-
O sjemenkama, orašastim plodovima i klicama
Zanima me treba li ih pržiti ili ne i zašto.
Mislim na sjemenke suncokreta, sezama i bundeve, na lješnjake i bademe, te na klice tipa pšeničnih ili alfalfa (ili bilo koje druge).
Pržite li ih, ako ih uopće pržite, samo radi okusa ili ima i neki drugi razlog.
-
Ja pržim suncokretove i bundevine sjemenke jer su tako bolje probavljive. Od neprženih me boli trbuh. Bademi i lješnjaci za grickanje su mi fini i OK u oba oblika, a za kolače ovisi i receptu.
-
sjemenke pržim jer su tako probavljivije
a u avanturu zvanu klice se tek upuštam. neke je klice zavisi od vrste dovoljno staviti u vruće jelo, neke se kuhaju par minuta, aneke se mogu jesti i sirove. zavisi od klica
-
sjemenke u sebi imaju neki spoj koji ih konzervira za dugo stajanje
prženje uništava taj spoj, kao i sam proces klijanja kada sjemenka 'oživi'
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma