Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 84 od 84

Tema: Žgoljavci

Rozamunda avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nika 2 godine 10kg i visina oko 85 cm noga 21.
    Sve jede i to u velikim kolicinama. Tete se u vrticu nemogu nacuditi koliko moze pojesti a toliko je sitna. Jucer je za rucak pojela pun tanjur juhe i dva tanjura mesa i mlinaca.
    Ziva je i aktivna cijeli dan tako da se nista ne prima na nju. Po cijelom tijelu joj se vide kosti jedino ima trbuscic.
    U vrticu je najmanja i najsitnija.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I moja (skoro 23 mjeseca) ima 10-tak kilograma. Starija (skoro 7 godina) ima oko 21 kg. Uopće mi ne izgledaju mršavo, atletski su građene, mišićave.
    Mislim da se time uistinu ne treba opterećivati ako su zdravi, veseli i puni energije.

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Baš je olakšanje čuti da ima još mršavaca koji jedu a na njima se niš ne vidi!Mane stalno pile pitanjima : Pa da li to dijete išta jede?Neće jesti, ha?
    Zanima me koliko kakaju vaši mršavci?Mi 4-6 puta.Da li itko od vas ide gastroenterologu zbog kilaže?Mi smo već pola godine na pediasuru.
    Ja se opterećujem manje neg svi ostali, jer znam što i koliko jede!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Napokon naša tema...
    P. ima 22 mj. 10,3 kg, 82 cm, nogica 22. Nogice su ogromne prema tijelu (barem se meni tako čini)...
    znam da smo svi zabrinuti zbog naših žgoljavaca, ali moram priznati da su puuuuno slađi od svojih velikih vršnjaka (nije što je moj takav, ha, ha.)

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj ivanche prvotno napisa Vidi poruku
    Imam i ja jednog žgoljavca, 3g i 4 mj, 12 kg i 92 cm
    mjesec dana stariji, mjere identične. noga 24
    ali ja se tješim da je mm sa 7 godina imao 18 kg i skoro ga u školu nisu primili.

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo da se i ja opet uvalim. Sa 28 mjeseci 10700 gr i 88 cm. Prošlo ljeto, sa 2 god. imao je 8700 gr i krenuo polako prema gore. Ali je zdrav, i okretan kao raketa.

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Prošlo ljeto, sa 2 god. imao je 8700 gr i krenuo polako prema gore.[/QUOTE]

Znači ima nade i za nas u 4 mj. je dobio 2 kg?Mrak!

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Rozamunda prvotno napisa Vidi poruku
    Nika 2 godine 10kg i visina oko 85 cm noga 21.
    Sve jede i to u velikim kolicinama. Tete se u vrticu nemogu nacuditi koliko moze pojesti a toliko je sitna. Jucer je za rucak pojela pun tanjur juhe i dva tanjura mesa i mlinaca.
    Ziva je i aktivna cijeli dan tako da se nista ne prima na nju. Po cijelom tijelu joj se vide kosti jedino ima trbuscic.
    U vrticu je najmanja i najsitnija.
    Sve ostale mame se žale kako im djeca ništa ne jedu po cijeli dan a u toj dobi imaju po 13,14 kg!
    To mi nikad neće biti jasno!!!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pitanje mamama mršavaca.

Kako vaša djeca rastu?

Moja je u zadnjih 7mj. (što imamo zapisano kod dr.) narasla 4,5cm.
    Po tablicama kad pratim vidim da je krivulja rasta u smanjenom usponu u tih 7mj.
    Sad je 22mj, 79cm i 8,6kg.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moj "nazovi mršavac" po krivulji visine je uvijek "izvan krivulje", po kilaži oko sredine, a po opsegu glavice drži krivulju negdje donje redove, ali unutar "normalnog raspona".
    Za glavicu me to ne čudi i tata mu ima dosta manju glavu od prosjeka, a i moja je tu negdje.
    Tako da on ustvari stalno izgleda kao mršavac zbog te dosta veče visine, a ustvari je "normalne" kilaže.
    Moj tata je "glavati", mama ima sitnu glavu i tak smo i brat i ja.

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moj je zastao u visini, dok nije dobio malo na težini, i tek unatrag mjesec-dva je počeo opet rasti u visinu, i to se istegao sigurno 3-4 cm. Sada ima punih 28 mj i sitno, 11 kg, i nešto sitno preko 90 cm.
    @ARTEP: nije dobio 2 kg u 4 mjeseca, nego u skoro 8. 8700 gr je izvagan u srpnju prošle godine, nakon toga sam počela raditi, a on je pošao na čuvanje vrlo, vrlo požrtvovnoj baki, koja je sebi uzela u zadatak da ga dovede u granice normale prije nego krene u vrtić, u jesen ove godine I inače, nikad nam nije bio problem nahraniti ga kod nekoga drugoga. Susjedu sjedne u krilo i natuče se suhih svinjskih nogica i kiselog kupusa, a deset minuta prije toga je bio kući i odbijao inače najdražu juhu
    Kod bake ima društvo, dvoje rođaka su isto na čuvanju kod nje prije/nakon škole i vrtića i oni svi zajedno jedu, svaki na svoj način. A hranili smo se svakako, u šetnjama po selu, dok se on igra u pijesku, potežući macu za rep, tuširajući se i brčkajući se u kadi.... Bože sačuvaj.

Ali on i kada se udeblja neće imati onu klasičnu baby bucmastu liniju, sav je nekako elegantan, uskih zglobova, tankih kostiju, kao glistica je. I ovo što je dobio, na njemu se toliko ne vidi.

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ja sam skužila s 24mj 8700 a s 28mj 10700 to je 4mj razlike.
    Istina je da se u društvu bolje jede.Ja sam prestala trčat za njim nemogu sad ima 4 obroka ima da sjedi i pojede ,a između postojećki ak nešto uzme dobro al ne hvata se baš za ništa osim za kiki bombon.
    Mi smo od 9mj 2009. do danas dobili 1kg i narasli 5 cm.

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

O bez brige imam i ja jednog takvog žgoljavca , jede ko mećava i to sam sjedi za stolom i jede kao da ima 5 godina a ne 1,5 pjede sve što mu dođe pdod ruku , hoda skače , brblja, ne spava ni dan ni noć , ruši , prvi je na toboganu na ljuljački , u pješčaniku, prohodao sa 10mj. a trenutno ima 10 kg. (ako) a kad ga skinem moš mu svirat po rebrima sama kost i koža, ali je zato žilav ko mali vražićak!!!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Cure, je li ok što je od prvog rođendana stala s dobivanjem na težini? Bila je bolesna tri puta od tad, krenuli smo u jaslice što je popratila generalnim štrajkom gladi, ali svejedno mi je bed kad se važemo.

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

A da li sada jede i da li je zdrava?

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja vidim da se sad kako se bliži drugi rođendan pomalo izjednačuju djeca iz društva i moj miši. On je dakle 20.5mjeseci, ca. 10,3kg, ca. 86cm. Od sve djece poznanika je "najmršaviji" i meni je baš zgodan, takav sitan, doktor uvijek kaže "gracilan na mamu" jede kako kad, uopće se ne brinem oko težine, više da pametnije jede, al to je druga tema...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mi ćemo 2 godine sada u 5 mjesecu i na 11 kila smo....nije da baš volimo papati ali hvala bogu da mama još ima mlijeka.Fizički je sitan al nema mira niti sekunde.....za usporediti sa starijom braćom neusporedivo.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj zloćko prvotno napisa Vidi poruku
    A da li sada jede i da li je zdrava?
    Trenutno smo opet bolesni (imala je pauzu od cijela 4 dana) a jede slabo kao i uvijek.

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Evo da se malo pohvalimo kilicama 25mj. 9800g. Malo smo se udebljali, a usput da se pohvalimo nemamo ni pelenu.

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Podižem malo temu.

Mi bili juče na vaganju 9900g i 92 cm.
    27mj.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

24 mj. Taman smo nagurali na 11,2 kg, pa došao bronhitis, pa jedan, pa drugi virus i eto nas na 10,8 kg. Ovo s njegovim kilama je prestrašno. Baš je žgoljav. Visina cca 85 cm. Još više od težine me brine visina! Je li moje dijete prenisko za 2 godine?!

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

peso po krivuljama rasta nemaš razloga za zabrinutost.
    Moja pedijatrica veli da nemožemo svi bit košarkaši i da je bolje biti mršav nego debeo.
    Uzmi u obzir vašu visinu i težinu.

MM je 174 cm i 69kg
    Ja sam 164 cm i 50 kg

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

naša 2.5 god, 98cm, 13kg

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj artep prvotno napisa Vidi poruku
    peso po krivuljama rasta nemaš razloga za zabrinutost.
    Moja pedijatrica veli da nemožemo svi bit košarkaši i da je bolje biti mršav nego debeo.
    Uzmi u obzir vašu visinu i težinu.

MM je 174 cm i 69kg
    Ja sam 164 cm i 50 kg
    MM 175 cm, 80 kg
    Ja 168 cm, 54 kg

Ja mislim da smo prosjek

thara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Imam i ja jednog malog žgoljavca, sa 14 mj 9,5 kg i 82 cm. Meni izgleda taman, a sveki stalno viče da je premršav (rođen sa 3650 i 55cm)

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Dijagnoza moje djece po pedijatrici je vječno manjak kila za visinu. A i kila i cm puno više nego za uzrast. Ma ko šiša te tablice i krivulje! Jednom me pitala gdje su mi se u opće smotali u stomaku (obzirom na moju sitničavu konstrukciju)

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj sweety prvotno napisa Vidi poruku
    Pitanje mamama mršavaca.

Kako vaša djeca rastu?

Moja je u zadnjih 7mj. (što imamo zapisano kod dr.) narasla 4,5cm.
    Po tablicama kad pratim vidim da je krivulja rasta u smanjenom usponu u tih 7mj.
    Sad je 22mj, 79cm i 8,6kg.
    Evo npr. moj sin.
    Veljača o.g. 15 mj., 77,5 cm i 8,550 gr
    Srpanj o.g. 20 mj., 84 cm i 9,300 gr

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

negdje sam čitala da nakon druge godine rastu u prosjeku 6 cm godišnje. moja oba još drže taj ritam.
    Posljednje uređivanje od babyboys : 29.07.2010. at 21:41 Razlog: tipfeler, naravno

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moja djeca ne spadaju u ovu dobnu skupinu, ali sam htjela postom ohrabriti roditelje zgoljavaca. Starija je do 12 mj. hodala na preglede kod gastroenterologa jer je rodjena s 52cm/3640g, sa 6 mj je imala 64cm/6.4kg, 12mj 76cm/8kg. Tada su nas pustili s dijagnozom "gracilne" djevojcice s kojom je sve u redu, al' eto nema vremena jesti. Sa 2g 90cm/10kg,3g.96cm/12kg, 4g 102cm/14kg.
    Jako su me nervirala stalna vaganja i mjerkanja.
    Uvijek je bila zivahna i znatizeljna. Vec odavno se ne obazirem na kile, jer nista joj ne fali. Bas nista.
    Jedino sto sam primijetila da se svako ljeto,za razliku od zime, protegne i da dobije vise na kilazi.

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj mmamma prvotno napisa Vidi poruku
    Jedino sto sam primijetila da se svako ljeto,za razliku od zime, protegne i da dobije vise na kilazi.

To sam i ja upravo skužila, M. je dobio kilu preko ljeta, neznam koliko je narstao ali vidim da je dosta po robi.

Sada imamo 2.5 g. 10 800g.
    Sitni i dalje.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Evo i mi se upravo izvagali. 10.500 g. 27 mjeseci.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Moja je isto sitna u usporedbi sa drugom dječicom a pogotovo ako gledam konfekcijske brojeve nove generacije po kojoj bi dijete od 12-18 moralo imati 86 cm!
    Moja ima 10-tak kg i 80cm a ima danas točno 20mjeseci!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj fgm1236 prvotno napisa Vidi poruku
    Moja je isto sitna u usporedbi sa drugom dječicom a pogotovo ako gledam konfekcijske brojeve nove generacije po kojoj bi dijete od 12-18 moralo imati 86 cm!
    Moja ima 10-tak kg i 80cm a ima danas točno 20mjeseci!
    Potpisujem sve! Moja ima 20 mjeseci (dva dana starija od tvoje ),
    10ak kg, 80ak cm
    A H&Move veličine su mi nerealne totalno kad gledam Luciju, sve si mislim "bože koliki su mali Austrijanci kad ona sad može nositi stvari koje su oni nosili od 9 do 12 mjeseci???"

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mrvna drago mi je da je još netko baš isti kao i mi u istoj kategoriji perca
    A stvarno te veličine su jer imala sam neku posuđenu robicu od djece koja sada imaju nekih 18 godina dakle robica od prije 17 godina i na njoj je pisalo za godinu dana 74cm pa kako sada odjednom djeca u tih 20-tak godina recimo mogu sa godinu dana imati 86???

Dobro sigurno ima puno djece koji su od 12-18 i imaju 86 cm ali nekako mi je realnije za očekivat da će prosječno djete tek sa dvije godine imati tih famoznih 86cm!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •