Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Klavocin - povracanje - hitno!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Klavocin - povracanje - hitno!

Pliz savjet mi treba nisam pametna šta dalje.

Toma već tjedan dana vuće prvo žute krmelje (jedan dan mu oko krmellja, natečeno, drugi dan je ok, ali naotekne drugo oko - kapala moje mlijeko i tako cistila). Jucer nos počne curiti, onak dosta jako, jutros se probudi s punim nosom. Temperatura je do 37, jucer u jednom trenutku 37.1.

I onda jutros oko 11 on počne neutješno plakati, neće cicati (odnosno hoće, ali se odmakne i opet plače) i držat se za uho. To je trajalo cca sat vremena i ja kod pedijatrice da pogleda uho - ona pogleda i kaže da je jedno uho crveno, upala uha i da je to sve od nosa. I da mu klavocin i efedrin kapi.

Popodne sam mu dala 1 dozu jer je konstantno plakao (prvi antibiotik u životu) i onda je zaspao. dva i pol sata nakon toga je ispovraćao dušu.

I sad mene zanima, on noćas opet treba popiti jednu dozu, a ja ne znam bi li mu dala, strah me da opet ne povraća.

On je inače popodne bio super raspoložen, veseo, plesao, igrao se... ma sve 5, jedino je temp bila 37,5.

pliz, dajte svoja razmišljanja

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja bih ga prekinula davati, ali bih svakako o povracanju obavjestila dokicu. Moj sin je od Klavocina dobio osip i proljev zbog kojega samo zavrsili u Klaicevoj, na infuziji (dehidrirao je).

Tamo su mi rekli da je to jedna od tezih reakcija i da mu ga vise ne dajem.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

On je cijelo popodne bio super raspoložen, predvečer je malo odspavao, kad se probudio igrao se, smijao, temperaturu nije imao, čak je malo i jeo . Sad je zaspao.

MD i ja odlučili ne dati mu noćašnju dozu, ako ga bude bolilo, dat ćemo mu panadol baby, a ujutro ćemo vidjeti. Svakako ću otići do pedice da vidim šta (i da li) dalje.

Nekako me muči jedan detalj - cijelo jutro je nervozan, plačljiv, ne može spavati, i onda povrati i ko novi. Jel moguće da ga je mučio trbuščić?

Citiraj Blazenka prvotno napisa
    Moj sin je od Klavocina dobio osip i proljev zbog kojega samo zavrsili u Klaicevoj, na infuziji (dehidrirao je).

Tamo su mi rekli da je to jedna od tezih reakcija i da mu ga vise ne dajem.
    Blaženka, koliko ti je bio star sin? I šta su Vam dali umjesto Klavocina?

Uf, ma ja najrađe ne bi dala ništa više, ali strah me ako je stvarno upala uha da se ne zakomplicira.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ovo nema veze s bebama, ali i ja i brat otkad znam za sebe imamo probavnih smetnji od klavocina. Svaki put bi popili dozu, ispovraćali se i išli mijenjat antibiotik.
    Znam dosta ljudi sa sličnim problemom.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Koliko mu je Klavocin pomogao ako ga je ispovračao?

Želim vam brzo ozdravljenje

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj bimba iaia prvotno napisa
    Koliko mu je Klavocin pomogao ako ga je ispovračao?
    Ma to ja trubim svima, ali me uvjeravaju da sigurno je, čim je njemu bolje. Ali kako??

Uglavnom, noć je prošla super, po noći nismo ništa dali, ujutro smo mu dali dozu, a ja sad idem kod pedice. On je skroz ok, nema temperaturu, veseli je, zaigran, jede, ciki, stvarno se na njemu ne vidi da bi bio bolestan.

Istina da mu je nos očito začepljen jer kad spava ga se "čuje", ali to čistimo.

Krivo mi je i kaj je dobio antibiotik, ali ja jednostavno nisam imala srca jucer ga onakvog jadnog i uplakanog vodati još na vađenje krvi (a i ja sam zbog svega što sam napisala u prvom postu bila ziher da je uho, a to boliiii), a sad se grizem da sam to trebala napraviti. Ma dobro, što je tu je, idući put ću biti pametnija.

Hvala cure

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Toma, oprosti, imala sam svakakvih privatnih problema pa skoro mjesec dana nisam stigla niti otvoriti net, sto od posla, sto zbog doma.
    Moje je dijete negdje s godinu dana prviput primilo Klavocin (to je bilo i zadnji), jer em je istu vecer dobio proljev, drugo se jutro osuo, poceo povracati i zavrsili smo na hitnoj, dijete dehidriralo, bez obzira na sva moja nastojanja da ne mora jesti, ali mora piti. S tim, mama mi je med. sestra i ona mi je sljedece jutro odmah rekla, promijeniti antibiotik sto prije i vise mu klavocin nikad ne dati.
    Mali je poslije dobio sumamed.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

H je u ponedjeljak naglo zakurio, otišli smo do pedijatrice, ona mu je pogledala uho i grlo i poslala ga na vađenje krvi. Na temelju nalaza propisala mu je Amoxicilin i kapi za uho.

Antibiotik je počeo piti u utorak (jer je zaspao od iscrpljenosti u ponedjeljak popodne nakon povratka od liječnika i spavao do dugo u noć)
    - u srijedu mekanija stolica, nakon manjeg napinjanja pobjeglo mu u gaćice
    - danas (četvrtak) proljev od 4 ujutro (kad sam mu dala antibiotik) i nakon 2 sata sav se ispovraćao.

Idem čitati u upute - mogu biti nuspojave.

Čekam 8 sati da nazovem pedijatricu i pitam za savjet, a ona veli da najvjerojatnije nije od antibiotika, da nema baš tako često takvih nuspojava, ali da za svaki slučaj prekinem pa kad mu bude bolje nastavim :? (valjda da vidi hoće li se ponoviti uzorak nuspojava?)

Ako malaksa da ga dovedem na infuziju.

I sve OK, moguće je da je možda slučajno istovremeno pokupio nešto - ne znam, doduše, gdje - ali da me "oprala" da se guram telefonom kao nulti pacijent i da nek brzo velim kaj hoću jer ima pacijente u ordinaciji... a ja u panici

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Traži od doktorice da prijavi nuspojavu, jer postoji sumnja da je proljev i povraćanje povezano s uzimanjem lijeka (vremenski je povezano), a to je dovoljan razlog da se nuspojava prijavi). Ako ne želi, nuspojavu može prijaviti i magistra u ljekarni gdje si podigla lijek. Tvom djetetu neće biti, na žalost, bolje od toga, ali svaka prijava nuspojave daje dodatne informacije o sigurnosti primjene tog lijeka, i kad bi zdravstveni radnici bili malo revniji u prijavljivanju, možda bi se informacije o ponekim lijekovima i njihovim nuspojavama malo i promijenile.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Povraćao je opet.

Samo leži, nema volje za život.
    Idem k pedijatrici.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Povraćao je opet.

Idem k pedijatrici.
    o miš mali
    drži se i javi kaj je rekla pedijatrica

r_i_t_a avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

..to je čista reakcija na antibiotik i mislim da ga moraš prestati davati.otiđi po drugi,kod mene je bio isti slučaj Amoxil i Klavocin-nikako

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Toni je isto imala proljev od amoxila. Svakako treba prijaviti pedijatrici da promijeni lijek.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj MIJA 32 prvotno napisa
    Povraćao je opet.

Idem k pedijatrici.
    o miš mali
    drži se i javi kaj je rekla pedijatrica
    Ništ... veli da čekamo do sutra i prestanemo davati antibiotik.
    Ako se do sutra ne popravi, onda na infuziju.
    Budući da već par sati nije povraćao, nadam se da ni neće.
    Bar hoće piti.
    zasad.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije li amoxil penicilin? :/

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Amalthea, kod nas je sve puno nekakvih viroza s povraćanjem, dosta i djece i odraslih je od ponedjeljka na infuziji, pa i to uzmi kao mogućnost.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Bar hoće piti.
    zasad.
    nadam se da je bolje

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Bar hoće piti.
    zasad.
    nadam se da je bolje

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Samo na kratko dok spava - bili smo jučer u dnevnoj bolnici, dobio je infuziju.
    Poboljšalo mu se stanje, ali ne onako kako sam ja očekivala - nije odmah živnuo

Sad se borimo s griz-po-griz banane, štapića i vode da ne moramo opet tamo.

Naravno, na rehidromiks mu se povraća... koma!

Nema veze, uspjet ćemo.

Inače, pedijatrija je dupkom puna! Dupkom! Svi na infuziji.
    Baš kao što veli martinaP...

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

M. je jučer navečer dobio dozu Klavocina (upala uha), jutros drugu dozu i prvo je oko 13 imao mekšu stolicu a sada i dvije totalni proljev, sluz..
    Ne povraća, temperaturu ima oko 37.3 (ima je već 5 dana, noću preko 39)

Subota popodne je naravno :/ i sad sam na sto muka da li je proljev od ab or wtf sada :?

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ništa, prekidamo ab i tako i onako jer su na dežurnoj pedijatriji blago isšokirani što je uopće djetetu propisan AB na osnovu virusne upale uha što je vidljivo iz krvne slike rađene prije 2 dana..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •