Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Noćni izazovi

Ametist avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno Noćni izazovi

Drage mame, znam da postoji tema o nespavanju, ali mene zanima ima li koja od vas sa je isprobala pustiti dijete par noći, da malo plače, da se igra, da negoduje bez da ga je dizala na svaku. Mi sad ima već 5-6 mjeseci da uopće ne spavamo po noći, nika se budi svakih sat i pol-dva i ja je odma dižem na cicu da mi se ne razbudi...jesam li je navikla na takav obrazac, jeli vrijeme da je odviknem od toga....? po danu spava dva puta po dva sata, igra se, nije razdražljiva
    ovak se ni je ni ona ne naspavamo i bojim se da je samo stvar navike a ne nečeg ozbiljnijeg
    Posljednje uređivanje od Ametist : 25.10.2011. at 10:02

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Znam da su neke mame to radile, ja nikada ne bih mogla da slusam toliki plac deteta.
    Kod nas je isto pocelo sa 5 meseci i evo sad ima 9, jos traje. Jeste mi tesko, ali ipak smo ih mi navikli na uspavljivanje, pa je po meni na nama i da otrpimo, ne na bebama.

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

prva mi je 3 sata sna spojila tek s deset mjeseci. dizala bi je na prvi trzaj.
    isto sad radim i s malim. on je ko satić, svako sat i po se budi, dan noć. devet mu je mjeseci. ni danju ne spava duže (zavidim ti na dvaput po dva sata)
    spava sa mnom. jer nemam snage za drukčije.
    1. nemam srca pustit ga da plače
    2. tako bi i sebe i njega skroz razbudila
    3. probudit će sestru i onda je svima noć gotova
    tako, da kad uzmeš 1,2 i 3 ...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ne, nikad mi nije palo na pamet pustiti je da plače.
    Duboko sam uvjerena da je to stvar bebine potrebe, a ne navike. Kako se to beba može "naviknuti" na maminu blizinu?
    Svi oni, kad-tad, počinju spavati cijelu noć, neki prije, neki poslije.
    Da, slažem se da je teško izdržati noćna buđenja, ali ja nikad nisam bila spremna i voljna upotrijebiti takve metode.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mene su frendice nagovorile s prvim, pustila sam ga jednu vecer da place i vec 4 godine si to ne mogu oprostit. Nikad vise!
    S ovim malim isprobavam drugu tehniku, stavim ga na cicu, kad pojede i napola se uspava stavim ga u krevetic, s tim da je njegov krevetic spojen s mojim i maknuta je stranica. Onda ako zacendra pomazim ga, a ako zaplace dignem ga na ruke, umirim, opet da bude napola pa vratim u krevetic da se sam uspava dokraja. Jer to i je poanta, da se dijete nauci samo uspavati.

Ametist avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

možda ona i nebi plakala, neka d se samo javlja, ne plače, ali nikad još nije sama zaspala nazad...nisam mislila da je navika mamina blizina, jer spava pored mene u krevetu, znači tu sam, nisam je ostavila...nego svakih sat i pol dizanje na ruke i na cicu, btw, ona ni ne vuče ni ne jede jer nije gladna, samo je moram čuvati
    x puta sam se trznula iz sna u sjedećem položaju, osjećam da mi ruka klizi od njene težine...
    ne znam, prva mi cura nije cicala, i nije se budila po noći osim na jedno hranjenje, tak da mi je ovo novost

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A zašto ne cicate na ležečki?
    Pa ti spavaš, ona cica.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Jel te smijem pitat zasto ju dizes na ruke ponoci? Ja svog samo na cicu prikljucim i nazad zaspi, ponekad ni ne jede, samo da mu je cica u ustima. Donedavno je super spavao al evo, zadnjih par noci se budi isto svakih sat-sat i pol. Nikakvo nosanje, naucila sam s prvim da to nosanje nikud ne vodi. Ni moj prvi nije cicao, ber ne dugo, al se cesto budio, cak i vise nego ova beba. Malenog stisnem skroz k sebi a ako jos uvijek cendra lagano ga tapsam po guzi i to ga uvijek umiri.

Ametist avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

a ne znam, jer mi je lakše dojit sjedeći, ne nosim ju nego samo sjedimo...
    ustvari sam u startu zaribala i sad je to začarani krug iz kojeg ne vidim izlaz...
    a to sad nije više faza to je konstanta, i vjerujem da se ni ona ne naspava od tolkih buđenja i prekidanja sna

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja bih se pre usmerila da promenim nacin uspavljivanja. Mnogo je lakse kad ne moras da ustajes.

To za plakanje sto kazes - neka deca kenjkaju, vrte se, pricaju u snu... Ovo je nesto sto mozes pricekati sekund jer nastave posle toga sami da spavaju. Moj recimo nije taj slucaj pa kod mene to ne pali. Ja kad bih pustila deset sekundi on bi se skroz razbudio, krenuo bi pravi plac i posle jos teze uspavljivanje.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

normalno je da ne spava cijelu noć sa 5-6 mjeseci ako cica

polako će se produživati taj ritam na svaka 2-3 sata

svakako će tebi biti lakše dojiti u ležećem jer ćeš moći lakše nastaviti spavati

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Nekežene jednostavno ne mogu dojiti na ležećki, ja sam pravi primjer, do njenih 6 mj. stalno sam se dizala i dojila ju sjedećki...A poslije 6.mj spava samnom u krevetu i zna si sama naći dojku pa konačno dojimo na ležećki. I ako se počne vrtiti usred noći moram je odmah prikopčati na dojku jer se lako razbudi i to mi se onda ne isplati...Kad će početi spavati u komadu bar 5-6 sati nemam pojma, ali dok je ovako dobro je, budi se 2-3 puta, osim ako nije nešto baš u pitanju tipa zubi, pretopla soba i sl.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ni ja nisam prvo dijete ni jednom podojila na ležećki
    s drugim sam se opametila

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mi imamo 17mj i cicamo doslovno cijelu noc,ako imam srece onaj prvi sad odrapi po 2sata a ostalo koda je cijelu noc budna...

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nas je spasila duda. Koliko vidim cura je starija, ne mislim da će ti ugroziti dojenje. Kad je bebač bio stariji i kad se počeo buditi radi gutljaja - dva, počela sam mu davati dudu čim bi se počeo meškoljiti i on bi nastavio spavati. Ako je stvarno bio gladan/žedan, izbacio bi dudu i onda bi ga podojila. Sad kad je veći zna i sam reći što želi, dudu ili bocu (iako zadnjih par mjeseci više ne pije ni bocu po noći). I još nešto, čini mi se da je dva puta po dva sata dnevnog spavanja dosta puno.. Može biti da se malena jednostavno naspava po danu. Otkad smo uveli spavanje jednom dnevno, počeo je puuuno bolje spavati po noći. Naravno, ako malena želi spavati nemoj je iscrpljivati da bi joj nametnula neki drugi ritam, ali možeš je nečim zaigrati i zabaviti da prekoči to jedno spavanje, pa ako može izdržati pokušajte tako.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Sa 5-6 meseci se svuda navodi da je ok 3-4 sata sna preko dana, tako da ovo kod beb od Ametist po meni nije puno.
    E, kad bi moj hteo da dudu prihvati, bila bih presrecna, ali nema sanse
    Posljednje uređivanje od lady.x : 25.10.2011. at 15:22

Ametist avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

neće ni moja dudu, nema šanse...
    nika ima 8.5 mjeseci sad, spava najviše 4 sata po danu, ali ne može izdržati budna...
    budi se oko 6-7 i spava od 10-12(cca) i od 2-4(opet cca)
    i već je oko 7-8 na večer u komi
    da vam pojasnim, ja se ne dižem iz kreveta osim u sjedeći položaj, ali to nije spavanje...da vam dam primjer
    legnem oko 10, već u pol 11 prvo buđenje, pa u 12, pa u 1 pa u pol 3 i tak to do jutra i konačnog buđenja

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Meni je iskustvo pokazalo da nije puno ako se odspava odjednom. Moj i sada spava 2-3 sata dnevno, ali jednostavno nije isto kao prije kad je to spavanje bilo rascjepkano kroz dan. Naravno da je svaka beba drugačija, nekome to možda ne bi prošlo, ali kod nas je upalilo. Što se dude tiče, kad sam je počela uvoditi izdojila bi malo svog mlijeka na nju i brzo je počeo prihvaćati.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Ametist prvotno napisa Vidi poruku
    neće ni moja dudu, nema šanse...
    nika ima 8.5 mjeseci sad, spava najviše 4 sata po danu, ali ne može izdržati budna...
    budi se oko 6-7 i spava od 10-12(cca) i od 2-4(opet cca)
    i već je oko 7-8 na večer u komi
    da vam pojasnim, ja se ne dižem iz kreveta osim u sjedeći položaj, ali to nije spavanje...da vam dam primjer
    legnem oko 10, već u pol 11 prvo buđenje, pa u 12, pa u 1 pa u pol 3 i tak to do jutra i konačnog buđenja
    Točno takav raspored spavanja imao je i moj dok nisam počela raditi. Onda je išao kod bake na čuvanje, i tamo bi se toliko zaigrao da nije išao spavati prije 12 h. Sada spava po danu od 12 do 2-3, a navečer od 9 do 8 ujutro sa 2-3 kratka buđenja. Opet, možda je neka faza, sjećam se da se i njemu u toj dobi spavanje znatno pogoršalo.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ametist, nisam shvatila gdje spava beba, kod vas u sobi ali u svom krevetiću?

Ametist avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

samnom u krevetu

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

A, ja nisam shvatila dobro, izvinjavam se. Mislila sam da beba sad ima 5-6 meseci (a napisala si da je vec 5-6 takvo spavanje).
    Onda joj mozda zakines sat vremena dnevno.

Mada, kod nas nema sanse da ja mom bebcu dirigujem dnevni ritam. Spava tri puta - sve ukupno max 3 sata. Ako je umoran toliko je kenjkavda moram da ga uspavam a i ja bih rado svela na jedno ili dva dnevna spavanja

Ametist avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

unatrag dva tjedna spava u tom istom krevetu i po danu, zaspi na cici ili na rukama i onda ju spustim u krevet, ali to nije duboki san, znači, ona kuži da sam ju ja prebacila
    navečer isto zaspi na rukama, i isto ju prebacujem u krevet
    nika nam uspavljivanje ne traje dulje od 10 minuta, nikad
    problem je da imam kćer od 4 godine koja jednostavno ne kuži da navečer mora biti tiho(ona ide spavati oko 9-10 oduvijek i to ne mislim mijenjati), pa ne dolazi u obzir samouspavljivanje u krevetu još zasad kad je mala i kad joj treba mir i tišina u njeno doba spavanja
    neznam jeli u tome stvar, dal to uspavljivanje kvari spavanje po noći, dal je razlog što spava samnom u krevetu(ali na žalost za dodatni krevetić nemamo mjesta) ili je jednostavno takva...ali znam da sam na rubu i da ću isprobati par noći ne reagirati na svako njeno buđenje da vidim oće li ste štogod promijeniti...
    zna da sam pored nje i da nije sama, gladna nije...

Ametist avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

evo sad je zaspala, veća je u dnevnoj, malu sam ostavila u sobi u krevetu...da vidimo kak bude ova noć

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj vidra prvotno napisa Vidi poruku
    ni danju ne spava duže (zavidim ti na dvaput po dva sata)

1. nemam srca pustit ga da plače
    2. tako bi i sebe i njega skroz razbudila
    3. probudit će sestru i onda je svima noć gotova
    tako, da kad uzmeš 1,2 i 3 ...
    X

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja isto imam sina od 4 god. Zato uvijek prvo malenog uspavam, obicno sam do 9 gotova, pa onda starijeg okupam i na spavanje. Isto spavaju samnom obojica. Zna se dogodit da se stariji puno vrpolji prije nego zaspi pa probudi malenog al u pravilu nam takva kombinacija funkcionira. Samo sam jednom probala obojicu okupat istovremeno i nikad vise. Obojica umorni, nervozni, cendravi... Malog golog nosim na cici da ne urla dok starijeg brisem...Ne bi vise, hvala!
    Sto se tice nerazumjevanje starije za tisinu...znam kako ti je...Ali probaj se dogovoriti, ja svom kazem "braco sad ide spavati pa cemo biti malo tisi, moze?" Trebalo je ponovit to nekoliko puta ali sad stvarno pazi. Dogodi se tu i tamo da mi uleti u sobu taman dok maleni zaspi jer me treba pitat nesto posve nebitno, ali ne zamjeram mu, dijete je, ne moze on shvatit sta znaci uspavati bebu i sta za bebu koja tone u san znaci nagla buka.
    Moj savjet ti je - opusti se! Ako se budi svakih sat vremena, to je tako, navikni se...Proci ce s vremenom sigurno. Drzi se!

Ametist avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

eto noć prošla ko i svaka druga....ali se par put zaplakala u snu, vjerujem da izlazi gornja dvojka, možda kad svi zubi poniču počnemo spavati

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •