dakle danas sam bila na treningu nakon sto godina i mislim da mi prijeti opasni muskulfiber...već sad osjećam kako gubim osjet u nogama pa me zanima kaj da popijem da ublažim bolove...jel smijem andol?
dakle danas sam bila na treningu nakon sto godina i mislim da mi prijeti opasni muskulfiber...već sad osjećam kako gubim osjet u nogama pa me zanima kaj da popijem da ublažim bolove...jel smijem andol?
Mislim da se mogu popiti samo paracetamol tablete, lupocet i slično.
da, paracetamol npr.lupocet
ma znam al sam se ponadala da će mi se netko smilovat![]()
boli sve jače a lupocet mi je preslab...možda ipak jedan popijem...
topli tus,opustanje a sutra lagani strecing koliko god da boli![]()
Meni je pedijatrica rekla da dojenje i andol ne idu skupa.
andol nikako
fizikalne stvari (toplina, masaža, tuš, sex)
od lijekova paracetamol, smije i ibuprofen ako nemaš problema sa želucem (gastritis, čir,...)
zapravo odgovor po P.S. bi bio- pitaj svoju liječnicu opće prakse ili pedijatra djeteta![]()
popila sam lupocet i istuširala se toplom vodom po kritičnim mišićima...
danas...podnošljivo...ugodna bol- znak da sam pokrenula tijelo
nadam se da ću do četvrtka (idućeg treninga) biti sposobna za nove pobjede...
u svakom slučaju cure hvala na savjetima
Ibuprofen se ne smije, bez obzira na tekst koji piše u uputstvima. Meni je apotekarka rekla da ovo što piše "Nema podataka o štetnom učinku ibuprofena u vrijeme dojenja, stoga dojenje nije potrebno prekidati." u slobodnom prijevodu znači da nisu radili istraživanja, pa zato nema podataka. Izričito me uvjerila da ibuprofen ne dolazi u obzir (ja sam imala grozne bolove jer sam ozlijedila ruku i htjela sam nešto da mi ublaži te bolove). Dodala je da se uz dojenje u biti ne bi smjelo uzimati ništa osim eventualno paracetamola u slučaju više temperature.
Pogrešnu informaciju ti je dala apotekarka.Nia_Zg prvotno napisa
Citiram iz Hale-ove knjige Medications in Mother's Milk (to je preporučeni izvor informacija o lijekovima u dojenju za liječnike i laktacijske savjetnike, pa i magistrice farmacije kada bi ga slučajno čitale):
"... Ibuprofen is an ideal analgesic for breastfeeding mothers..."
Navodi i istraživanja koja su to i dokazala.
Navodi da spada u kategoriju rizika kod laktacije L1- najsigurniju (" Drug which have been taken by a large amount of mothers without any observed increase in adverse effects in the infant. Controlles studies in breastfeeding womwn fail to demonstrate a risk to the infant and the possibility of harm to the breastffeding infantis remote; or the product is not is not orally bioavailable in an infant.")
Također navodi da se izlučuje u mlijeko u vrlo niskoj količini (manje od 0,6% majčine doze).
Itd., da sad ne duljim...
Inače, u načelu, naravno da je najbolje ne uzimati nikakve lijekove (klasične ili biljne).
Ali ovo samo informacije radi.....
Ja sam svoj muskulfiber rješavala toplom kupkom + žlica maslinovog ulja + par žlica mlijeka (da se ulje bolje rasprši) + nekoliko kapi eteričnog ulja lavande. To mi je pomagalo u mnogim trenucima umora i napetosti, pogotovo dok je stariji sin bio u prvoj, a mlađi u drugoj godini života... Probaj, ne škodi!
Kupka za detoksikaciju je slična, ali može se staviti neku crnogoricu (čempres, cedar) i sl.
Treća varijanta je sol + soda bikarbona (u tu kupku ne stavljam eterična ulja, nego je koristim kad sam psihički preopterećena i treba mi relaksacija duha više nego tijela). Dosta soli i dosta sode (šaka barem od svakoga, a može i dvije) na punu kadu vode. Ta kupka dosta iscrpi, tj. treba paziti da to bude zadnje u danu - nakon nje ravno u krevet, ali oporavak je brz i relaksirajući!
kupka??? što je to?? ja sam zaboravila na takve užitke...znam da je smješno ali ja jednostavno nemam vremena za kupku!!! možda ću se danas pokušat organizirat pa uspijem uskočit u kadu na 15- ak min...
sad kad si se pokrenula nemoj odustati,bit muskulfibera je zadrzavanje kiseline u misicima a bolja cirkulacija ju izbacuje van iz misica-znaci samo dozirano naprijed
moze pitanje kako organiziras vjezbanje u odnosu na dojenje,mene je uvijek strah da bi jaca aktivnost dovela do odbijanja cice bas zbog te kiseline?
Sve će to doći na mjesto... Evo, počela si s vježbanjem, a kupka je samo mali maaaali logični nastavak toga.GrgurovaMama prvotno napisa
Djeca lako nauče (ako krenemo na vrijeme) da mama i tata, a i ostali odrasli imaju također svoje vrijeme i svoje potrebe, a kupka i rekreacija su često prve stvari koje si priušti mama s malim djetetom.
Najvažnija svrha toga je odmor i opuštanje. U protivnom, umor i zasićenje je generator problema (od frustracije na dalje) i s tim ne radimo nikome dobro, ni svom djetetu, ni sebi ni ostalima... Svaka čast na žrtvovanju, ali brate mili, kad takva preopterećena osoba jednom pukne, to je obično u najgorem trenutku.
No, draga, čestitam na dobrom početku...Sve će to ići dalje dobro i normalno. Naći će se vremena i za kupku i za kojekakve druge potrebe i sitne radosti. Pomalo i neosjetno...
![]()
jučer se okupala u mmmm samo takvoj kupki...nisam dugo ležala jer valjda trebam istrenirat živce...bilo mi je dosadno....
od vježbanja neću odustat...definitivno...čak dapače počinjem radit velike promjene u životu a i to je jedna od njih,,,
kako usklađujem dojenje i vježbanje?? pa moj G ima 18 mjeseci i ne znam šta bi ga odbilo od cike...podojim ga prije odlaska na jazz dance čisto da mi cice nisu teret, i onda kad se vratim (vrijeme za spavanje) on cica ko i inaće- znaći cca 5 puta do jutra i nema pritužbi![]()
danas je novi trening- nadam se da ću preživjet... 8)
što se tiče ibuprofena (npr Neofen), ja pitala u ambulanti za dojenje Sv. Duha i rekli su da nema problema.
A inače je za muskufiber dobar Astaksantin - antiokxidant od algi (Astaksantin Complex ili Bioastin), a u Twinlabovom savjetovalištu možeš provjeriti smije li se uzimati dok dojiš.
To bi bio moj izbor, ali uspjevam, za sada, s kupkama i metodom "klin se klinom izbija"oliti novim treningom.
A što se tiče bojazni da je bebi mlijeko "bljak".......kod mog sisavca to definitivno nije problem! :D