-
A zasto je pravo ime vulgarno a ne znanstveno?
Moji klinci neznaju za druge izraze osim za penis i vulvu. Tu su jos i anus, testisi, mosnje, vagina, mokracni kanal, stidne usne, itd. Mislim, sigurno su culi izraze pisa, pimpek i sl. al iskreno da velim neznam da li su ih registrirali jer mi jednostavno njih ne koristimo. Meni je bilo jako vazno da se otpocetka prema spolovilu odnosimo kao i prema svim drugim tjelesnim organima. Imaju svoju funkciju, svoja imena a kad se pojave problemi ne postoje smetnje da o njima otvoreno razgovaramo i to na nacin da se svi razumijemo.
Od neznanstvenih izraza koristimo: guza, kakati, piskiti, puk-puk (prdnuti ili po znanstveno otpustiti plin) jer mi je predugacko straznjica, imati stolicu (iako znaju sto to znaci odnosno da to ne znaci da imas pravu pravcatu stolicu iz kuhinje), mokriti itd.
Jedan dan je Robi otkrio da u svojim mosnjama ima male loptice i to ga je odusevilo. Pa smo iskoristili priliku da ga naucimo da su to testisi i objasnimo da zbog toga neki ljudi testise zovu "balls" ili "jaja".
Ja stvarno ne razumijem zasto se djecu moraju uciti zasebni izrazi i izbjegavati one ispravne. Jedino objasnjenje koje mi pada na pamet je mozda zato sto su to kao sramni izrazi pa ajmo ih malo uljepsati da postedimo djecje usi (a kojima je svaki novi izraz ionako podjednako cudan i prihvatljiv).
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma