Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Snimanje zuba i dojenje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Snimanje zuba i dojenje

Pokušavam dobiti pedijatricu da je pitam, ali zanima i vaše iskustvo : da li smijem snimiti zube dok dojim?
    Beba je šest mjeseci, isključivo dojena.
    Problem sa zubom mi je dosta velik, pretpostavljam da bi ga bez snimke jedino mogli izvaditi pa da se riješim problema. A opet ne ostaje mi se bez zuba ako ne moram. Trebala bih snimiti kompletnu gornju i donju vilicu.

Sa druge strane - dojenje je prioritetno i tu nema pogovora. Ne bih htjela ni na koji način ugroziti bebicu.
    Imate li iskustva sa time?

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo ukratko i na brzinu,
    prema LLLI, smiješ dojiti i snimati zub
    (čak ni mamografija nije kontraindicirana dojenju)

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Hvana na brzini i odgovoru.

Marion avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Snimala sam zub kad je M. bio oko godinu i po. Trazila sam duplu zastitnu odecu (one kecelje sa olovom).

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I ja sam snimala zub i radila rengen ruke i glave prije par mjeseci, isto dojim. Radije bi da nisam morala, ali eto, kad je zdravlje u pitanju, nemamo izbora.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja sam čekala da rodim da snimim zube. kad je ela imala 2 tjedna otišla sam na snimanje, dobila zašttnu pregaču i uslikala se.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam snimala nos (kad mi ga je mala slomila ) i rekli su mi da ga taj dan ne dojim. Nije bilo šanse, izdojiti nisam mogla ni kapi, a malac j e bio uporan. Slikala sam i zub i rekli su mi da nema veze, da ne može štetiti.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I ja snimala celu vilicu (na kraju se ispostavilo da ipak imam upalu sinusa a ne zuba ), stavili mi onu zaštitu od olova i rekli da mogu da dojim slobodno. Ja sam ipak dva puta (do popodne, ujutru snimala) izmuzla i bacila malo mleka, ali dete je tad imalo 19 meseci pa smo mogli da odložimo sisanje do popodne (jedva nekako)

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

:shock:
    Koja sam ja nemajka! Meni uopće nije palo napamet da ne bi smjela slikati zub dok dojim. Jedva sam dočekala porod pa da se mogu riješiti umnjaka, boli me k`o sam vrag.
    A uskoro bi morala snimati i kičmu.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma smiješ
    ja jesam i opet ću

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Znači, dojenje je dozvoljeno kod snimanja rentgenom bilo kojeg dijela tijela?
    Nezgodno sam ozlijedila stopalo, možda ću morati na snimanje.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj pero prvotno napisa Vidi poruku
    Znači, dojenje je dozvoljeno kod snimanja rentgenom bilo kojeg dijela tijela?
    Nezgodno sam ozlijedila stopalo, možda ću morati na snimanje.
    Da, dozvoljeno je, možeš bez brige nastaviti dojiti!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Hvala na brzom odgovoru!
    (A još je i onakav kakvog sam priželjkivala. )

eleniel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

trebalo je da snimim umnjak pre par meseci, ali sam ipak odlučila da to ne uradim, jer dojim... bez obzira na to šta priča WHO i sl.
    kasnije sam čitala neki tekst upravo o zračenju i štetnosti, pa sam bila srećna što nisam išla. nije bitna dužina izloženosti zračenju, ono može naškoditi i ako traje jednu sekundu, praktično je pitanje sreće. i, čitav organizam reaguje, iako mi ne vidimo možda jasno nikakve simptome i reakcije.
    možda će neko reći da preterujem... ili sam zaista freak :? ali, ja ne bih išla.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ti misliš da se u mlijeku zadržavaju rtg zrake?

eleniel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ti misliš da se u mlijeku zadržavaju rtg zrake?
    jednim delom nisam dobro formulisala... ili se bar nisam potpuno i do kraja izrazila gore.
    ne mislim da se "zadržava" bilo kakav zrak bilo gde, pa ni u mleku.
    mislim da postoji mogućnost, vrlo velika, da mi ne znamo šta se sve, zapravo, dešava pod uticajem elektromagnetnog zračenja.
    a kao oblik jonizujućeg zračenja, rtg zračenje menja sastav atoma i molekula u organizmu, pa zašto ne i mleka?

s druge strane, ok, neka ne menja ništa u mleku i da uzmemo da ne može ništa poremetiti u dojenju (u smislu kvaliteta mleka). ali, meni je sasvim dovoljno to što znam da je rendgensko zračenje opasno; kao što sam rekla u prethodnom postu - nije važna dužina izloženosti, dovoljno je nekad i na sekund se ozračiti, pa da ćelija burno odreaguje i "poludi"...
    kad znam da postoji i najmanja šansa da se nešto loše desi, ja ne rizikujem - naročito kad je zdravlje u pitanju.
    opet kažem, možda je freaky, ali... eto :D

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj eleniel prvotno napisa Vidi poruku
    jednim delom nisam dobro formulisala... ili se bar nisam potpuno i do kraja izrazila gore.
    ne mislim da se "zadržava" bilo kakav zrak bilo gde, pa ni u mleku.
    mislim da postoji mogućnost, vrlo velika, da mi ne znamo šta se sve, zapravo, dešava pod uticajem elektromagnetnog zračenja.
    a kao oblik jonizujućeg zračenja, rtg zračenje menja sastav atoma i molekula u organizmu, pa zašto ne i mleka?

s druge strane, ok, neka ne menja ništa u mleku i da uzmemo da ne može ništa poremetiti u dojenju (u smislu kvaliteta mleka). ali, meni je sasvim dovoljno to što znam da je rendgensko zračenje opasno; kao što sam rekla u prethodnom postu - nije važna dužina izloženosti, dovoljno je nekad i na sekund se ozračiti, pa da ćelija burno odreaguje i "poludi"...
    kad znam da postoji i najmanja šansa da se nešto loše desi, ja ne rizikujem - naročito kad je zdravlje u pitanju.
    opet kažem, možda je freaky, ali... eto :D
    je. freaky je. ali ja se slažem s tobom i također ne bih riskirala.
    jednostavno sam odveć paranoična po tom pitanju.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moj siničić je išao na snimanje pluća kad sam ja bila 2mj trudna,
    moja je mama išla s njime u ordinaciju, a dr je rekla da nakon slikanja nema opasnosti za mene (slobodno ga nosim...)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •