koksy prvotno napisa
Mi smo isto nedavno usli u fazu "necu". Dosad je bio bas pravi andjeo, sve se moglo s njim dogovorit. A onda je pocelo...Urlanje, bacanje stvari, udaranje svim i svacim koga god stigne, nevjerovatan inat, trdoglavost....Grozno! Prvih tjedan dana mi je bilo uzasno, nisam znala kako da se postavim, nista nije palilo. A onda sam se naoruzala strpljenjem i rekla sama sebi, a i njemu "e neces ti mali mene izbacit iz takta" I tako sam ja ostala dosljednija no ikad, cvrsta ko stijena, on je mogao urlat kolko je htio, ja ga nisam ni pogledala dok se nije smirio, onda sam ga zagrlila i objasnila kako sam tuzna kad je takav, da ga puno volim al ne volim kad vristi.. Kad me htio udarat primila sam ga za ruke i rekla mu da cu ga pustit kad se smiri. Isto je i s kaznama, sjedenje na mjestu kazne dok se ne smiri. Ono najgore je trajalo nekih mjesec dana, sve zivce sam izgubila. Ali sad je koliko-toliko ok, zna sta ce bit ako mi npr. u ducanu nece dat ruku, dokazala sam mu da sam spremna vratit ga nazad u auto i odvest doma, jednom je probao i sad to vise ne radi. Zna i da urlikanjem nista nece postic, naucio je reci sta zeli i pritom upotrijebit i "molim".
Uglavnom ja sam mu dala do znanja da ce dobit sve sta je u mojoj mogucnosti ako se nauci pravilno izrazit, u suprotnom nece dobti nista i jos cu se ja ljutit na njega i bit tuzna.Dakle, kod nas je dosljednost bila kljuc uspjeha.