Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: Organsko kravlje mlijeko?!

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno Organsko kravlje mlijeko?!

Jeli itko zna gdje se ima kupit organsko kravlje mlijeko?!

Ja to mislim uvest malome sa dohranom kad napuni godinu dana... ali svugdje gdje čitam, preporučuje se organsko jer ono obično kravlje ima tragove pesticide, antibiotike, i hormon za rast (rBGH).

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ne znam gdje mozes kupiti, moja teta na selu ima kravicu koja sigurno ne jede hormone, i to je jedino kralje mlijeko koje Leila zeli popiti kao takvo - mislim ona ne zna koje je organsko koje nije, ali iz tetrapaka ne zeli ni pod razno.
    Tako da mi za dorucak muslie jedemo sa rizinim, ili ako zeli mlijeko pije rizinino, a kravlje niti vise ne nudim, osim kad smo na selu.

Inace jede mlijecne proizvode od kravljeg mlijeka tipa kefir, acidofil, jogurt vulgaris i svjezi sir.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Preko ljeta jako teško

Uzimali smo prije par godina dostavu eko uzgojene hrane i postigao sam da nam dopreme i sirovo mlijeko, ali čim je zagrijalo - štanga.

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

čudim se kako se ovdje nigdje ne prodaje organsko mlijeko :? jeli se to može naručit izvanka... možda u tetrapaku?!

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja vidjela samo u supermarketu Garden (zdravom hrana), ali mislim da nije bilo u tetrapaku. Ali to ti vjerojatno ništa ne znači jer vidim da si iz Šibeika. Provjeri na njihovim stranicama, možda se može i naručiti.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj riba26 prvotno napisa
    čudim se kako se ovdje nigdje ne prodaje organsko mlijeko :? jeli se to može naručit izvanka... možda u tetrapaku?!
    Pa ne znam baš za naručiti tako male količine je li pametno :/

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa
    Pa ne znam baš za naručiti tako male količine je li pametno :/
    Nije stvar u kolicini, sirovo mlijeko se treba u nekom roku skuhati (obraditi).
    Moji na selu kuhaju mlijeko odmah po pododju, ja ako nosim za Zagreb (cca sat vremena) kuham odmah po dolasku.
    Tako da sirovo mlijeko sigurno nije za neki duzi transport ili skladistenje uopce.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Daklem, nabaviti kravu... ili kozu!

I ne zezam se (baš jako), kad nam dosadi 2-sobni zagrebački stan, postoji mogućnost da se odselimo nekam na periferiju gdje se mogu imati i životinje... jedino to uvjetuje potpuno drugačiji način života.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zašto čekati, provjeri postoji li kakva stavka na tu temu u kućnom redu

Ako ljudi mogu držati monstrume pasjeg roda koji samo kenjkaju bez veze po parkovima...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kad smo bili na moru (Dramalj) prije nekoliko godina, imali su ljudi u susjedstvu koze baš iz tog razloga - mala djeca, mlijeko + sir i bilo im je super. A moj sin koji je tek počinjao govoriti samo je vikao KOGE KOGE ... To mu je bilo prvi put da vidi takve životinje u nastambi i livadi.

A kaj se cucki tiče, to je fakat uzelo maha... da ne budem baš jako offt. na momente mi se čini da ima više njih nego djece.

Vala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mi na Kvatricu nabavljamo kozje mljeko, tj. skutu, fetu i jogurt, imaju stand (uz ogradu) na juznoj strani i dolaze samo petkom, subotom i nedjeljom posto su mislim iz okolice Varazdina....jako smo zadovoljni posebno jer ne pasteriziraju proizvode pa ne dolazi do promjene sastava...

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja iskreno sumnjam da je nesto spakirano u tetrapak organsko

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Ako ljudi mogu držati monstrume pasjeg roda koji samo kenjkaju bez veze po parkovima...
    Valjda si svjestan da nekog vrijeđaš (mislim na ovo monstrume)

Ništa osobno, nećemo u raspravu, ali baš sam onako ostala malo :/

Za "kenjanje" si u pravu, ukoliko iza sebe ne pokupe.

No hard feelings

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    ja iskreno sumnjam da je nesto spakirano u tetrapak organsko
    x

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa
    Citiraj Davor prvotno napisa
    Valjda si svjestan da nekog vrijeđaš (mislim na ovo monstrume)

Ništa osobno, nećemo u raspravu, ali baš sam onako ostala malo :/

Za "kenjanje" si u pravu, ukoliko iza sebe ne pokupe.

No hard feelings
    Ma čovjek je samo mislio na veliičnu životinje vs veličinu stana... Ako stane pas od 50 kg, stala bi i koza!

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja sam poslala e-mail gardenu i nažalost, ne dostavljaju.. ali prodaju organsko mlijeko. blago vama što ste u zagrebu!

za nas što smo u manje mjesto (kao naprimjer šibenik), koje je kupovno mlijeko najbolje nabavit ako se već ne može organsko?

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ako smatraš da bi bilo dobro da uvedete kravlje mlijeko, uvijek postoji mogućnost i da ti netko tu kupi i pošalje busom

Imaš koga u Zg?

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

imam rodbinu ali ne čini mi se to kao najbolje rješenje... ne znam, mora bit neki drugi izbor.... možda da se provjeri što sve Dukat i Meggle i ostale firme daju kravama (hormone, itd.)?! budem im poslala mail ovaj vikend.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi kravlje mlijeko uzimamo od poznatih, a kozje ima na rajskim vrtovima, evo njihov e-mail:
    ekohrana@institutdobrobiti.hr
    treba im poslati upit, a onda oni salju tjedno izvjesce o tome sto ima u ponudi. mozda bude i kraljeg treba provjeravati

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

evo samo sam vam tjela javit da sam kontaktirala dukat i pitala jel daju hormone za rast kravljama i dobila sam odgovor da ne, da je to zabranjenjo u HR (kao u EU). interesantno, jer u Americi nije... a krave što dobivaju te hormone su gotovo uvijek bolesni pa često primaju antibiotike. pošto HR krave ne primaju hormone (i zbog toga manje antibiotike) sad nisam toliko zabrinuta za nać organsko mlijeko.. ja ću ipak svom ditetu nakon što napuni godinu dana dat ono dukato obogačeno sa vitamina.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znam da je OT, ali moram ovdje napisati nesto o mlijeku. Prije tjedan dana sam radila palacinke. I uzmem tako mlijeko iz frizidera (Dukatovo, svjeze, u tetrapaku), pomirisim ga, napravim palacinke, djeca ih pojedu. I onda ja podjem baciti tetrapak i shvatim da mu je rok trajanja istekao 25.07.
    Dakle to mlijeko je 20 dana nakon isteka roka trajanja stajalo u frizideru načeto, ilitiga otvoreno i nije se pokvarilo. Jel trebam jos ista reci osim da mi se dize kosa na glavi od mlijecne industrije...:shock:

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Znam da je OT, ali moram ovdje napisati nesto o mlijeku. Prije tjedan dana sam radila palacinke. I uzmem tako mlijeko iz frizidera (Dukatovo, svjeze, u tetrapaku), pomirisim ga, napravim palacinke, djeca ih pojedu. I onda ja podjem baciti tetrapak i shvatim da mu je rok trajanja istekao 25.07.
    Dakle to mlijeko je 20 dana nakon isteka roka trajanja stajalo u frizideru načeto, ilitiga otvoreno i nije se pokvarilo. Jel trebam jos ista reci osim da mi se dize kosa na glavi od mlijecne industrije...:shock:
    grozno.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

To možeš gledati i ovako: imaš čist frižider bez ikakvih patogena koji bi upropastili mlijeko

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

a možda si krivo pročitala godinu? da nije pisalo 25.07.2010?!

bože bože... stvarno mi je to čudno. još nisam čula za nešto takvo. samo znam za te tetrapake prođu proces homogeniziranje da traju duže.. al kad otvoriš onda je rok valjanost ne dugo...

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a možda si krivo pročitala godinu? da nije pisalo 25.07.2010?!
    ...
    ovo je još gore
    to ko kad je mojoj frendici pala naranča iza frižidera, ona ju našla za jedno pola godine, kad naranča lijepa i sočna kao i prvi dan

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

evo samo sam vam tjela javit da sam kontaktirala dukat i pitala jel daju hormone za rast kravljama i dobila sam odgovor da ne, da je to zabranjenjo u HR (kao u EU). interesantno, jer u Americi nije... a krave što dobivaju te hormone su gotovo uvijek bolesni pa često primaju antibiotike. pošto HR krave ne primaju hormone (i zbog toga manje antibiotike) sad nisam toliko zabrinuta za nać organsko mlijeko.. ja ću ipak svom ditetu nakon što napuni godinu dana dat ono dukato obogačeno sa vitamina.
    evo ja ti mogu pouzdano reči da se kravama ne smije davati od hormona i ne smije se stavljati u promrt mljeko od krava koje su pod antibiotikom jer to je strogo zabranjeno a u koga se pronađe antibiotik u mljeku kazne su drakonske znam to jer mi imamo farmu muznih krava i znam da se vrše kontrole svakodnevno što se tiče kvalitete i zdravstvene ispravnosti . TAko da možeš bez brige uzimati kravlje mljeko.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Možda ću ispasti naivna, ali zna li tko postoji li na našem tržištu pravo domaće mlijeko, tj. koje nije pravljeno od mlijeka u prahu ili od nekakvih uvoznih mlijeka??? Ili koje je barem najprihvatljivije?

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mislim da u trgovinama nema pravo domaće mljeko jedino ga možeš naći kod kumica na placu koje imaju kravice pa prodaju mljeko. Baš nam je danas bio veterinarski insp. u kontroli pa sam ga malo ispitivala o mljeku i potvrdio mi je ono što sam gore napisala a da u hrvatskoj nema pravog organskog mljeka i da nema boljeg mljeka od onoga što ga mi na selu prizvedemo i da bi on najradije došao kod nas i svaki dan nosio mljeko jer to je pravo mljeko a ono što se danas prodaje u tetrapaku se samo zove mljeko! I da vidjela sam neki jogurt mislim da se zove natura i na jemu piše od 100% hr. mljeka neka privatna mini mljekara proizvodi e sad dal imaju i mljeko nisam vidjela jer mljeko ne kupujem..

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad je obično, ne organsko mlijeko u pitanju, najprihvatljivije kupovno mlijeko mi je Natura.
    bijeli tetrapak sa zelenim slovima, ima u Konzumu.
    do prije koju godinu se zvalo đurđevačko mlijeko, promijenili su brand ali je istog okusa-znatno punijeg i boljeg(barem meni) od ostalih.

čula sam da na Kvatriću ima i domaćeg sirovog kravljeg mlijeka.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

za nas što smo u manje mjesto (kao naprimjer šibenik), koje je kupovno mlijeko najbolje nabavit ako se već ne može organsko?
    ja bi rekla da je tebi u tom malom mjestu jos lakse doc do organskog mlijeka, raspitaj se malo po okolnim selima, lakse ti je do njih doc nego do zagreba i mislit se o dostavi, ne znam nazalost nikog konkretno ali mislim da bi uspjela nac nekog u blizini sibenika tko ima kravu prodaje mlijeko. pokusaj, raspitaj se malo kod susjeda.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Svakoj hrani se stavlja smanjeni rok trajanja jer se ne zna na kojoj će temperaturi biti koliko vremena... pogotovo ljeti... Svaki proizvod može trajati puno dulje od onoga što na njemu piše... I naravno da to ne rade isključivo radi zdravlja već radi zarade jer bi bilo vrlo nezgodno da stave 'točan' rok trajanja, a kamion je proveo na suncu u gužvi u dostavi par sati...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Scandalous prvotno napisa
    Svakoj hrani se stavlja smanjeni rok trajanja jer se ne zna na kojoj će temperaturi biti koliko vremena... pogotovo ljeti... Svaki proizvod može trajati puno dulje od onoga što na njemu piše... I naravno da to ne rade isključivo radi zdravlja već radi zarade jer bi bilo vrlo nezgodno da stave 'točan' rok trajanja, a kamion je proveo na suncu u gužvi u dostavi par sati...
    Ma nema šanse da ti se tetrapak pokvari za 20 dana, pa meni svježe mljeko koje je samo pasterizirano zna stajat po par dana iza roka trajanja i niš.
    Ali sam zato uspjela kupiti skiseljeno svježe mlijeko s urednim rokom trajanja. Toliko o prevozu i skladištenju .

I potpisujem za naturu-neki dan sam se oduševila s kiselim vrhnjem.

A inače mlijeka u tetrapaku nisu od mlijeka tekućeg (nego u prahu). Najbliže mlijeku je svježe mlijeko koje je stvarno mlijeko ali je tipizirano na neki postotak mliječne masti i mast je u mlijeku homogenizirana.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Draga ribice 26,mislim da nema potrebe da djetetu daješ nekekvo organsko mlijeko ako je dijete navršilo godinu dana,a kažeš da je.
    Mi mame želimo sve najbolje svojoj djeci i želimo ih trpati samo sa zdravim namirnicama a to je naprosto nemoguće,pogotovo kako dijete raste.Ako se baš bojiš djetetu dati obično kravlje,možeš mu dati sojino ili rižino imaš u dm-u.Ali po nekakvom mojem razmišljanju ako ti je dijete zdravo nema potrebe za teško dostupnim namirnicama,a i onako za koju godinu nećeš moći kontrolirati što ti dijete jede,a jest će sve i svašta.
    A uostalom i kupovna piletina i ostalo meso su ti puni antibiotika i hormona,iz toga proizlazi da bi hranu za svoju djecu trebali kupovat neznam valjda na marsu!!!

ivez051 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Naišla sam na ovu temu pa da priupitam: Imam curicu od 18 mjeseci, i imam priliku nabavljati domaće mlijeko od jedne poznate gospođe sa sela koja ima kravicu. Znam da ga je potrebno prokuhati, ali koliko onda može stajati u frižideru? da li gubi na vrijednosti ako ga se zamrzne? Neznam da li je takvo mlijeko možda premasno za dijete i da li ga treba razrijediti s vodom? Zahvaljujem unaprijed.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mlijeko za djecu treba biti punomasno pa razrjeđivanje nije opcija. Skuhano mlijeko ne bi trebalo stajati duže od jednog dana, a sirovo mlijeko, ako je iz pouzdanog izvora i ako ukućani ne pate od preosjetljivosti ili alergije je zapravo najbolje. Maaali problemčić je što se u nizu našlo dva komada "ako".

Za više informacija pogledaj http://www.raw-milk-facts.com/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •