Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: pomoć:krv u stolici

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno pomoć:krv u stolici

Sad kad sam vidjela lagano me hvata panika molim vas pomagajte šta da radim, N je sad imala nuždu,stolica je bila tvrda,normalna i veći dio jelte je bio kao obavijen krvlju, ali onak ful lagano i svijetlo, ne bih pretjerano niti obazirala misleć da je od neke klope, ali kad sam obrisala guzu vidim onak malčec krvi, od čega je to? Dal da idem odmah doktoru ili da pričekam da vidim kakva će biti iduća stolica? Inače je super, vesela, nema temperaturu, niš ju ne boli, sve 5?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mi smo imali sličan problem (stolica obavijena krvlju, ali nije bilo krvi za obrisati) kada je imala tvrdu stolicu. Ja sam pričekala iduću stolicu, a u međuvremenu sam joj davala hranu koja omekšava stolicu (konkretno kašicu od šljive) i kako je iduća stolica bila bez krvi nismo nigdje išli. Možda je jednostavno pukla neka žilica, ali svakako prati iduću stolicu i ak bu opet krvi trk kod doktora da se vidi šta je. Ja bi tako a ti moraš ipak sama odlučiti.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj amel prvotno napisa
    Mi smo imali sličan problem (stolica obavijena krvlju, ali nije bilo krvi za obrisati) kada je imala tvrdu stolicu. Ja sam pričekala iduću stolicu, a u međuvremenu sam joj davala hranu koja omekšava stolicu (konkretno kašicu od šljive) i kako je iduća stolica bila bez krvi nismo nigdje išli. Možda je jednostavno pukla neka žilica, ali svakako prati iduću stolicu i ak bu opet krvi trk kod doktora da se vidi šta je. Ja bi tako a ti moraš ipak sama odlučiti.
    Ovako je bilo i kod nas, s tim da kad je bila na prsima onda sam ja imala ragade pa je iz tog povukla malo krvi,
    isto na hitno otišli dr. pa se pokazalo da ustvari ja imam ranicu za koju nisam ni znala.
    A sad kad je malo starija, onda je imala tvrdu stolicu pa se od tog znalo pokazati malo krvi.
    Pukla bi kapilarica.
    Nosili stolicu na kontrolu, i sve bilo ok, uglavnom svi kažu da tek ako se pokaže krv i u idućoj ili ako je jako tamna stolica (crna, a nije od hrane tipa cikle i sl.) da je onda problem.
    Eto uglavnom mislim kao i amel, ne bih dizala paniku do iduće stolice ili ako dijete promjeni simptome, poput razdražljivosti, temperature, boli,....
    Nadam se da će se javiti netko stručniji

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U svakom slučaju daj joj nešto laganije jeti, istuširaj je i namaži oko čmara s kremom.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kod nas bilo dvaput, prošlo je samo - pazili smo da jede samo što omekšava stolicu. Oba puta je potrajalo po par dana, valjda dok ta malena ranica koja je krvarila nije zacijelila, a stolica postala jako mekana. Najbolje se posavjetuj s doktoricom pa makar i telefonski (tako sam ja), sigurno je sigurno.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Da se i mi pridružimo ovoj grupi, zadnji mjesec kuburimo s istim problemom.

U prvom navratu smo imali obilato krvi prvi dan a u naredna 4 sve manje dok nije peti dan potpuno prestalo, krv svijetlo crvena, kapalo po šolji, ja u komi, ustravljena!
    Uradili sve pretrage koje ništa nisu pokazale ( nalaz stolice, urina i pregled kod dječijeg hirurga), preporuka je bila da bar jedan obrok u danu bude kašast, da svakodnevno konzumiramo acidofil isl, dosta vode, ne sokove.

Praktikujemo zašećerenu kamilicu, zobene pahuljice/griz/palentu/čokolino na rijetko...jogurt, acidofil, mlijeko toplo, nikad hladno ne bi smjelo, to valjda nepovoljno djeluje u ovakvim situacijama.
    Onda jabuke svježe, pa kompote,eto sad ne mogu više da se sjetim.

Bili smo mirni oko 7 do deset dana, onda opet krv 3 dana, sad opet par dana ništa, nisam pametna :/

Ako se ponovo pojavi morat ćemo nanovo pretrage + dodatne na pedijatriji, sondom s obje strane probavnog trakta, da se ustanovi šta je tačno. Za sad se smatra da je zbog tvrde stolice

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •