Moguće je. Ovisi o stanju bebe i tvojoj mogućnosti da uspostaviš i održiš laktaciju.
Moja kćer je pila izdojeno i adaptirano (nisam mogla dovovoljno izdajati) , ali sam ju pokušvala dojiti .
Ona je prva dva tjedana bila u dobrom stanju i ja sam ju dojila barem nekoliko puta dnevno. Nažalost ja nisam imala dobar refleks otpuštanja mlijeka i nisam mogla postići dovoljnu količinu, ali sam inzistirala barem na kontaktu i minimalnoj količini.
Nakon tri tjedan joj se pogoršalo , tada su joj uveli sondu , operirali su je i imala je sondu do svog drugog mjeseca života kada je uspjela se prebaciti na flašicu sa izdojenim/adaptiranim.
Jedana moje poznanica uspjela je uspostaviti dobru laktaciju samo izdajanjem i nakon operacije kad je beba ojaćala uspjele su je vratiti isključivo na prsa.
Moj sin je imao 6 kad mu se sestra rodila, u trudnoći smo mu rekli osnovno."Beba ima bolesno srce. Treba biti u bolnici nakon poroda . I vjerojatno će trebati operaciju prije nego dođe kući." Ne više od toga. Naravno , rekli smo mu da smo tužni i zabrinuti, ali da će doktori napraviti sve da bude najbolje što može. Meni je bilo važno da vidi sestru jel na Rebru na intezivnoj nema posjeta za braću i sestre.