-
Dakle, da objasnim detaljno:
To je firma koja se bavi financijskim savjetovanjem a isto tako zastupa druge firme pa se moze sklopiti zivotno osiguranje. I ja i MM smo sklopili zivotna osiguranja i zbog toga sto smo to ucinili preko te firme imamo mogucnost uloga u "interni investicijski fond"-tako nam je on to objasnio. E sad, da li nas je muljao od pocetka-ne znam. Ja sam vec dva puta ulagala na godinu dana i svaki put uredno dobila svoju glavnicu plus kamatu. Imali smo svaki put ugovor na kojem je ime te firme, te se spominjem ja kao ulagatelj i on kao posrednik. Ziga firme nije bilo, vec samo njegov osobni. Novac je svaki put sjedao na njegov racun te bi mi on tada isplatio na ruke.
Znaci i sada je bilo sve isto, samo kada je dosao dan isplate (9.mj.2009.) on je rekao da zbog recesije firma moli da isplata bude u 10.mjesecu te da cu za ispriku dobiti jos dodatne novce za taj jedan mjesec cekanja (nekih 30 eura). Rekla sam, nema problema. Pitao je da li zelim aneks ugovora-rekla sam da nije potrebno. U 10.mjesecu je ponovo prolongirao za 11.mjesec na sto sam ja vec pocela reagirati pa je tada sam ponudio da se napise aneks ugovora gdje je ponovo navedena moja uplata, kamata koja mi pripada plus dodatak za 9. i 10.mjesec-znaci starih 30 eura i novih za 10 mjesec. Kao zadnji rok za isplatu naveden je 18.11.2009.g.
Naravno, prosao je i taj datum i onda sam ga pocela gotovo svakodnevno zvati jer sam shvatila da je vrag odnio salu. Pa je prvo muljao da je firma trazila da se vise ne rade ugovori na godinu nego na dvije jer firma ne stigne obrnuti te novce za godinu dana. Pa je onda rekao da ce on posuditi da mi da a on ce cekati isplatu od firme a mi smo naivno cekali i cekali jer covjeka znamo 20 godina i jos uvijek mi je nevjerojatno ovo sto se dogadja. Znam,naivna sam da ne mogu biti naivnija :/
I tada je vec dosao 12 mjesec, ja sam zamolila muza da ga on stisne, jer mene ocito ne dozivljava i tada je nakon nekog vremena on konacno rekao pravu istinu a to je da je novac odavno isplacen-jos u 11.mjesecu ali da je njegov racun blokiran jer je u dugovima i da novac ne moze podici. Kada sam ga pitala zasto nije dao moj racun jer je znao sto ce se dogoditi-rekao je da zna da je pogrijesio. Drugim rijecima, priznao kradju!
Tada se klupko pocelo odmotavati-saznali smo da je na crnoj listi svih banaka zbog neplacenih kredita, da je duzan na American i Diners karticama...uglavnom, niti kamatari mu ne zele posuditi novce jer je covjek u totalnom bankrotu!!!
Mi ga dakle cekamo vec mjesecima-zena mu zna za dugove ali pojma nema da je ukrao nase novce, na stalnom poslu (radi s mojim muzem) se prica da je duzan svima i da mu nitko vise ne zeli posuditi novce. Dakle, on nam nema od cega vratiti...
Problem je angazirati odvjetnika jer znate koliko to kosta...ne isplati se za 2500 eura koliko trebam dobiti. Netko je napisao da se ovrha radi drukcije nego sam ja mislila ali svekar i svekrva su posudili novce prijateljici koja im nije vratila, tuzili su ju i dobili ovrhu na njezine stvari. Ili sam ja nesto krivo shvatila.
Evo, sada sam vas zagnjavila ali mozete misliti kako se osjecamo kada smo tako prevareni od covjeka koji nam je bio skoro pa prijatelj.
Valjda sam sada sve napisala,ako jos nesto nije jasno-pitajte. Mene dakle zanima da li ja na bilo koji nacin mogu stisnuti firmu? U smislu, dat cu to u novine, dobit cete negativnu reklamu, vi to morate rijesiti sa vasim zaposlenikom itd...jer on je u biti ukrao i novac od firme (te moje kamate). Jer svakako bih voljela izbjeci odvjetnika. Pa eto, savjetujte me sad...
Deaedi-sto je to Hanfa?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma