Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: CHILD-FRIENDLY STAN

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno CHILD-FRIENDLY STAN

za manje od mjesec se spremam natrag na posao i našeg malenog će čuvati teta čuvalica i sad želim prije toga pokušati eliminirati potencijalnu opasnost po stanu jer je borna jako živ i razigran 13 mj.dječak koji počinje hodati po malo, puže na veliko,sve ga zanima i sve trpa u usta.
    preselili smo se u novi stan koji smo uredili bez staklenih vitrina, ukrasa i sl. do čega on može doći. klasika za utičnice, stavili smo zaštitu,kuhinjske ladice organizirali tako da u onima njemu dostupnim nema noževa isl. sredstva za čiščenje su na visokoj polici. s obzirom da je stan dvoetažni kupili smo i zaštitnu ogradicu za stepenice.
    ono što me muči je stolić u dnevnom boravku četvrtastog oblika sa oštrim rubovima na koje sam kupila silikonske nastavke predviđene za bebe no tek se sad mali zainteresirao za stol i rubove jer to skida. ako stavim spužvu ili slto će trgati i trpati u usta i već smo ludi od toga i sam trčimo za njim kad ide prema stolu
    ako itko zna neku zaštitu za kupiti malo pametniju ili ima neku ideju kako to osigurati bila bih stvarno zahvalna
    dobrodošle su i dr.ideje ako sam nešto propustila...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ideja je da ako stvarno misliš da je stol tako opasan makni ga, ili ga pogurni u kut.
    Inače, dijete samo jako brzo kuži kako se kretati oko tog stola.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

mi smo stolić gurnuli u kut. jedna cura ga je gurnula u kut i prekrila dekom.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

da, rješenje bi bilo da ga maknem jer nemamo slobodan kut, odnosno jedna strana dnevnog u staklenoj stijeni i to otpada a druga je potpuno otvorena prema hodniku. pa zapravo nema slobodnih kuteva

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj zarrin prvotno napisa
    da, rješenje bi bilo da ga maknem jer nemamo slobodan kut, odnosno jedna strana dnevnog u staklenoj stijeni i to otpada a druga je potpuno otvorena prema hodniku. pa zapravo nema slobodnih kuteva
    A jel vam treba stol? Ako je neophodan, mada mi ga nemamo, ne smatram ga potrebnim, prodaj ga i kupi drugi manji i okrugli ili ovalan.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ikea ima zgodnu zastitu za uglove stola. kao neke bele rukice, samolepljivo je i mislim da ne moze skinuti tako lako kao neke silikonske kuglice koje sam vidjala. ne znam sta ste vi stavili.

svakako moze i u to da se udari, samo ne bi bila gadna posekotina, ali udaraci i modrica ne ginu.

bolje sklonite sto

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

mi smo naš stol "obukli" u podne puzzle - igrom slučaja savršeno nam pašu bez dodatnog krojenja puzzla koje sam planirala

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj frost prvotno napisa
    Ikea ima zgodnu zastitu za uglove stola. kao neke bele rukice, samolepljivo je i mislim da ne moze skinuti tako lako kao neke silikonske kuglice koje sam vidjala. ne znam sta ste vi stavili.

svakako moze i u to da se udari, samo ne bi bila gadna posekotina, ali udaraci i modrica ne ginu.

bolje sklonite sto
    mi smo bili stavili silikonske trokutiće koji idu po jedan na svai kut baš da amortiziraju udarac i da ne bude posjekotine a znam da su udarci neizbježni.
    čula sam od sestre da je vidjela kod nekog neku kao spužvu obučenu u nešto što ide cijelom dužinom ruba stola al gnjavim ju danima da se sjeti kod koga je vidjela i pita za to al se ne može sjetiti. mislila sam čisto da postoji još nešto za kupit osim ti silikonskih nastavaka.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mi smo do daljnjeg uklonili stakleni stolić i umjesto njega kupili veliki tabure koji nam služi kao stolić kada imamo goste.
    Možda bi mogla sašiti nešto kao navlaku preko stolića, onako na gumu kao plahte za madrace ili kao presvlaka za stol za peglanje ili najjednostavnije prekriti ga dekom ako ju malecki nema namjeru micati.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

bolje sklonite sto
    mi smo bili stavili silikonske trokutiće koji idu po jedan na svai kut baš da amortiziraju udarac i da ne bude posjekotine a znam da su udarci neizbježni.
    čula sam od sestre da je vidjela kod nekog neku kao spužvu obučenu u nešto što ide cijelom dužinom ruba stola al gnjavim ju danima da se sjeti kod koga je vidjela i pita za to al se ne može sjetiti. mislila sam čisto da postoji još nešto za kupit osim ti silikonskih nastavaka.
    je li to možda ovo
    http://www.princelionheart.com/site_uk/s_0070.html

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj marijanada prvotno napisa
    Mi smo do daljnjeg uklonili stakleni stolić i umjesto njega kupili veliki tabure koji nam služi kao stolić kada imamo goste.
    Možda bi mogla sašiti nešto kao navlaku preko stolića, onako na gumu kao plahte za madrace ili kao presvlaka za stol za peglanje ili najjednostavnije prekriti ga dekom ako ju malecki nema namjeru micati.
    E da, navlaka za stolić bi bila stvarno dobra ideja.
    U trgovinama s platnom na metre imaš za kupiti i spužvu različite debljine, uzmeš nju, malo veču od stola (onak kao stoljnjak i neko platno za izvana koje vam ide uz nameštaj i napraviš navlaku, da od ispod ima npr. lastiku, da se baš navuče na stol, kako kaže marijanada ko na daski za peglanje.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ako stolić ima noge koje su na samom rubu plohe, onda to sa gumom ipak ne bi šljakalo.
    Tada bi se trebalo sašiti navlaku bez gume (kao poklopac od kutije za cipele), pa staviti na svaki kut dvije vezice koje bi se zavezale oko nogu, a može i bez tih vezica.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ova gore spomenuta traka što se nalijepi duž rubova je stvarno super, ali moja Mare bi ju odlijepila isti dan. Naša su vrata od regala i ormarića zavezana žnirancima i sličnim špagama, jer dijete ima istraživački nagon jači od braće Seljan.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

moja prijateljica je stakleni stol prekrila cijeli spužvom, a onda je preko toga stavila onaj PVC stolnjak i to sve zalijepila... pa eto, možda ti to pomogne... nije baš prekrasno, ali nije ni ružno...uzela je neki zanimljiv stolnjak koji joj se uklapa u interijer

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa

bolje sklonite sto
    je li to možda ovo
    da, tako nešto!!! sam vidim to je UK, ne znam di da kod nas nađem tako nešto, sve dučane smo obišli. izgleda da ćemo morati šivati nešto

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nisam nis stitila, samo sam bila na oprezu
    osobno mislim da ne trebate napravit specijalne okolnosti zbog klinca
    mislim da se dijete treba naucit kretat medju stvarima
    malo pretjerujete

moja prijateljica je stakleni stol prekrila cijeli spužvom, a onda je preko toga stavila onaj PVC stolnjak i to sve zalijepila... pa eto, možda ti to pomogne... nije baš prekrasno, ali nije ni ružno...uzela je neki zanimljiv stolnjak koji joj se uklapa u interijer
    svasta stvarno

ne kuzim kak ovalni stol moze bit rjesenje
    dijete si skroz kvalitetno moze razbit glavu i na ovolnom stolu

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ne razumijem... o kakvom ovalnom stolu pričaš?

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    A jel vam treba stol? Ako je neophodan, mada mi ga nemamo, ne smatram ga potrebnim, prodaj ga i kupi drugi manji i okrugli ili ovalan.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Aha...mislila sam da se to odnosi na ovaj moj citat koji si quotala pa mi nije bilo jasno
    slažem se da ovalni stol ne bi riješio problem... ok, dijete se ne može udariti u same uglove, ali opet - dovoljno su oštri i rubovi...
    a što se tiče moje frendice - gle, meni to nije tak strašno... ne znam kak ću ja, ali iskreno mislim da mi nema smisla lijepiti sve živo kad je stan malen i pun namještaja neprikladnog djetetu... mislim da ću više morati učiti dijete kako da se čuva (makar mi iz viđenog to nekad djeluje kao mišn imposibl)

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    Mi doma nismo radili nikakve specijalne zaštite namještaja i smatram ih nepotrebnim. Negdje gore više napisala sam da se dijete jako brzo navikne na takve opasnosti.
    Postavljateljica posta inzistira na osiguranju stola i prostora, pa eto dajem ideje.
    A zašto ovalni stol? Zato jer se boji kutova na stolu.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Moje se dijete toliko udaralo u namještaj dok je bila u počecima samostalnog kretanja da sam ja već bila očajna. Već sam razmišljala da joj od nečeg mekanog i prozračnog sašijem nešto kao kacigu. Srljala je posvuda kao muha bez glave.
    Nema tog komada namještaja u stanu koji nije imao bliski susret sa njenom malom glavicom.
    Danas kad ima 2,3 godine često zaboravi kad ustaje da joj je stol iznad glave pa opet iznova:"Buuuuaaaaaa.....!!!"
    Sada je u fazi penjanja na sve i svašta, tako da opet moramo intervenirati prilagodbom namještaja.
    Teorija da se dijete ubrzo navikne na opasnosti u prostoru kod nje očito ne prolazi.
    Ipak svaka glava ima svoju pamet.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

pa znam da su udarci neminovni i mj mali je toliko aktivan i sam se kreće ko muha bez glave i naravno da ima i udaraca i masnica. kod osiguravanja stana sam prvenstveno vodila računa o raznoraznim deterđentima i sl.stvarima da ne bi progutao a od namještaja mi je jedino sporan stol i to samo jer je moja sestra sa god.ipol skoro izgubila oko na rub stola a opreznije osobe od moje mame nije bilo. mislim da nije pretjerano obložiti stol zbog rubova. a kažem udaraca ima i biti će ih.
    hvala na idejama

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pa znam da su udarci neminovni i mj mali je toliko aktivan i sam se kreće ko muha bez glave i naravno da ima i udaraca i masnica. kod osiguravanja stana sam prvenstveno vodila računa o raznoraznim deterđentima i sl.stvarima da ne bi progutao a od namještaja mi je jedino sporan stol i to samo jer je moja sestra sa god.ipol skoro izgubila oko na rub stola a opreznije osobe od moje mame nije bilo. mislim da nije pretjerano obložiti stol zbog rubova. a kažem udaraca ima i biti će ih.
    hvala na idejama
    Ma ok, razumijem, sad tek vidim da mi gore iz posta izviruju tri blentavo osmjehujuća smajlića. Sad tek vidim da se može protumačiti kao da se smijem tebi. Oprosti ako si tako shvatila, bilo mi je smješno pitanje a zašto ovalni stol.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa

bolje sklonite sto
    je li to možda ovo
    da, tako nešto!!! sam vidim to je UK, ne znam di da kod nas nađem tako nešto, sve dučane smo obišli. izgleda da ćemo morati šivati nešto
    moglo se naručiti preko amazona i još nekih online shopove (ne sjećam se više gdje točno)

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

hvala na idejama
    Ma ok, razumijem, sad tek vidim da mi gore iz posta izviruju tri blentavo osmjehujuća smajlića. Sad tek vidim da se može protumačiti kao da se smijem tebi. Oprosti ako si tako shvatila, bilo mi je smješno pitanje a zašto ovalni stol.
    nema frke. ma naši frendovi imaju malu staru kao naš borna al ona toliko pazi da je to :shock: a ovaj moj je zvrk totalni, destruktivac čisti,sam bi nekaj lupao, padao čak je zadnja fora udaranje glavicom po parketu i počne se smijati na to dok se ne odvali onak pošteno 8) i pazim na njega al ništa i sve mi se čini da do 18.ne bu niš razmišljao pa sam htjela taj nesretni stol malo zakamuflirati kad bu bio sa čuvalicom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •