Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Pitanja za odabir jaslica/vrtića

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Pitanja za odabir jaslica/vrtića

Nažalost nebum nikak mogla izbječi jaslice za moju V. pa već moram krenuti u ophodmju po vrtićima koji imaju jaslice.
    Prosim ljepo savjet za pitanja koja bi eventualno bila bitna za pravi odabir.
    Od hrane, sigurnosti, ritma spavanja, aktivnosti tokom dana i sl.

Kako mi je ovo prvo dijete i nisam razmišljala, moram priznati, nikad o tome gdje, kada i kako se postupa sa dječicom u vrtiću , a nemam ni vlastita iskustva jer ja nisam išla kao mala u njega.

Evo neka pitanja koja mi se čine bitna pa me nadopunite

1- ritam spavanja, jela , ostalih aktivnosti kako bi se bebač mogao ranije prilagoditi
    2- klopa i šta u slučaju da dijete ne želi jesti
    3- koliko teta ima na koliki broj kikića
    4- kad se upiški ili pokaka s čim peru guzu (meni je to strašno bitno jer mi peremo samo s vodom)
    5- da li tete imaju završen tečaj prve pomoći FRIŠKI , a ne prije 20 godina
    6- šta kad beba ne želi spavati ili jako plače
    7- junk food i šta ako ne želim da mi se dijete hrani s takvim stvarima, a njima je to ok (čitala sam da u jednom vrtiću daju bonkas za nagradu ako sve pojedu :/ )

ovo je iz glave dok V. spava. znam da sam još dosta toga zaboravila kaj mi se motalo po glavi pa je možda zgodno da imamo taj popis pitanja za nas zaboravne

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

U Zagrebu bi se, kad je riječ o gradskim jaslicama, sa svim pitanjima mogla samo slikati - oni biraju tebe, a ne ti njih, i još si sretna ako upadneš, kolika je navala. No po mojem je iskustvu većina gradskih jaslica izvrsna, budući da se moraju držati predviđenih standarda. Male neusklađenosti (tipa bombon za nagradu, iako toga kod nas nema) uglavnom su problem pojedinačnih odgajateljica, a onda to rješavaš u hodu, izravno s njima.

S privatnim je jaslicama druga priča - od sjajnih do krajnje upitnih, sve za manje-više istu cijenu. Drugi je problem privatnih jaslica velika fluktuacija osoblja. Tete su često zaposlene na određeno, pa čim ti se dijete navikne na njih i zavoli ih, one dobiju stalni posao u državnim vrtićima i odu. Ne možeš im zamjeriti, ali kad bih išla u privatne jaslice, bilo bi mi važno da mi djeca imaju neki kontinuitet. Međutim, sumnjam da na razgovoru možeš postaviti pitanje: "A je li vam osoblje stalno zaposleno?"

Sretno. Nama su se jaslice pokazale kao dobitna kombinacija.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ej. sve ti to zavisi od vrtića do vrtića. stručni tim tj. zdravstveni voditelj a u nekim vrtićima i glavna kuharica bira jelovnik ali sve je to zdrava hrana. To što odg. djecu mame bombonima ako sve pojedu to je strašno. ZAŠTO ih siliti da jedu....? DIJETE POJEDE ONOLIKO KOLIKO JE GLADNO!!! Znam da u jednom privatnom vrtiću doručak od 8-9, nakon toga su aktivnosti i igra, zatim ručak u 11 i spavanje.nakon budenja(cca14h ide užina.)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •