstatnoj brizi i strahu i ne znamo sta da radimo. Vidimo da je dijete normalno a opet.... Vasa misljenja ili iskustva....PLEASE