Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: hitno- što popit za muskulfiber ako dojim

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno hitno- što popit za muskulfiber ako dojim

dakle danas sam bila na treningu nakon sto godina i mislim da mi prijeti opasni muskulfiber...već sad osjećam kako gubim osjet u nogama pa me zanima kaj da popijem da ublažim bolove...jel smijem andol?

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mislim da se mogu popiti samo paracetamol tablete, lupocet i slično.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

da, paracetamol npr.lupocet

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ma znam al sam se ponadala da će mi se netko smilovat

boli sve jače a lupocet mi je preslab...možda ipak jedan popijem...

eki3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

topli tus,opustanje a sutra lagani strecing koliko god da boli

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Najbolji lek je sledeći trening!

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Meni je pedijatrica rekla da dojenje i andol ne idu skupa.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

andol nikako

fizikalne stvari (toplina, masaža, tuš, sex)

od lijekova paracetamol, smije i ibuprofen ako nemaš problema sa želucem (gastritis, čir,...)

zapravo odgovor po P.S. bi bio- pitaj svoju liječnicu opće prakse ili pedijatra djeteta

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

popila sam lupocet i istuširala se toplom vodom po kritičnim mišićima...

danas...podnošljivo...ugodna bol- znak da sam pokrenula tijelo

nadam se da ću do četvrtka (idućeg treninga) biti sposobna za nove pobjede...

u svakom slučaju cure hvala na savjetima

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ibuprofen se ne smije, bez obzira na tekst koji piše u uputstvima. Meni je apotekarka rekla da ovo što piše "Nema podataka o štetnom učinku ibuprofena u vrijeme dojenja, stoga dojenje nije potrebno prekidati." u slobodnom prijevodu znači da nisu radili istraživanja, pa zato nema podataka. Izričito me uvjerila da ibuprofen ne dolazi u obzir (ja sam imala grozne bolove jer sam ozlijedila ruku i htjela sam nešto da mi ublaži te bolove). Dodala je da se uz dojenje u biti ne bi smjelo uzimati ništa osim eventualno paracetamola u slučaju više temperature.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Nia_Zg prvotno napisa
    Ibuprofen se ne smije, bez obzira na tekst koji piše u uputstvima. Meni je apotekarka rekla da ovo što piše "Nema podataka o štetnom učinku ibuprofena u vrijeme dojenja, stoga dojenje nije potrebno prekidati." u slobodnom prijevodu znači da nisu radili istraživanja, pa zato nema podataka. Izričito me uvjerila da ibuprofen ne dolazi u obzir (ja sam imala grozne bolove jer sam ozlijedila ruku i htjela sam nešto da mi ublaži te bolove). Dodala je da se uz dojenje u biti ne bi smjelo uzimati ništa osim eventualno paracetamola u slučaju više temperature.
    Pogrešnu informaciju ti je dala apotekarka.

Citiram iz Hale-ove knjige Medications in Mother's Milk (to je preporučeni izvor informacija o lijekovima u dojenju za liječnike i laktacijske savjetnike, pa i magistrice farmacije kada bi ga slučajno čitale ):
    "... Ibuprofen is an ideal analgesic for breastfeeding mothers..."

Navodi i istraživanja koja su to i dokazala.

Navodi da spada u kategoriju rizika kod laktacije L1- najsigurniju (" Drug which have been taken by a large amount of mothers without any observed increase in adverse effects in the infant. Controlles studies in breastfeeding womwn fail to demonstrate a risk to the infant and the possibility of harm to the breastffeding infantis remote; or the product is not is not orally bioavailable in an infant.")
    Također navodi da se izlučuje u mlijeko u vrlo niskoj količini (manje od 0,6% majčine doze).
    Itd., da sad ne duljim...

Inače, u načelu, naravno da je najbolje ne uzimati nikakve lijekove (klasične ili biljne).
    Ali ovo samo informacije radi.....

