Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: pierce u trudnoći

ivana_4 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno pierce u trudnoći

Ja se unaprijed ispričavam ako negdi već postoji ova tema, ali ja je nisam pronašla... imam pierce u pupku, pa me zanima da li ga sad kad sam trudna trebam izvaditi ili ima neka posebna naušnica za trudnički pupak?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno Re: pierce u trudnoći

Citiraj ivana_4 prvotno napisa
    ...pa me zanima da li ga sad kad sam trudna trebam izvaditi ili ima neka posebna naušnica za trudnički pupak?

Sorry što se smijem ali zamislila sam kako bi ja u svoj pupak ugurala pierce jer ga ni nemam... ne pierce nego pupak

Pa ja bi ti preporučila da ga izvadiš, možda ne odmah ali čim vidiš da ti se pupak širi tj. izbočuje i ravna... meni je to počelo dosta rano i to mi je prva trudnoća... ne znam kako je tebi ili nekome drugome ali eto mislim da bi ti kasnije mogao samo stvarati probleme jer to bude ravna zaglađena ploha... mene klinci tuđi ispituju teta, teta a gdje je tebi ona rupa?

Uostalom vidjet ćeš sama... dok dura dura, kao i ostali nakit, kad krene zatezati, žuljati, stiskati skidaj i to je to

Eto

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mislim da sam jednom negdje pročitala da je preporučljivo izvaditi nakit s tijela, zbog nekih, nedajbože, neželjenih i nepredvidjenih situacija kada može zasmetati, a nije ga lako skidati. Isto kao što se prije poroda mora skinuti naušnice i ostali nakit zbog eventualnog carskog reza (tak su bar meni rekli).

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam ga izvadila cim je trbuh poceo rasti. i nisam ga vise nikad stavila. doc mi je rekao da se obavezno mora skinuti.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Prvo pozdrav svima.
    Drugo - ja isto imam pierce u trbuhu i vidjela sam da na netu postoji i tzv piercevi za trudnice (rađeni od silikona).
    Međutim, kontaktirala sam Tatoo Zagreb (jedni od najpoznatijih tatoo&pierce artista u Zgb, ak ne i u Hrv) koji su svakako savjetovali da čim počne smetati, odn. trbuh rasti da se pierce izvadi van, kako ne bi došlo do odbacivanja zbog pomicanja kože oko pupka. To bi ti bilo otpr u 4 ili 5 mj trudnoće (ovisi od osobe do osobe).
    Ako imaš pierce više od 2 godine ne bi se rupica trebala zatvoriti, nego će se samo malo suziti, a onda se može doći kod njih jer oni imaju neku spravicu kojom ti samo malo prošire rupu.. Eto, nadam se da sam pomogla.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I ja sam svoj izvadila kad je trbuh počeo više rasti Smetat će ti i tako jer se pupak izvrne dijelom prema van, pa niti ne znam kako bi to izgledalo, plus koža se zateže, pa moguće da bi te jako smetao. Uživaj sad u velikom trbuščiću bez nakita

ivana_4 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

hvala svima na odgovorima...
    meni zasad još ne smeta, trudna sam 13 tjedana, ali pošto puno povraćam, na mom tijelu se ništa nije promijenilo, osim dio odmah iznad stidne kosti koji se zaokružio i ispupčio i bradavica, ali pupak isti ko uvik.. čim nastanu prve promjene na pupku, pozdravljam se sa svojim piercom...

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ja svoj pirs imam oko 8 godina, a pošto se trbuh još ne vidi i dalje da nosim. planiram ga skinut kad trbuh počne rasti. kasnije ću vidjeti u kakvom stanju će biti rupica i ovisno o tome vratiti nakit nazad.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

zaboravih dodati da me više brine to da bi trebala skinuti sav nakit prije dolaska u bolnicu... da li se tu ubraja i pirs na jeziku?? ima li tko iskustva?

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Moja rupica je ostala, tako da sam piercing vratila otprilike 2 mj nakon poroda (kad se trbuh vratio na staro) i kad sam počela opet nositi svoju odjeću od prije trudnoće. Mislim da to ovisi o tome kako dugo je piercing bio u tijelu, ako je rupica fino formirana, mislim da nikome ne zaraste tokom trudnoće, doduše malo se teže prvi put stavlja, ali ništa strašno.

Elluna avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mene zanima da li tko ima spirsane bradavice i kako ste te pirs/eve riješili?
    Da li ste skinule pirseve odmah ili tek netom prije dolaska bebe?

Ja imam spirsane obje bradavice i ako mogu birat, ne bih još skinula pirseve.
    ALI - čula sam da pirsevi mogu poremetit / zaštopat mliječne kanale pa da je dobro skinut čim prije
    a onda opet čitala sam negdje na netu da i ne bi trebao biti nikakav problem što se dojenja tiče i da ih komotno mogu skinut maltene pa poslije poroda.
    Pa s obzirom da informacija ima raznih, zanimaju me osobna iskustva.

Hvala,
    E.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja sam prvu trudnoću većim dijelom proležala u bolnici zbog problema koji nisu imali veze s pirsom u pupku. Uglavnom, nosila sam pirs do 36 tjedna kad me doc zamolio da ga izvadim za slučaj da porod ne bude tekao vaginalno, ali ako ide vaginalno onda ne smeta do kraja, reako mi prof. Kuvačić u Petrovoj prije 8 godina...

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam ga imala do negdje šestog mjeseca ... onda mi je već počeo smetati , zapinjati , iritirati me , pa sam ga izvadila ... a rupica je zarasla u rekordnom roku

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

nia , meni je zarasla za mjesec dana , a imam ga već 4 godine
    Posljednje uređivanje od inikaaaaaa : 26.03.2010. at 10:26

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •