Pokazuje rezultate 1 do 50 od 127

Tema: SRCANE GRESKE - OPERACIJA U HRVATSKOJ.

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj hipohondrica prvotno napisa Vidi poruku
    Poštovani, sad sam u 33. tj. trudnoće. Prošli mj. ginekolog nas je poslao na ehokardiogram zbog bebinog povećanog srčeka na Rebro i ustanovljeno je da moja bebica ima tešku srčanu manu- kompletni zajednički AV kanal ( ASD+VSD)! Na rebru nam ništa nije objašnjeno osim da nije neliječivo i da dođemo na kontrolu za mjesec dana ! Informirala sam se o toj mani i znam da je nemoguće da se sanira bez operacije, ali zanima me gdje će se ta operacija obaviti i kada ? Da li je moguće obaviti to na Rebru ili je bolje da ide negdje van na operaciju ? S koliko tjedana ili mj. se obično operira ta vrsta greške ? Ima li netko sličnog iskustva?
    jumbina je napisala većinu.
    Procedura je takva da se dijete nakon poroda transportira na Rebro, na intenzivnu. Tada dolazi kardiolog i radio još jednom UZV ida bi potvrdio dijagnozu čija je sumnja postavljena u trudnoći. To se naravno radi jel postoji šansa da se nešto nije dobro vidjelo unutar maternice. Nakon toga se dijete promatra, daje terapija i radi kateterizacija srca (u roku nekoliko dana ili tjedana ovisno o hitnosti), ovisno o stanju. Nakon kateterizacije dobija se konačna dijagnoza i odluka o operaciji (ili prvoj od više njih ako je potrebno), načinu zahvata i lokaciji gdje će biti operacija. Lokacija Rebro ili inozemstvo ovisi o kompleksnosti zahvata , stanju djeteta i trenutnim kapacitetima ustanove. O tome odlučuje tim , nakon preporuke od strane kardiologa koji vas vodi.
    Ja imam također iskustvo dijagnostike srčane greške u trudnoći i liječenja nakon toga, tako da slobodno pitaj.
    Posljednje uređivanje od sirius : 22.10.2010. at 20:09

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •