Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Kad prvi put kod stomatologa?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Kad prvi put kod stomatologa?

Pitanje je u naslovu.
    Dakle, kad ste prvi put svoje klince vodili stomatologu i kako je taj prvi pregled izgledao? I, još važnije: imate li nekog za preporučiti (na području Zg, poželjno centar ili Trešnjevka, ali može i drugdje)?

Pedijatar nam je još prije mjesec dana rekao da bi uskoro bilo vrijeme da odemo stomatologu, onako, "na upoznavanje" (da ne bi došli u situaciju da mu nešto treba raditi oko zuba, a on prvi put, pa da se ne isprepada). Dodatni razlog je taj što su mu se na zubićima pojavile nekakve sive naslage (v. topic "Crni zubi" na 1-3) koje se teško skidaju, pa bih htjela pitati nekog stručnog za savjet. Inače Andreju je 13 mjeseci, ima 5 zuba i ne voli otvarati usta da ih drugi vide (osim kad se smije, naravno )

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj, meni se on čini premali.
    Franu sam prvi put odvela svom zubaru ovo ljeto i to zato jer je izjavio da ga boli zub.
    No sa zubima je bilo sve u redu.

Početno

I sa sam postavila slično pitanje ranije na forumu. Moj sinko je stariji (27.6.2001.), pa se tek sada spremamo zubaru na upoznavanje. Sva sreća zubiči su mu super. Na forumu su mi sugerirali da ga odvedem kod svoje zubarice i tako sam napravila. Bio je jednom uz mene na upoznavanju prostora i pitao u čudu gdje je akvarij s ribicama (!!!!????), jer ima ga zubar u crtiću "Nemo ". Slijedeći puta će pokušati sjesti na stolicu, i tako postepeno..valjda ćemo jednom i otvoriti usta!!!???

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja baš planiram zvati našu zubaricu da je pitam što misli o fluoru, pa ću je pitati i kad misli da dijete treba posjetiti zubara. Inače je i nama naša pedijatrica rekla da Lei nađemo stomatologa, to kad sam nju pitala da li da dajemo Fluoronatril, no mi ćemo Leu voditi zubarici kojoj i mi idemo,a k njoj ide i nekoliko male dječice iz naše familije, tako da znam da liječi djecu.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo isli prvi put negdje s 2 godine.

Ne koristimo Fluonatril iako ga je pedijatrica prepisala (i rekla da ne uzimamo redovito nego povremeno), zubarica nam je rekla da uzimamo ako zelimo, ali ipak nismo.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mi smo prvi put išli kad je bio jako mali ali tada je bio samo kao pratnja. MM i ja imamo istu zubaricu i puno puta je Niko bio s nama pa je upoznao prostor i tetu, a sa dvije godine smo baš vodili njega da sjedne na stolicu, pogleda sve one aparatiće i da mu pokuša premazati zubiće. Sada planiramo opet iako su mu svi zubići zdravi. Mislim da je najvažnije ići barem jednom/dvaput dok ih zubići još ne bole čisto da se steke navika odlaska kod zubara i na kontrole, a ne samo kada zub boli...onda je već kasno i naravno bolno!!

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za mjesec dana će navršiti 2 godine i spremam ga se odvesti kad ja skupim hrabrosti ići mijenjati plombe. uglavnom sad idemo

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bio je već 2 ili 3 puta (ne sjećam se) na upoznavanju. Prvi puta je bio prije sigurno više od godine dana, a i sada se spremamo opet. Kod nas je posjet zubaru (njegovom da me se krivo ne shvati) kao posjet u igraonicu. Spušta se i diže u stolcu, gleda sve moguće bušilice i đinđe (nemam pojma kako se to sve zove ali od svake pojedinačno se ježim), vozi autiće sa zubarkom itd. Meni je to super jer kada će jednom zaista trebati neku intervenciju neće mu biti strani prostor i zubarka, a pošto se skompao s njom možda će dati i da mu čeprka po zubima.

Mima, nama je zubarka rekla da fluor ne dajemo barem dok ga ne bude svjesno mogao ispljunuti iz ustiju. Znači sad bi već mogao ali ću se ipak prije još posavjetovati sa njom.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Meni je zubarica rekla da od fluonatrila ima koristi samo ako se rastopi u ustima,a inače potpisujem Brundu Marko je oduševljen svaki put kad idemo zubaru vozi se na stolici gore dole,sve išprica sa vodom...Prvi put je bio sa 2 godine i moja zubarica mu svaki put da nešto od svog pribora za doma pa je cijeli happy

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nama je dr. u bolnici dao Fluoronatril a naša pedijatrica nije baš za to, pa ću još vidjeti i sa zubaricom. Kupila sam inače i onaj gel sa fluorom ali sam onda u uputama vidjela da je to za stariju djecu. Ja bih rado nešto takvo davala Lei jer MM i cijela njegova familija imaju užasne probleme sa kvarenjem zuba pa ako je Lea to naslijedila od MM-a bit će problema :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Brunda, a kojem zubaru ide Sven?

(baš pilim po tim zubima... dosadna sam i Andreju i MM-u i sebi, ali me užasavaju te fleke po zubićima! Mislila sam ga odvesti i svojoj zubarici, nisam s njom naročito zadovoljna, ali znam da doma ima malo dijete, pa možda ima takta da zaviri klincima u usta?)

majamarija

Početno zubar

ja svoga sina vodim sa sobom od 2 godine kod zubara da se upozna sa tim,i prvi puta je malo pokazao zube ,drugi puta je cak sam sjedio na stolu a sada ide (4,5 godina) kao u kupovinu nema straha ,ali jmi idemo svi zajedno svakih 6 mj.na kontrolu i na kraju dobije djecije zvake tako da to kod nas nije neki problem,vodite scoju djecu sto ranije sa sobom kod zubara da vide da to nije nista ruzno

pozdrav maja

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ja idem promijeniti plombu pa sam se sa zubarkom dogovorila da povedem i njega. Na malo upoznavanje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •