Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Početak dohrane i zadah iz bebinih usta

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Početak dohrane i zadah iz bebinih usta

Moja beba je nedavno napunila 6 mjeseci, a prije 10tak dana počeli smo s dohranom (do tada je bila isključivo dojena). Počeli smo vrlo polako, s jabukom, 7 dana, pa onda s kruškom, i to u malim količinama. Kašice dajem prijepodne/sredinom dana.

Neki dan mi se ujutro učinilo da malena ima neobičan zadah iz usta, pogotovo jer je do sad mirisala samo na jogurtić. Ne znam opisati taj miris, ružan je, podsjeća na nešto trulo, neku kemiju. Prvo sam mislila da je nešto požvakuljila što nije smjela jer ju jako svrbe desni. Međutim, nije. Isto se ponovilo još 2 dana za redom, čak i po 10-12 sati iza obroka dohrane. Ja sam to povezala s tim kašicama - je li moguće da joj teško padaju i da ostaju u želucu tako dugo pa da otamo dolazi tah zadah? Danas ga je deda usporedio s mirisom kakice, meni to nije bila prva asocijacija, ali kad je rekao, moglo bi bit na miris kanalizacije

Što da radim? Beba uredno kaka, piški, dobre je volje, nema temperaturu. Jel ima netko slično iskustvo i kako je završilo?

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Neznam moze li biti od kasica, mozda da ako su kupovne zbog limunske kiseline...

moj A. ponovo ima taj zadah, kao nekakva kemikalija, kao da nije duuugo jeo... Pricala sam sa pedom neki dan veli da je to znak da mu se vratio zelucani reflux...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hmmm, ja kupujem kašice organske u Gardenu i nema u sastavu ništa osim voća, npr jabuka je 100% jabuka, kruška je 100% kruška. Reflux nema. Ne znam, danas je jela mrkvicu domaće izrade i sve je ok za sada...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako znaš da nema reflux?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne bljucka pa zato mislim da nema možda griješim, meni je refluks = bljuckanje. A moja L. rijetko bljucne i to mrvicu.

Danas i jučer je jela mrkvicu i nema nikakvog zadaha (pojela je oko 15tak žličica)!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Sad sam pročitala na portalu o refluksu. Nemamo takvih simptoma, srećom. Bit će ipak od voća. Voljela bih da se javi još netko tko je primjetio isto kod bebe, a pitat ću drugi tjedan na cijepljenju i pedijatricu kaj sad dalje s voćem.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Charlie prvotno napisa
    Ne bljucka pa zato mislim da nema možda griješim, meni je refluks = bljuckanje. A moja L. rijetko bljucne i to mrvicu.

Danas i jučer je jela mrkvicu i nema nikakvog zadaha (pojela je oko 15tak žličica)!
    A. nikad nije nikad bljuckao...reflux su mu 'nasli' sa 26 mj. Jede kao div a jedva da mu se primi i gram...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Naša L i raste brzo, rođena s 3110, sa 6 mjeseci imala je 7800, sve na mom mlijeku. Danas je klopala mrkvicu s krumpirom domaće izrade i opet nema zadaha. Kroz koji dan ću opet probati voće pa javim, možda će nekad nekome koristiti naše iskustvo.

Hvala svima na komentarima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •