Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Zadovoljna i sretna

Paio avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno Zadovoljna i sretna

Nekako mi je čudno pisati o porodu, jer je prošlo skoro 2 mjeseca, no svejedno me nešto obuzelo da napišem koju riječ...

Strah od poroda, programirani porod, bolovi, neiskustvo i slične zastrašujuće teme na ovom forumu bile su svakodnevnica tijekom zadnjeg mjeseca trudnoće.
    A najveći strah je bio, kako ću ja znati i moći brinuti se za svoju bebu...Pa ja ne znam ništa!!! Sad Sad Sad
    Ništa nisam znala, nisam znala što očekivati, naslušala sam se svakakvih priča i na kraju mogu samo reći: JA BIH OPET!!!

Prvo pitanje koje mi postavljaju prijateljice koje još nisu rodile je: "Jel jako boli?"
    A ja si mislim, "Pa cure moje, naravno da boli, užasno boli, ali zašto me to pitate kad i same znate da boli. Porođajna bol je neizbježna.
    Ono što se može dogoditi, ono što ovisi o tome hoće li iskustvo biti lijepo, je kako ćete odlučiti provesti svoje vrijeme dok čekate da se porodite..."Grin

Ja sam se provela luuudooo!

U bolnicu (Vinogradsku) sam stigla prerano, otvorena tek 3 prsta sa trudovima na 10 minuta Laughing
    Došla sam oko 1 sat u noći i počela se ispričavati sestri i dežurnoj doktorici kako mi je žao ako su to lažni trudovi, da sam se prepala doma i nisam znala što da radim, te da me slobodno pošalju doma ako je još prerano. Doktorica me pregledala i rekla da ostajem u bolnici te da ću roditi do jutra...
    Ajme meni, pa ja ću stvarno roditi, to je to, nema povratka Shock Shock
    Dolazim mužu u čekaonu i govorim mu da ja ostajem, a on neka ide doma spavati (moš mislit) te da ću ga pozvati kad se trudovi pojačaju, pred sami porod. I tako je bilo...
    Nakon pregleda, dobila sam klizmu (ufff, koji dobar feeling - inače imam problema sa tvrdom stolicom pa je ovo bilo ful dobro). Nije bilo potrebno brijanje pa sam se odmah obukla u njihovu spavaćicu i čekala daljnje upute kuda idem...
    Došla mi je sestra (izrazito ljubazna) i rekla da nema mjesta u predrađaoni, te da će me smjestiti u box pa da probam malo odspavati...hahahahaha!!
    Tijekom noći izmjenjivali su se doktori i sestre, njih gomila, ali bilo je zanimljivo i u nekim trenucima jako humoristično!
    Sestre su me stalno provjeravale i nudile mi sredstva protiv bolova, no ja sam još uvijek bila ustrajna u tome da ne želim ništa, a naročito ne epiduralnu.
    Oko 6 sati, došao je doktor, probio mi vodenjak i tad sam nazvala muža da dođe... I on došao s osmjehom na licu i unio mi malo svježine u onaj već pomalo dosadni box.
    Oko 9 sati sjatile su se moja doktorica, sestra, babica, druga sestra, glavna sestra rodilišta s 5 stažista i doktor koji mi je probio vodenjak Laughing.
    Koja publika, ha? Da mi je netko rekao da će mi na porodu biti toliko ljudi, rekla bih mu da ću rađati doma, no bilo je fenomenalno, jer smo se ne biste vjerovali, smijali (naravno, oni malo više od mene).
    Jednostavno su me opustili...

Rodila sam bez epiduralne, iskusila bol i ono što mogu reći je da je bilo kvalitetno iskustvo i da sam sretna što sam imala prilike roditi uz kvalitetno osoblje i što u mi dali priliku da sudjelujem sa svim svojim emocijama!

Sada sam tek sposobna brinuti se za svoje dijete. Sada znam da mogu sve!!!

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

e ovo je priča!!! pohvalno.

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

čestitam....
    ja sam svu bol zaboravila čim su mi malenog anđela dali u naručje....

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

čestitam! :D

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

baš je lijepo pročitati ovakvu priču

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Paio, napisala si pricu kao da si rodila peto po redu ,a ne prvo dijete Svaka cast! Cestitam od srca

Paio avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj a72 prvotno napisa
    Paio, napisala si pricu kao da si rodila peto po redu ,a ne prvo dijete Svaka cast! Cestitam od srca

Ipak mislim da će biti još jedno (po mogućnosti da L. dobije seku), a ne njih pet :shock:

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

bravo maco!
    nadam se sličnom scenariju.dal su te rezali?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

LIjepa priča Čestitam (sa zakašnjenjm)!

mara68 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Drago mi je da sam pročitala tvoju priču jer je moja vrlo slična...
    Trudnoća mi je bila uredna, bila sam vrlo aktivna trudnica, ali sam se bucnula malo više nego sam planirala
    Porod je krenuo u noći dva dana poslije termina. Oko 1h osjetila sam lagano curenje vode, nakon sat vremena probudila sam muža i rekla: "Ja ću izgleda roditi, idem se istuširati, a ti još malo odspavaj pa ću te probuditi kasnije!" Naravno, odmah je izletio iz kreveta, ništa od spavanja
    Oko 3.30h stigli smo u bolnicu, ctg ok i lijepi trudovi, kako je sestra rekla. Trudovi su bili u razmaku od 5 minuta, 2 prsta otvorena. U kb osijek taj je vikend bio baby boom pa sam smještena na čekanje na obični odjel ginekologije. Tamo sam ležala do 10h i već me polako počelo boljeti, trudovi svake 3 min, muž je čekao u autu da mu javim da dođe. U viziti me pregledao neki liječnik kojem , hvala bogu, ne znam ime jer je jedini bio vrlo neljubazan. Bila sam otvorena 7 prstiju i krenula sam u rađaonicu. Klizmu nisam dobila jer nije bilo vremena. U sobi za brijanje čekala sam da se oslobodi boks za mene, trudovi na minutu, lagana frka
    U 11h ušla sam u rađaonicu, a ubrzo je stigao i moj dragi Rekla sam mu da slobodno može otići ako mu je teško, nekako mi je bilo žao da me gleda u takvim bolovima. Naravno, on je rekao da je jedva dočekao da uđe. Jako mi je drago što je bio uz mene, bio je moja stijena i ogromna podrška. Držao me za ruku i podsjećao da dišem. Kada sam osjetila da je vrijeme za izgon sletili su se dr. i primalje. Nekoliko minuta tiskanja i u 12:55 začuo se plač mog malog anđela. Sva bol je nestala, osmijeh se pojavio na mom licu, a suze u očima moje ljubavi. Zdrav dječak dugačak 52 cm i težak 3800 g ušao je u naš život. Nitko na svijetu u tom trenu nije bio sretniji!!! Najljepše od svega bila je tišina koja je nastala nakon što su ga mokrog i toplog stavili na moja prsa, u trenu je prestao plakati. Uzela sam ga za ručicu i gledala male prstiće koji su isti kao tatini. U tom sam trenu bila sretna kao kad sam prije 7 godina u svojoj ruci gledala istu takvu samo puuuno veću ruku moje ljubavi.
    Sve u svemu, porod je za mene bio prekrasno iskustvo, a moj maleni vrijedan je svake muke i bolova...
    P.S. I ja bih opet!!!

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Divna prica, cestitam

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

divna priča, i ja sam poslije poroda dobila nevjerojatnu hrabrost,odnosno vjeru u sebe i znala sam da sada mogu sve!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ja ne bi opet - onu jaku bol, al ako ćemo ić na drugu bebicu jednog dana - onda bi opet jer se nadam da će manje boljet. evo frendica mi je rodila 3će dijete kaže skoro bezbolno...

lijepo je nakon svega osjećati se kao mama lavica, bravo!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •