-
ja imam curicu od 3,5 mj, i jaaakoo sam zahvalna Rodi na svim obavijestma. Izborila sam se za rađanje na stolčiću, dojim... Svojoj curici sam samo dva put dala (kršitelj koda). nisam imala vremena za net prvih mjesec dana pa nisam ni znala za skokove u razvoju i da grčevi mogu biti posljedica moje prehrane mliječnim proizvodima, i onda sam našla vremena i našla informacije i sad smo super. Rodila se s 4kg a sad ima 8kg.
moja je mama mene prestala dojiti tj. ja sam odbijala sisu sa 6 mj jer me počelo hraniti na bočicu u jaslicama pošto se mama morala vratiti na posao. Za razliko od mene ona nije mogla naći informacije o zabuni bradavice, niti kako rješiti tu situaciju. Pričala mi je kako je plakala jer ja nisam htjela sisati... Ja ću svoje lane dojiti kolko god bude htjelo. Ne koristim niti dudu niti dudu varalicu. Dojim na zahtjev i kad mi dođu biseri sa savjetima da je trebam dojiti svakih 2-3 sata mrtvo-ladno im odgovorim da moja prabaka nije imala sat. Pa me malo zbunjeno gledaju.
Najbolja je patronažna koja me je savjetovala u vezi noćnog buđenja da je ne dojim neg joj dam čaja. Nisam joj ništa rekla samo sam je upitno pogledala (zar će mi biti lakše kuhati čaj u 3 sata ujutro nego li izvaditi sisu) pa je ona brzo rekla: a ako mi nije teško buditi se... Mislim, u 5 godina studiranja arhitekture sam mogla i više puta nespavati dan-dva radi predaje projekata (najzanimljivije je nakon drugo dana kad vam se sve uspori ka u nekom filmu, pravi zombi, nit razmišljat ne možete) , pa meni je 3-4 buđenja noću mačji kašalj.
A što se tiče dužine dojenja i psihe: eno moja baka nepoznam samostalnije samosvjesnije osobe od nje koja je dojena (i njezine sestre i braća ukupno 9) sve do 5 godine,
Mislila sam da ću imati problema kod ćekanja na red za preglede jer je malena dojila svakih sat vremena, al moram priznat da mi nije problem podojiti je u čekaonici . malo se dam u kut a muž stane uz mene da blokira poglede onih koje bi to možda uzrujalo.
mislim da bi bar kod pedijatara morali biti postavljene pregrade za one koje je sram dojiti u javnosti, kao što su postavljeni stolovi za previjanje.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma