Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: MOLIM VAS RECEPTE ZA IMUNITET-BORIMO SE ZAJEDNO PROTIV GRIPA

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno MOLIM VAS RECEPTE ZA IMUNITET-BORIMO SE ZAJEDNO PROTIV GRIPA

Ne znam šta je u pitanju: curica sve jede i uglavnom ima svaki dan super apetit , ali ne prođe niti jedna virosa ili gripa a da je ona ne dobije.
    MOLIM VAS, MOLIM VAS, MOLIM VAS DAJTE MI DOMAĆE RECEPTE ZA PODIZANJE IMUNITETA-ONO ŠTO SU NAMA NAŠE BAKE, NENE I MAME PRAVILE.
    aevo ja ću početi sa temeljcem za teleću koljenicu:
    koljenica se dobro iskuha sa svim povrćem koji se nalazi u frižideru. na toj podlozi može se skuhati bilo šta.

očekujem Vašu pomoć, jer me ubi gledanje djeteta kako stalno pije antibiotike ili ide doktoru.

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

limunada:
    1. narezati tri češnja češnjaka i staviti u posudu od najmanje 1 litre
    2. zakuhati 1 litru vode i preliti češnjak
    3. ostaviti prekriveno 20 minuta
    4. procijediti, ocijediti 1 limun i zasladiti medom po želji

piti mlako do 0,5 litre na dan, ne vise od 3 dana - navodno jako podiže imunitet! nama dobro funkcionira i jako je ugodnog okusa!!!

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

A koliko je stara djevojčica? To je dosta važan podatak.
    Čini mi se da je limunada iz prethodnog posta iz knjige koja se zove otprilike : "cijepljenje, vodić za brižne roditelje" i autorica navodi da se ta limunada od češnjaka daje djeci tek nakon treće godine.
    Ne znam zašto, češnjak i limun mala djeca bez opasnosti troše, ali, eto, tako piše.
    Mislim da bi ispravna prehrana (sirovo voće, puno povrća, jogurt, žitarice ali ne u obliku praškastih pahuljica, uz izbjegavanje loših namirnica poput raznih "lina", slatkiša,kupovnih voćnih jogurta, smokija, čipseva, hrenovki, pašteta, salama...(na ovom forumu se može dosta dobro informirati koje su to) plus eventualno neki vitaminski sirup (mi koristimo dr.Theiss Multi-Vitamol) mogli biti dovoljni.
    I jako je važno ne izlagati dijete pušačkom dimu.
    Eto, mi tako radimo i do sada smo stalno zdravi.
    A neće škoditi niti da vam pošaljemo jedno malo da budete zdravi i veseli

sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi smo L. kupili matičnu mliječ i davali joj dnevno 1-2 kapi.

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Osim pravilne prehrane kako je navela marijanada, potrebno je da dijete što više boravi na svježem zraku.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj kalimero prvotno napisa
    Osim pravilne prehrane kako je navela marijanada, potrebno je da dijete što više boravi na svježem zraku.
    Po meni je to ključno, a to što neko dijete ima slabiji, a neko jači imunitet, tu nema niti pravila, niti neke specijalne pomoči.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

djevojčica ima 18 mjeseci. ja joj stavljam češnjak u hranu, ali joj nikada nisam dala u sirovom obliku. ona jede SAMO ZDRAVU HRANU: mliječne proizvode, svo voće i povrće, zdrave vrste mesa, domaće sokove od borovnice, grožđa, višnje. jabuke i mrkve, čak ni ne kupujem kruh već ga sama pravim-naravno sa dodatkom integralnog brašna. od multivitamina pije PIKOVIT i probala sam sa EHINAL-om ali ga je povratila.
    šta da joj dajem još???

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

djevojčica ima 18 mjeseci. ja joj stavljam češnjak u hranu, ali joj nikada nisam dala u sirovom obliku. ona jede SAMO ZDRAVU HRANU: mliječne proizvode, svo voće i povrće, zdrave vrste mesa, domaće sokove od borovnice, grožđa, višnje. jabuke i mrkve, čak ni ne kupujem kruh već ga sama pravim-naravno sa dodatkom integralnog brašna. od multivitamina pije PIKOVIT i probala sam sa EHINAL-om ali ga je povratila.
    šta da joj dajem još???

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ništa

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da probate sa slanom sobom?
    diže imunitet, a i svaku prehladu/virozu skrati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zaboravila...

prskamo stan s eteričnim uljem čajevca i eukaliptusa-djeluju antibakterijski.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

dala si mi super ideku-kod nas se koristi korijen ovnaka koji se stavi na peć ili na štednjak da malo zagori-tako ekstra miriše+dokazano čisti pluća.
    šta mislite smije li jesti patliđane???
    koje vrste riba mi preporučujete???

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj lamy prvotno napisa
    dala si mi super ideku-kod nas se koristi korijen ovnaka koji se stavi na peć ili na štednjak da malo zagori-tako ekstra miriše+dokazano čisti pluća.
    šta mislite smije li jesti patliđane???
    koje vrste riba mi preporučujete???
    Slažem se s mimom, ne trebaš joj davati više ništa.
    I sama kažeš da se dijete zdravo hrani. Patliđane bih dale u sezoni, što im sad definitivno nije, a u ribe se baš ne razumijem, to će netko drugi komentirati.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ja mislim da se patliđan mora jaaaaako dobro ispeći radi solanina kojeg ima puno u njemu.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj lamy prvotno napisa
    Nisam imala pojma što je to ovnak, mislila sam da je tipfeler i sad malo proguglam.... pa to je oman
    Evo što sam našla i idem pitati u apoteci dali imaju korijen omana.

Korijen velike trave ili omana se prije stavljao na topli dio mangale ili peci, gdje je on ispustao veoma prijatan miris koji je u kuci stvarao osjecaj mira i blazenstva, a ujedno je taj prostor dezinficirao i djelovao ljekovito i smirujuce na organe za disanje i srce. Veoma lijep obicaj uz svete mjesece i trenutke odmora u kuci sa porodicom ili prijateljima uz caj ili kahfu. Velika trava ili Oman je velika dugovjecna biljka, visoka do 2 metra. Cvijeta u ljeto svake druge godine. Ona raste kao korov po vlaznim livadama i pored puteva i rijeka. Gaji se u mnogim zemljama svijeta kao ljekovita i zacinska biljka. Od biljaka stariji od 2 godine vadi se korijen,cisti pere i susi na teperaturi od 45 stepeni.Korijen Velike trave je osobitog i aromaticnog mirisa. Upotreba Velike trave u medicini je raznovrsna. Upotrebljava se protiv bronhitisa, kaslja, velikog kaslja i uopste za lijecenje organa za disanje, krvotok i za smirenje. Najbolje ga je upotrebljavati u ubliku dima, jer njegov dim vrsi dezinfekciju prostorije a ujedno rastjeruje i komarce i druge insekte. Veoma lijep i praktican obicaj.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •