Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: O sjemenkama, orašastim plodovima i klicama

  1. #1
    Pups avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Postovi
    279

    Početno O sjemenkama, orašastim plodovima i klicama

    Zanima me treba li ih pržiti ili ne i zašto.
    Mislim na sjemenke suncokreta, sezama i bundeve, na lješnjake i bademe, te na klice tipa pšeničnih ili alfalfa (ili bilo koje druge).
    Pržite li ih, ako ih uopće pržite, samo radi okusa ili ima i neki drugi razlog.

  2. #2
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Ja pržim suncokretove i bundevine sjemenke jer su tako bolje probavljive. Od neprženih me boli trbuh. Bademi i lješnjaci za grickanje su mi fini i OK u oba oblika, a za kolače ovisi i receptu.

  3. #3
    mamma2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    287

    Početno

    sjemenke pržim jer su tako probavljivije

    a u avanturu zvanu klice se tek upuštam. neke je klice zavisi od vrste dovoljno staviti u vruće jelo, neke se kuhaju par minuta, aneke se mogu jesti i sirove. zavisi od klica

  4. #4
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    sjemenke u sebi imaju neki spoj koji ih konzervira za dugo stajanje
    prženje uništava taj spoj, kao i sam proces klijanja kada sjemenka 'oživi'

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •