Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: obveznih pola litra

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno obveznih pola litra

moj maleni je počeo štrajkati s mlijekom. prije bi popio jednu bočicu adaptiranog ujutro i još u kašicama umješano a sada odbija mlijeko svakako. uspijem podvaliti s grizom,zobenima i kašicama s voćem. ne znam točno ali podvalim između 3-4 dcl tako u kašici.tekuće samo nikako ne prolazi. jede super, sve zdravo, ništa slatko, puno domaćih namirnica i prezadovoljna sam njegovom prehranom. ali je li to dosta mlijeka?pije ogromne količine jogurta.ne onih dukatina i čuda već pravog jogurta.
    ???

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Iz mog iskustva jogurt se računa pod milječne prerađevine. Mi smo i jogurt ubrajali u mlijeko

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Iz mog gorkog iskustva s prvim djetetom, samo ga nemoj na ništa siliti. Ako ne želi mlijeko, napravi pauzu pa mu ponudi nakon nekog vremena, bez forsiranja, ali on pije velike količine jogurta, super i to se zbraja. Nemoj se opterećivati brojkama, gramima, litrama, ako je dijete zadovoljno, zdravo i jede druge stvari, sve pet.

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

jeee i jogurt se zbraja :D onda super.ma super on jede nego sam se zabrinula zbog mlijeka i ne bi volila da u svojoj prehrani ne popije dnevno bar čašu mlijeka onako solo.ne forsiram ga nego toliko pazim na njegovu prehranu i zadovoljna sam koje i kakve namirnice jede, ali eto it`s ok onda.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Jogurt ne samo što se zbraja, nego je čak i u prednosti pred mlijekom

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Malo cu uzurpirati topic...

Sto se tice jogurta, jel postoji neki dnevni limit? tipa, 2 je dosta dnevno ili moze popiti/pojesti kad god pozeli?

Jesu acidofili i probiotici dobri i za njih kao sto su za nas? Ili je njima bolje davati samo cvrste (obicne) jogurte?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Za to baš nebi dala ruku u vatru, ali nigdje do sada nisam naišla da se mora paziti na količinu. S obzirom da se radi o bakterijama, možda ih se zaista može previše kolonizirati, nemam pojma.
    Moje dijete je jogurtomrzac pa me "predoziranje" nije brinulo.
    Upravo sam večeras bacila pola obroka palente sa jogurtom jer neće i neće...

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj Mum2Be prvotno napisa
    Malo cu uzurpirati topic...

Sto se tice jogurta, jel postoji neki dnevni limit? tipa, 2 je dosta dnevno ili moze popiti/pojesti kad god pozeli?

Jesu acidofili i probiotici dobri i za njih kao sto su za nas? Ili je njima bolje davati samo cvrste (obicne) jogurte?
    moj isto odbija mlijeko zadnjih dana pa mu uvalim jedan jogurt bar da pojede.ja kupim onaj probiotic jer sam,koliko me pamcenje sluzi,procitala da je davor jednom napisao da su ti najbolji i za malu djecu.ako sam falila neka me ispravi.

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ubacit ću se tu da ne otvaram novu temu...

moja curka ima skoro 15 mjeseci i zadnjih par tjedana dojimo jako malo, možda 1 - 2 put dnevno i isto toliko po noći. alergična je na mlijeko pa joj ne dajem ništa od mliječnih proizvoda - dakle ne jede nit jogurte, nit sireve nit pije nekakvo adaptirano mlijeko... od mlijeka joj dajem rižino ili sojino "mlijeko", koje, znači, nije mlijeko. kupujem, doduše, ona koja imaju više kalcija a sojino ono koje je kao baš za djecu od 1 - 3 godine... ono što mene brine je da joj ipak ne fali kalcija u prehrani... jede raznovrsno, puno žitarica, voća i povrća, ali me ipak malo brine to mlijeko i mliječni proizvodi...

ima neko pametan savjet?

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ispada da dojite 2 puta minimalno u 24 sata a max 4 puta? ja mislim ovisno koliko ona pocica u tom dojenju jer inače 3,4 puta za 15 mj.bebu se meni ne čini mali broj podoja baš... ne znam

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

da, dojimo jaaako malo. ima dana kad se preko dana ni ne sjeti na sisu, tako da se proizvodnja drastično smanjila i mislim da ne pocica ništ puno... do prije mjesec dana sam čak brojila gutljaje kad sisa i nabrojila cca 15-tak. sad više to nije slučaj. nabrrojim svega par gutljaja, dakle, zaključujem da to nije dovoljno mlijeka za njenu dob... istina, ne mogu sa sigurnošću reći koliko mlijeka ona popije u ta 3, 4 dojenja ali imam osjećaj da su to minimalne količine i bojim se da joj to ipak nije dovoljno

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

bipsić ja bi ti samo htjela reći da sam saznala da je sojino mlijeko i inače soja u svim oblicima, nažalost jako štetna namirnica.
    Davor je o tome pisao ovdje na forumu. Radi se o lošem djelovanju na mozak. Nije od zgorega malo o tome promisliti. Nemam sad vremena da ti pronađem i stavim link, pa pročešljaj malo postove u njegovom profilu.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Evo, našla sam i kopiram Davorov post

Slijedeća stanica: soja.
    Oh boy, tu ima svašta. Ukratko: ništa ne valja.
    Pretpostavljam da je OK pojesti soju u obroku do najviše jednom tjedno, a sve preko toga je nepotreban rizik. Najgori dio je - najčešće se po pojmom "soja" podrazumijeva industrijski otpad od proizvodnje ulja u vidu ljuskica, "odrezaka" i sličnih prerađevina. Udio GMO soje raste.

Zašto je soja štetna pseudo-hrana?
    Prije svega zato što ju marketing "zdrave hrane" fura kao zdravu namirnicu. Taj kriterij ne može promašiti. Stvarnost je naravno potpuno suprotna a slijedi samo par aspekata:
    1. najčešće se nudi kao industrijski otpad nakon proizvodnje ulja; električna izolacija je vjerojatno bolja "hrana" od te piljevine
    2. žene motiviraju jesti soju radi "blagotvornog" učinka na pomlađivanje zbog fito estrogena, a pri tome se "zaboravlja" mehanizam recirkulacije estrogena koji je sličan onome kod vitamina B12. Fitoestrogeni se ne recirkuliraju i posljedica uzimanja soje su loši zglobovi, koža, grudi, ciklus... i ubrzo konzumentice postanu smežurane bakice. Toliko o pomlađivanju. Za štrebere, fito estrogeni su "slabi" estrogeni i hoće istisnuti normalan "jaki" estrogen ( http://jn.nutrition.org/cgi/content/abstract/125/3/437 ). Pijenje sojinog mlijeka u samo tri mjeseca može umanjiti razinu estradiola za 27%. ( http://jnci.oxfordjournals.org/cgi/c...act/90/23/1830 ). To sigurno ne može biti dobro.
    3. hormonalno smrdava malu djecu i odrasle muškarce čini neplodnima: http://www.informaworld.com/smpp/con...47270500030266
    4. fitinska kiselina umanjuje apsorpciju minerala, osobito cinka
    5. tempeh, jedan od "šampiona" vegie prehrane radi zamisli da sadrži B12 zapravo reducira razinu B12 u organizmu jer se radi većinom o analozima

Zapravo, jedini oblici soje koji su OK za konzumaciju susoja umak (šoju, tamari, ketjap medja/manis i sl.) i miso. Naravno, u razumnim količinama.

Ukratko. Od soje se rađaju muška djeca s hipospadijom, muškarci su neplodni i biološki stariji, žene su biološki puno starije, hormonalno smrdane i loših zglobova i kostiju. Toliko o soji kao "zdravoj hrani". Uzgred, istočnjaci soju jedu u puno manjim količinama nego što marketing "zdrave hrane" sugerira - nije ni čudo da nemaju sve gore spomenute zdravstvene probleme.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

to je na zadnjoj stranici ove teme

http://www.roda.hr/forum/threads/488...o+pseudo+hranu

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

marijanada hvala na linku i članku...

znam, sve sam to već čitala i nisam baš najpametnija kad je to u pitanju... maleckoj sojinih napitaka dajem jako malo, ali moj sin (koji je isto bio alergičan na kravlje mlijeko) popio je hektolitre sojinog mlijeka... puno toga onda nisam znala (a sad što više čitam znam još manje)...

no, to me opet vraća na moju dilemu - ne bih ni maloj htjela davati soju u tolikim količinama... da li je dovoljno da joj dajem više namirnica koja su bogate kalcijem ili će joj baš to famozno mlijeko i mliječni proizvodi faliti u prehrani zbog nečega?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Uvjerena sam da joj neće faliti kravlje mlijeko. Ono što ima u njemu možeš nadoknaditi iz drugih namirnica, ali naravno uz adekvatne i provjerene informacije.
    A ovo o soji bih ja shvatila jako ozbiljno dok se ne dokaže suprotno. Nemaš baš šta izgubiti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •