Mame (i pokoji tata8) ), zanima me koliko i kako vasi klinci spavaju!
Znam da je to jako individualna stvar, ali me bas zanima kakav je negdje prosjek i koliki su ekstremi ...
Vedran po noci spava obicno od negdje 21:00-21:30 (kupanje je u 20h, poslije price i negdje oko 21h on ostane budan sam u sobi, trazi da se ugasi svjetlo i zaspi u roku 5-10 minuta) pa do oko 06:30 kad se obicno sam probudi (redovno budjenje za vrtic je oko 07:00,a li ga vec dugo nisam morao buditi. Dakle, uglavnom slozi 9-10 sati sna.
Iznimke od rutine su odlasci u klub petkom i povremeni drugi posjeti (bake, izlet i sl.) kad se nekad vratimo i oko 23h, ali to ne utjece na ukorijenjenu rutinu. Nekad zaspi u autu, a nekad i ne ...
U zadnje vrijeme se ne budi nocu, no do oko 3 godine je imao skoro svakonocno budjenje oko sat i pol do dva nakon odlaska na spavanje kad se budio sav uplakan i nesvjestan okoline i nakon 5-20 minuta je uz tjesenje zaspao i nije se niceg sjecao ujutro (mislim da je to bilo taman kod onih smjena raznih faza sna). Pojavilo se to i sad par puta kad se rodila Zrinka, ali na srecu, samo par puta ...
Dakle, po noci je sve OK.
A po danu - u vrticu zaspi 1-2 puta tjedno i to dosta tesko, obicno kad si tete daju truda pa malo budu pokraj njega. A doma - uz sve pokusaje tipa zamracivanje, lagana muzika itd. on nije zaspao kod kuce vec cijele 2 godine. Naravno, vec dugo ga ni ne pokusavamo nagovoriti na spavanje iako bi mu, rekao bih, nekad dobro doslo ...
Jel netko od vasih klinaca spava jos po danu? Imam dojam da je taj dnevni san institucija koja vise skoro pa i ne postoji u toj dobi ...
A jos sam cuo da se stariji klinci opet pocinju cesce buditi nakon 4-5 godina kad se plase snova - kaj znate o tome?