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam svoj muskulfiber rješavala toplom kupkom + žlica maslinovog ulja + par žlica mlijeka (da se ulje bolje rasprši) + nekoliko kapi eteričnog ulja lavande. To mi je pomagalo u mnogim trenucima umora i napetosti, pogotovo dok je stariji sin bio u prvoj, a mlađi u drugoj godini života... Probaj, ne škodi!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kupka za detoksikaciju je slična, ali može se staviti neku crnogoricu (čempres, cedar) i sl.

Treća varijanta je sol + soda bikarbona (u tu kupku ne stavljam eterična ulja, nego je koristim kad sam psihički preopterećena i treba mi relaksacija duha više nego tijela). Dosta soli i dosta sode (šaka barem od svakoga, a može i dvije) na punu kadu vode. Ta kupka dosta iscrpi, tj. treba paziti da to bude zadnje u danu - nakon nje ravno u krevet, ali oporavak je brz i relaksirajući!

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

kupka??? što je to?? ja sam zaboravila na takve užitke...znam da je smješno ali ja jednostavno nemam vremena za kupku!!! možda ću se danas pokušat organizirat pa uspijem uskočit u kadu na 15- ak min...

eki3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

sad kad si se pokrenula nemoj odustati,bit muskulfibera je zadrzavanje kiseline u misicima a bolja cirkulacija ju izbacuje van iz misica-znaci samo dozirano naprijed
    moze pitanje kako organiziras vjezbanje u odnosu na dojenje,mene je uvijek strah da bi jaca aktivnost dovela do odbijanja cice bas zbog te kiseline?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj GrgurovaMama prvotno napisa
    kupka??? što je to?? ja sam zaboravila na takve užitke...znam da je smješno ali ja jednostavno nemam vremena za kupku!!! možda ću se danas pokušat organizirat pa uspijem uskočit u kadu na 15- ak min...
    Sve će to doći na mjesto... Evo, počela si s vježbanjem, a kupka je samo mali maaaali logični nastavak toga.

Djeca lako nauče (ako krenemo na vrijeme) da mama i tata, a i ostali odrasli imaju također svoje vrijeme i svoje potrebe, a kupka i rekreacija su često prve stvari koje si priušti mama s malim djetetom.
    Najvažnija svrha toga je odmor i opuštanje. U protivnom, umor i zasićenje je generator problema (od frustracije na dalje) i s tim ne radimo nikome dobro, ni svom djetetu, ni sebi ni ostalima... Svaka čast na žrtvovanju, ali brate mili, kad takva preopterećena osoba jednom pukne, to je obično u najgorem trenutku.

No, draga, čestitam na dobrom početku... Sve će to ići dalje dobro i normalno. Naći će se vremena i za kupku i za kojekakve druge potrebe i sitne radosti. Pomalo i neosjetno...

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

jučer se okupala u mmmm samo takvoj kupki...nisam dugo ležala jer valjda trebam istrenirat živce...bilo mi je dosadno....

od vježbanja neću odustat...definitivno...čak dapače počinjem radit velike promjene u životu a i to je jedna od njih,,,

kako usklađujem dojenje i vježbanje?? pa moj G ima 18 mjeseci i ne znam šta bi ga odbilo od cike...podojim ga prije odlaska na jazz dance čisto da mi cice nisu teret, i onda kad se vratim (vrijeme za spavanje) on cica ko i inaće- znaći cca 5 puta do jutra i nema pritužbi

danas je novi trening- nadam se da ću preživjet... 8)

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

što se tiče ibuprofena (npr Neofen), ja pitala u ambulanti za dojenje Sv. Duha i rekli su da nema problema.
    A inače je za muskufiber dobar Astaksantin - antiokxidant od algi (Astaksantin Complex ili Bioastin), a u Twinlabovom savjetovalištu možeš provjeriti smije li se uzimati dok dojiš.
    To bi bio moj izbor, ali uspjevam, za sada, s kupkama i metodom "klin se klinom izbija" oliti novim treningom.
    A što se tiče bojazni da je bebi mlijeko "bljak".......kod mog sisavca to definitivno nije problem! :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •