Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Odlaganje lijekova

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Odlaganje lijekova

Zanima me kako najmanje štetno odlagati lijekove? Tj. kamo s raznim tabletama kojima je istekao rok upotrebe, antibioticima kojih su u bočici ostale 2 žlice i sl. (ne trošimo baš puno lijekova, tako da ove koji su istekli uredno čuvam već godinama u ormaru, ali rado bih ih se riješila, a da po mogućnosti ne zagadim neki potok).

Ima li neko mjesto gdje ih mogu odnijeti, a da će se ispravno zbrinuti (tipa apoteke, ili slično)?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

upravo tako, odnesi u apoteku
    ili kod svog dr. koji će to baciti u medicinski otpad

eki3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

kod nas u ljekarni postoji kod ulaza kutija bas za odlaganje lijekova(u gradskoj ljekarni u privatnim to nisam vidjela)

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

svaka ljekarna je dužna osigurati odlaganje starih lijekova ili lijekova koje netko više ne koristi...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I kod nas se odlaže u ljekarni.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

i reciklažna dvorišta imaju posebnu kutiju za odlaganje lijekova

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam jednom odneslu u ljekarnu, a oni su me gledala ko aliena kaj sam to donesla!!!

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I ja imam isti problem. Pokušat ću odnijeti u jednu od osječkih ljekarni, baš me zanima hoću li i ja biti alien....?

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja nosim u Gradsku ljekarnu. Za njih znam da imaju kutije za odlaganje starih lijekova.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

u ljekarnu!

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ljekarna ili reciklažno.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

a što sam ostacima starih kozmetičkih preparata? starih zaštitnih krema za sunčanje i sl?

da li to posebno odlažete ili?

ja tako nemam srca baciti samo u smeće...

Handy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ja isto stare lijekove i razbijene toplomjere odnesem u ljekarnu. A za kreme ne znam, možda isto tamo. Ako ih oni prodaju, onda bi možda morali i staro uzeti nazad?!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jedna ljekarna me gledala ko vanzemljaka, a druga spremno rekla da im dam, da su oni dužni to odlagat

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pretpostavljam da im se mogu odnijeti i iskorištene injekcije? Imam 20-ak injekcija heparina (upotrijebljenih) koje mi stoje doma jer ne znak kud ću ih baciti.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

vikki, mislim da je i to za ljekarnu ili kod doktorice za medicinski otpad. i ja eno čuvam vrećicu starih lijekova i nikako da je odnesem u ljekarnu.
    ali u par navrata je mojoj baki i staroj susjedi bila hitna pomoć, pa su im još u stanu dali neku injekciju i ostavili je tak tamo!!! umjesto ponijeli sa sobom u medicinski otpad.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj manal prvotno napisa Vidi poruku
    ali u par navrata je mojoj baki i staroj susjedi bila hitna pomoć, pa su im još u stanu dali neku injekciju i ostavili je tak tamo!!! umjesto ponijeli sa sobom u medicinski otpad.
    Kod nas nisu dostupni metalni kontejneri za odlaganje korištenih igala, tako da ljudi koji si daju injekcije moraju improvizirati.

Dajem si inzulin i igle koje koristim zadnjih 17 godina dobro su zaštićene, nemoguće je da se itko nabode sa strane koja je išla pod kožu, ako se pospremi u kapicu ispravno. Međutim, moguće je piknuti se s donje strane (šansa je vrlo malena ali ipak) i nekada prije stavljala sam ih u PET boce koje bih zatvorila i tako bacila u smeće. Sada to naravno više ne radim, zbog ljudi koji skupljaju boce, pakiram ih u kutijice koje se mogu zatvoriti.

Kada sam koristila klasične injekcije bilo je još kompliciranije, tim iglama kapica se lako skida, ali prilično sam sigurna da se na moje igle nije nitko napiknuo.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I heparinske su slične, ja sam im isto svima vratila kapicu i stoje u kutiji doma, ne usudim ih se baciti u obično smeće. Baš ću pitati u svojoj ljekarni kad se vratim u ZG što s njima.

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Stare lijekove treba odnijeti u ljekarnu, to je farmaceutski otpad ali ljekarne nisu opskrbljene za odlaganje medicinskog otpada.
    Ljekarnicima nije dozvoljeno zadiranje u tkivo pa prema tome ne mogu zbrinjavati medicinski otpad ( igle, šprice...)

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

kod doktora

ZAUZETA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ja igle od gonala odnijela u bolnicu u Petrovu i sestra ih uzela i bacila u njihov otpad.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku
    a što sam ostacima starih kozmetičkih preparata? starih zaštitnih krema za sunčanje i sl?

da li to posebno odlažete ili?

ja tako nemam srca baciti samo u smeće...
    Kreme bacim isto u ljekrni u kutiju jer ih prodaju pa su dužni zbrinuti. I vitamine i sve farmaceutsko šta prodaju i bez recepta.

Počela sam jako paziti na zapreminu jedne kutije npr. kreme za sunčanje. Ako ne planiramo odlazak na more, kupim najmanju. I tako me i ispadne najjeftinije jer niti to ne potrošimo do kraja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •