Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: HIB vakcina

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno HIB vakcina

zivim u CG i ovde HIB vakcina nije u zvanicnom kalendaru vakcinacija

da li treba vakcinisemo dete bez obzira na to?

lekari u dom zdravlja su mi preporucili da to ne radimo nego da se druzimo zvanicnog kalendara
    isto tako jedan stari i iskusan pedijatar koji ima privatnu praksu mi je rekao da nema potrebe i napomenuo nesto o individualnom i kolektivnom imunitetu

nisam bas sigurna sta da radim? sa druge strane lekari u cijim ordinacijma se moze vakcinisati dete je najtoplije vakcinisu

ja sam u principu protivnik svih nepotrebnih vakcina i zato se i dvoumim

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hib je jedna od problematičnih vakcina, jer udio komplikacija od hemofilusa (koje jesu gadne) zamjenjuje trostruko većim udjelom inzulinski ovisnog dijabetesa (koji je isto tako gadan, samo te ne ubije odmah nego tek za desetak godina). Odlična vakcina za izbjegavanje.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Bas super, u SCG ce je uvesti kao obaveznu. Uzas jedan, nismo znali ni kako izbeci ove do sada.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Pa, znate šta, meni nisu tako rekli! Sad sam se dobro prepala!
    Naime, i ja sam iz SCG, te su nama rekli da HIB nije obavezna, ali JE preporučljiva, pa smo je mi primili pre mesec dana, i sad bismo trebali opet. Još su nam rekli da skoro da i nema propratnih efekata, te da je bezbednija od mnogih! Nisam u tom trenutku ni pitala za eventualne kasnije posledice koje Davor pominje, a naravno niko ništa ne bi reko.
    Šta sad ? Gde dobiti ispravnu informaciju?
    Kako se (ne)odlučiti za HIB, kad je pre neki dan (vi iz SCG ste čuli, svi pišu o tome) dete od 19 mes. umrlo od meningitisa, nekoliko dece u tom vrtiću je zaraženo i preti epidemija!
    Šta onda, pitam ja?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

citala sam. I u Sarajevu ima nekoliko slucajeva seroznog meningitisa, srecom, klinci se oporavljaju.
    Mi smo primili vakcinu, kod nas jeste obavezna.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nesreće se događaju. Zaraze se događaju unatoč cjepivima. Percepcija javnosti je u svakom slučaju jako iskrivljena, jer niti jedna vijest o zarazama nikada ne dolazi u brojčanu perspektivu. Eto, nedavno je u Hrvatskoj bio slučaj zaraze meningokoknim encefalitisom i klinac je podlegao. Javnost je to bilo prikazano
    Ljudi se jako straše nepoznatog. Recimo divljih zvijeri. Koliko se ljudi i dan-danas boji vukova? A kada je zadnji put vuk ikoga napao?

Osobno poznajem nekoliko mladih ljudi koji su izgubili vid radi dijabetesa. Taman čovjek okusi život i ostane bez vida. Svi oni imaju odličnu perspektivu ostati i bez ruku i bez nogu u slijedećih 10 do najviše 20 godina koliko im je još ostalo "života".

Zamjena teza je odlična stvar za manipuliranje neupućenih. U ovom slučaju prikladna zamjena teza bila bi: "VAU, super, nismo stali u govno, pojeli smo ga!"

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jesu dobili dijabetes od HiB-a?

Zar rezime svega ne bi bio: Ako vakcinines rizikujes....Ako ne vakcinises rizikujes...Pana volju ti!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Jesu dobili dijabetes od HiB-a?
    Zapravo ne, jer je to generacija koja se još nije cijepila protiv HiB-a. Poplava dijabetesa tek stiže.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Meningitisa je bilo i bice ga. Ovo sto se u SCG desavalo, desavalo se i ranije.
    Jos uvek nije zavrseno ispitivanje oko celog slucaja. Postoji mogucnost da nije izvrsena pravilna dijagnostika na vreme i da je dete podleglo zbog toga (moglo je tako i od drugih oboljenja). Licno znam odraslu osobu koja je prelezala meningitis jos 79, kao dete (pravilna terapija i nije bilo problema). Uz pravilnu antibiotsku terapiju i pre svega dijagnozu to se moze spreciti.
    Ipak, HIB vakcine ce postati obavezne.
    Ali vredi se zapitati, sta je sa svim generacijama koje nisu vakcinisane. Kako su dozivele ove godine ako bez vakcine nije moguce? Kupali se i na bazenima i bile epidemije i prolazile a evo sada bez vakcine nista.
    Sigurno je da roditelji devojcice koja je umrla (u SCG) ne misle ovako, i sada bi dali sve da su je vakcinisali (mada, jos uvek niko nije rekao da li je ta devojcica bila vakcinisana ili ne)

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Slazem se sa Sandy
    niko nista vise nije javio o detetu koje je preminulo - da li su na vreme reagovali ili ipak ne, koji je bio imunoloski status deteta ranije, u kojim uslovima dete zivi... laik sam, samo sam roditelj, ali znam da sve to ima jako velikog uticaja

ja mislim da moju curicu necemo vakcinisati sem ako budemo bas morali

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

meni je to tamni vilajet

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zapravo je činjenica da ljudi nemaju vezu simptom->bolest. Sve te bolesti imaju pripadajuće simptome i većina ih se dade prepoznati i (barem na početku) liječiti.

Računica:
    Prodati cjepivo populaciji od 800 000 Crnogoraca ili 4 000 000 Hrvata je mucho mucho gringo dolares. Liječiti potom dijabetičare je mucho mucho mucho gringo dolares. Sumarum: hrpetina para i neveliki broj kljastih, slijepih i mrtvih.

Umjesto toga liječiti gore spomenute je samo mucho gringo dolares, jednako mrtvih i bez slijepih i kljastih.

Uf, kako je teško odlučiti.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Evo malo smo istraživali...
    Izgleda da se ta teza o vezi izmedju HiB vakcine i dijabetesa vezuje za istraživanja izvesnog doktora koji je analizirao podatke iz obimnih 10-godišnjih istraživanja na deci i poredio postojeće podatke o incidenciji dijabetesa i HiB vakcinaciji.
    Našao je da ima veze, ali jedan drugi istrazivac je analizirao te iste podatke, da ne kažem iz drugog ugla, i nije našao ništa, kao ni drugi potonji istrazivači, te kolaju pretpostavke da ovaj što je našao vezu, kao da je tražio vrednosti koje će pokazati najveću razliku u incidenciji dijabetesa izmedju dece koja su primila HiB i dece koja nisu.

i tako slično...

Treći kazu da prvi doktor jeste forsirao podatke, ali da su ovi drugi potcenili moguću vezu i da se mora dalje istrazivati... (po običaju, kad je raspravka, dodje treći koji se pravi najpametniji tako sto kaže «obojica su pomalo u pravu/krivu»)

I dalje tamni vilajet.... A kad se bolest ili tragedija desi, pogotovu kad su deca u pitanju, nekako se mora objasniti i neko mora biti kriv...i niko ne pita za statističke značajnosti, metodološka pitanja i nacrte...

Tačno je da pare nemaju humanosti, da taj dolar sve nas smatra potrošnom robom i ovcama za dranje, ali nekako se ipak nadam da WHO (Svetska zdravstvena...) nije sačinjena od savremenih srpskih (i sličnih) menagera, već od zdravstvenih radnika, i to vrhunskih.
    U svakom slučaju, daleko od toga da je veza HiB vakcine i dijabetesa potvrdjena ili da se zataškava – istraživanja se stalno vrše, a sad, da su baš svi lekari i istrazivači plaćeni čak i da stvaraju privid naučne polemike i tako nam mažu oči, e u to baš ne mogu da poverujem, čak ni u Srbiji (a ovde je baš bilo mazanja očiju svih vrsta)...
    A mi ako smo dobili prvu, dobićemo i drugu i treću, nekako mi se čini da je manja incidenca dijabetes od vakcine nego meningitis od bakterije, a rizik preuzimam u svakom slučaju... :/

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Gaga prvotno napisa
    ...a rizik preuzimam u svakom slučaju... :/
    Odlično sročeno. Bez obzira na to što je praksa vakcinacije obavezna zakonom, kad se jednoga dana krenu događati problemi, nitko drugi neće biti odgovoran nego roditelji koji su dijete dali cijepiti.

Primjer: Mexaform. Kod nas je povučen prije više od 10 godina radi loših osobina, a baš nitko nije dobio nikakvu kompenzaciju radi toga što su mu potamnili zubi (i tko zna što još). Loptica je prebačena roditeljima na način da to nisu trebali davati djeci.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

E sad si me zaintrigirao, s obzirom da sam i ja kao mala pila Mexaform. I imam tamne zube, ali mislila sam da je od Bemycina (tetraciklin).
    Pa sam našla nešto puno gore od tamnih zubi, ali je proizvođač ipak proglašen krivim.
    http://www.locostindia.com/CHAPTER_4...rketing_10.htm

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •