Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: zadržavanje zraka u crijevima

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

mislila sam pričekati još mjesec dana da vidim hoće li to proći sa grčićima. Stvar je u tome da moj pedijatar uopće nije vidio kako joj se bio napuhao trbuh kad je završila u bolnici jer smo mi odmah išli na hitnu i od tamu u bolnicu. Bilo je strašno mislila sam da će joj trbuh svaki tren eksplodirati. Liječnici u bolnici nisu imali takav slučaj i nije im bilo jasno što se događa. Najteže mi je bilo kada je pedijatrica koja ju je primila u bolnicu rekla medicinskoj sestri: "Pogledaj djetetu trbuh - a majka kaže da joj nije ništa davala osim podoja!". Kao da bi dijete od 20 dana najela nekakvom hranom. Užas! Kada joj je splasnuo trbuh, nakon tjedan dana su nas pustili kući bez objašnjenja a nisu mi pokazali ni jedan nalaz koji su joj radili. Bio je jedan mlađi liječnik koji joj je htio raditi još neke pretrage ali dr. koji je šef odjela nas je otpustio. Čula sam kad je preko tel. pričao sa tim mlađim liječnikom jer mi je soba bila odmah kraj recepcije i shvatila sam da pričaju o mom djetetu. Rekao je da dijete napreduje na kilaži i da nas pušta pa dok tako gura neka gura. Po priči sam i skužila da joj neki nalaz nije bio u redu i on je rekao da neće oko toga dizati frku i da oni mladi liječnici samo čeprkaju da bi nešto našli. Šef pedijatrije je zbilja super specijalist ali o ovome očito ništa ne zna. Na pregledu je naš pedijatar rekao da su joj zaista crijeva puna zraka i malo se začudio ali je ostalo na tome. Nije shvatio ozbiljno jer nije ni vidio najgore. Ja iskreno želim vjerovati da je sve to samo prolazno i da će proći, ali s druge strane ne bi htjela da se nešto vuče i kasnije izazove još ozbiljnije probleme. Mislim da bi bilo bolje da odem s njom do Zg kod nekog specijaliste da je pregleda ako ovo ne prođe za mjesec dana.
    Lukina mama da li možda znaš kod kojeg liječnika bi bilo dobro da je odvedem. Mislila sam malo pogledati po internetu, ali lakše bi mi bilo kad bi mi netko dao savjet.

Paio avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Znam da ti je teško i ne znam koliko će ti moj savjet pomoći, ali probaj bebicu staviti na trbuh nakon svakog hranjenja. Probaj ju staviti prsa o prsa i leći zajedno s njom (lagano joj tapšati i kružnim pokretima masirati leđa) i nakon nekog vremena ako se još nije podrignula polako se dići u uspravan položaj i tako hodati s njom, tapšući je po leđima. Postoji mogućnost i da će se pobljuckati ako je na trbuhu nakon podoja, ali će tako i izbaciti zrak koji ju muči. Ne zanam hoće li vam ova metoda pomoći, ali ako nisi probala vrijedi pokušati. Mome malome je pomoglo.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Paio, sve metode primjenjujemo, noću smo je znali i po dva sata nositi da bi podrignula i spavali smo svega pola sata između podoja, sad je malo veća pa spava duže i lakše podrigne. Sve metode joj malo ublaže da se manje muči, ali nema šanse da jede. Jučer je npr. jela ujutro u 4 sata i tek je popodne oko 17 sati opet se najela kako treba, do tada samo nešto malo i to malo bi povratila. Starija kći mi je imala grčiće i znam kako dijete plače i grči se od grčića, ali ona je jela i nije joj ovoliko smetalo. Nadam se da će sve proći. Volila kad bi mi se javio netko sa istim iskustvom i da je sve prošlo.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj leloX prvotno napisa Vidi poruku
    mislila sam pričekati još mjesec dana da vidim hoće li to proći sa grčićima. Stvar je u tome da moj pedijatar uopće nije vidio kako joj se bio napuhao trbuh kad je završila u bolnici jer smo mi odmah išli na hitnu i od tamu u bolnicu. Bilo je strašno mislila sam da će joj trbuh svaki tren eksplodirati. Liječnici u bolnici nisu imali takav slučaj i nije im bilo jasno što se događa. Najteže mi je bilo kada je pedijatrica koja ju je primila u bolnicu rekla medicinskoj sestri: "Pogledaj djetetu trbuh - a majka kaže da joj nije ništa davala osim podoja!". Kao da bi dijete od 20 dana najela nekakvom hranom. Užas! Kada joj je splasnuo trbuh, nakon tjedan dana su nas pustili kući bez objašnjenja a nisu mi pokazali ni jedan nalaz koji su joj radili. Bio je jedan mlađi liječnik koji joj je htio raditi još neke pretrage ali dr. koji je šef odjela nas je otpustio. Čula sam kad je preko tel. pričao sa tim mlađim liječnikom jer mi je soba bila odmah kraj recepcije i shvatila sam da pričaju o mom djetetu. Rekao je da dijete napreduje na kilaži i da nas pušta pa dok tako gura neka gura. Po priči sam i skužila da joj neki nalaz nije bio u redu i on je rekao da neće oko toga dizati frku i da oni mladi liječnici samo čeprkaju da bi nešto našli. Šef pedijatrije je zbilja super specijalist ali o ovome očito ništa ne zna. Na pregledu je naš pedijatar rekao da su joj zaista crijeva puna zraka i malo se začudio ali je ostalo na tome. Nije shvatio ozbiljno jer nije ni vidio najgore. Ja iskreno želim vjerovati da je sve to samo prolazno i da će proći, ali s druge strane ne bi htjela da se nešto vuče i kasnije izazove još ozbiljnije probleme. Mislim da bi bilo bolje da odem s njom do Zg kod nekog specijaliste da je pregleda ako ovo ne prođe za mjesec dana.
    Lukina mama da li možda znaš kod kojeg liječnika bi bilo dobro da je odvedem. Mislila sam malo pogledati po internetu, ali lakše bi mi bilo kad bi mi netko dao savjet.

ovo je grdo...
    ali što je sa tvojom prehranom ? jesi li razmišljala da nešto od onoga što ti konzumiraš bebici ne odgovara ?
    Posljednje uređivanje od moia : 19.03.2010. at 10:05

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •