Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: aparat za sjeckanje povrća

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno aparat za sjeckanje povrća

Dakle, postoji li nešto što u što bih ja gurnula cijelu očišćenu mrkvu ili tikvicu, a on mi izbacio nasjeckano na komadiće.
    Mi svaki drugi dan kuhamo povrćnu juhu i već mi je muka od tih sjeckanja - izgubim sat vremena dok nasjeckam mrkvu, peršin, korabu, tikvicu, mahune, rajčicu, papriku, luk, pastrnak, celer, brokulu...
    Joj, unaprijed se sramim ako takvo što postoji godinama... ne gledam TV pa nisam upućena - imam vas!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja velik dio povrća usitnim u multipraktiku običnim noževima...imam i neki dodatak za rezanje na prutiće koji baš ove dane namjeravam isprobati. Ribež u multiju isto koristim.

Početno

Mislim da bi svaki multipraktik koji imalo drzi do sebe morao imati podrzavati i sjeckanje...
    Ja, nazalost, isto sve radim rucno.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nemam multipraktik :/
    Imam mlin za orahe, sokovnik i štapni mikser...

Početno

Nemam ni ja. Mislim da bi mi zauzeo pola kuhinje. A i sigurna sam da bi mi vrlo brzo islo na zivce rastavljanje na milijun dijelova od kojih se svaki mora temeljito oribati. Molim vas, razuvjerite me...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam svoj multipraktik dala šogorici.
    Za sjeckanje koristim sjeckalicu koju sam dobila u kompletu sa štapnim mikserom al je nedostatak što ona sjecka jako sitno makar bi možda trebalo probat samo kratko zavrtit pa ostanu veći komadi, al moji ne vole da se povrće u saftu vidi pa ga ja miksam na skorz sitno a u juhi kuham cijelo pa izvadim.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa i ja izvadim ako je mesna juha. Ali ovo je juha od povrća - poanta je da unutra povrće bude vidljivo. Komadići cca 1x1x1cm.
    Jaooo... brbljam, a moram sjeckati!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam mlin za orahe, sokovnik i štapni mikser...
    tja, s tim ti bas ne bu islo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a imam ja multipraktik koji sam dobila za vjencanje, otvorila, pregledala, ustanovila da je to turbokomplicirano i spremila.

mogu ti posuditi da vidis jel ti je super pa si kupis ili od mene ili novi ili me posaljes vrit ili kajjaznam...

ajme kak sam dobro danas

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Imam ja multipraktik i sve radim na njemu. Moj ne može baš a kockice, ali može na listiće i prutiće, kao i ribanje. Pogotovo ako sve ide u jedan lonac on je super, jer samo upališ i guraš kroz rupu a on ti u jednu posudu samo izbacuje. I onda samo u šerpu pa na štednjak.

Ne znam koliko su vama npr. lazanje bile komplicirane- meni jesu dok nisam sve počela raditi na multipraktik. Sad samo ogulim mrkvu pa naribam za 2 min. Isto i sir. Prije bih ludila. Ista stvar i s jabukama za pitu, luk i sl.

Za krompir imam neki aparatić kroz koji samo provlačim i on radi odmah štapiće za pomfrit, nema sjeckanja.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zasto sjeckas povrce za juhu?
    ok ako ti je kao terapija, ali onda nastavi rucno.

ja sve stavljam u komadu (isto pravim povrtne juhe) i to mi je bas lijepo vidjeti u tanjuru, duguljaste mrkvice, okrugle krumpirice.... i ukusnije mi je nekako

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja isto imam multipraktik, reze kao rende, sjecka na kockice, na tanke snite, melje...

super mi je narocito kad pravim fil za dolme, pa mi se ne da sjeckati sve na sitne, sitne komadice, a zaljubljena sam u njega otkako sam ga prvi put upotrijebila da napravim kljukusu - dok se rerna ugrije, sve uveliko gotovo, a nisam nasjeckala prste kako to obicno radim...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Trebalo mi je točno 45 minuta.
    Ivka, drugi put kad dođeš kod mene, dobit ćeš juhu gdje će plivati cijela koraba i cijela tikvica! Pa da vidiš estetike!

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moze tikvica na tri dijela a koraba sirova?

ali u tvojoj recenici kljucno je ovo "dobit ces" i "vidjet ces" otom potom

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

45 minuta :shock:

pa koliko ti juhe kuhas?
    koliko vas ima?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sve radim u multipraktiku i s obzirom da ima dosta noževa miže rezati na razne veličine.Nije problem pranje i rastavljanje,ima velika plastična zdjela,njen poklopac i nož!?

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozda pazi da su joj svi komadici 1 puta 1 puta 1 cm pa joj zato treba tolko vremena.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj dille prvotno napisa
    Nemam ni ja. Mislim da bi mi zauzeo pola kuhinje. A i sigurna sam da bi mi vrlo brzo islo na zivce rastavljanje na milijun dijelova od kojih se svaki mora temeljito oribati. Molim vas, razuvjerite me...
    Razuvjeravam te.
    Mi smo ga dobili za svadbu i godinama je bio u kutiji jer nam je kuhinja stvarno bila minimalna. Cim smo se malo prosirili, multic je dobio pocasno mjesto na radnoj plohi.
    Najcesce koristim samo jedan noz, onaj koji se stavi na dno posude i to za svo silno sjeckanje na sitne komadice ala cesnjak, luk, orasi, persin, namazi, meso...ako trebam ribati, postoji nekoliko ribeza za tikvice, krumpire, sir i sunku za pizzu...Ima i noz za rezanje na kolutice. Lijepo sve natrpam unutra i kad zbrojis vrijeme i kolicinu sudja za oprati, dodje ti na isto, ako ne i manje, a brze i lakse. Samo mora biti vani, jer da ga svaki put moram vaditi i montirati, onda bi to sve skupa ipak predugo trajalo.
    Zaboravila sam i na frapeaparat u kojem miksam krem juhe od povrca, a ima i sokovnik, samo njega ne koristimo.
    Nista se ne mora ribati, sve ide u perilicu, i nema milijun dijelova nego noz+posuda +poklopac, eventualno tuljac kroz koji se dodaje povrce za ribanje.
    Ima i sve moguce sigurnosne ventile tako da je i foolproof. Ne moze ti prst ostat unutra.

Razuvjerena?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    ali u tvojoj recenici kljucno je ovo "dobit ces" i "vidjet ces" otom potom
    shvatiladoviđenja

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad ti je rockas???
    poklonit cu ti ja tu spravicu... jes da ne sjecka bas proporcionalno na jednake dijelove, ali... je ucinkovito

ak ti je dugo cekat do rockasa odi uprvi ducan s tim stvarima, i kupi nekaj od ovoga:

http://www.moulinex.com/img/int/imag...50/DJE2_41.jpg
    http://www.moulinex.com/img/int/imag...0x150/AT71.jpg
    ili
    http://www.moulinex.com/img/int/imag...50/DJE3_41.jpg

a mozda bi ti pomogla i ona spravica za delat pomfri
    znas ono, ubacis krumpir, pa imas polugu i stisnes i izadu ti stapici...a ono milina..svi jednake delbljine.. onda samo uzmes nozic i nasjeckas ih na kockice

cim nadjem slikicu zaljepim ti

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ah
    trajalo je krace nego sto sam mislila

evo ti:

http://minishop.t-com.hr/elda/Produc...3&ppsn=1&cid=7

onaj na slici skroz desno ti je onaj za pomfri iz gornjeg posta, al mislim da ga dobis u kompletu ak kupis sve ovo

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja cu samo reci sledece: Sa multipraktikom mi je zivot lepsi i laksi. Seckam svo korenasto povrce na sitno (kao domaca vegeta), mesim testo...
    Imam vec 10 godina "Braun" multipraktik i super je izdrzljiv. Sada mi se svidja onaj od "Tefal-a". Ima li neko taj da mi kaze da li ga vredi kupovati jer se selim a ostavila bih stari mojima a taj uzela.

Dobar je isto "mandolino" ili "super secko" od tv shop-a. (super je za kupus salatu, pomfrit, cveklu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

i ja sam zadovoljna s multipraktikom,pogotovo kad treba ribati jabuke ili krumpire.
    nije komplicirano i nema puno djelova za prati.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Imaš za kupiti onih malih jednostavnijih, dakle ne one glomazne multipraktike, a možeš kupiti posebno samo sjeckalicu koja ti može služiti za sjeckanje na veće i manje komadiće, kao mlinac za orase, a ja s time i "ribam" jabuke.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja bez multija nikud ne idem, ne da mi se izvlaciti sve dijelove pa uvijek siječem s istim nožem, samo za sjeckanje zavrtim jedan do dva kruga, a za kolače ga pustim da vrti....multi je sav već jadan jer me trpi vec 11 godina, a otkako S klopa kasice, multi se vrti i pere po nekoliko puta na dan. sve taj radi, mrkvu, luk, kupus,korabu, faširance, kolace, voce, ma sve... dok je bio mlad mogao je i komad mesa samljeti, sad je jadan ostario pa ne moze.... l

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm, ja imam i mali i veliki, nisu uopće komplicirani za održavanje, samo što to ne sjecka nego melje povrće, pa se eventualno može samljeti na veće komade, to mi uopće ne bi bilo zgodno za npr. juhu. Dobro mi dođu za sjeckanje luka, za rezati šampinjone itd. I za kašice za Leu :/

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Postoji i imam al ga ne koristim. Odnosno imam dva, jedan na struju a drugi na znoj al svejedno. Ja jos uvijek to sjeckam, za cas posla sam gotova, a onak bih morala jos to prat.

I dala bih ti ovaj jedan, na znoj, da ne radi odlicnu domacu majonezu Al od Tupperwarea je pa ako ga isprobas i svidi ti se, lako ga narucimo :D

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Možda možeš na mlin za orahe staviti nastavak koji nema rupice nego noževe?
    Inače super su oni veliki ribeži (za buču i zelje, a imaju i nož za šnite bilo čega, osobito prstiju) kakve imaju na placu. Ja imam jednu manju plastičnu varijantu i zakon je za zelje. Ne znam kako bi išla mrkva.
    Multipraktik sam u ovih 15 godina od kad ga imam koristila za rezanje povrća možda 3 puta.
    Kad mi se ne reže na ruku kupim ono smrznuto narezano. Ionako mi je kod povrća najveća tlaka guljenje, od kad imam djecu ne pouzdajem se više u četkicu, nego gulim s nožem za krumpire.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

podizem jer molim savjet!
    pocetak nam je dohrane i zeljela bih nabaviti rucni mikser(ja nemam pojma kak to izgleda )jer kazu da je on bolji od elektricnog(jer ne unistava energetsku kvalitetu namirnica poput elektricnog).E sad,nama to treba da bi od zitarica stvorili pravu kashu,da mali Eli to moze jesti.
    Molim vas za savjete,gdje ima takvih rucnih miksera,koliko su ucinkoviti i ako nam ta potraga ne upali,sto je bolje-multipraktik,stapni mikser ili ne-znam-sta :?
    Ajte mame,pomagajte!

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

e,narafski , to "sto je bolje" podrazumjeva i lako ciscenje aparata,a ne da ga nakon kase jos pola sata perem

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Stvarno ne znam odakle stižu te informacije da električni mikseri čine nešto loše hrani, ako ne iz knjige Jadranke BP. Ako je tako, makrobiotičari hranu i za djecu, mislim, usitnjavaju u suribachiju, koji izgleda kao naš avan sa tučkom, samo je veći i ima rebrastu površinu. Inače, neelektričnih miksera, na ručni pogon, ima za kupiti npr. u Neckermannu - znam jer je moja mama kupila jedan. Ja imam onaj mali multipraktik, a najbolje bi vjerojatno bilo hranu odmah od početka samo usitnjavati vilicom, tako da beba odmah mora žvakati - inače može doći do problema.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Listam ja Neckermann katalog pa se sjetih ovog topica:
    str 577: 119kn: univerzalni kuhinjski uredjaj: 13 dijelova: reze i sjecka povrce

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •