Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: paradajz u ovom periodu godine?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno paradajz u ovom periodu godine?

Evo, taman bi nam pasalo malo promjene u meniju pa se pitam kakav paradajz dajete bebama u ovom periodu godine? Onaj koji se može kupiti mi se sad cini bolje ne dati bebi
    Moja mama ima zalihe domaceg paradajz sosa, ali u njemu ima mrvica soli i ocata i jos nekih zacina pa mi ni to nije neko rjesenje. Smrznutih koliko znam isto nema za kupiti.
    Ili da cekamo ljeto i prave domace?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja bih čekala leto. Za sve što je prvi put probala, čekala sam sezonu. Znači, sačekam da po tablisi dohrane bude vreme, a ako tad nema tog voća/povrća onda čekamo da ga bude.
    A paradajz koji sad ima da se kupi je meni odvratan, ni ja ga ne bih jela a ne dala detetu.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja bih svakako pričekala sezonu.

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Potpisujem cure.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

to su one što su sad predivne, crvene, tvrde, bezukusne i tko zna odakle su i čime su ih tretirali,.... :bljak: bolje mi je niti ne razmišljati...

ni nama odraslima ne kupujem vansezonsko povrće, a maloj bebi pogotovo....

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ma da, i ja imam isti nacin razmisljanja, ali eto opet me ponekad muci sto joj ne mogu ponuditi raznovrsniju hranu

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mackica i mene to mučilo, ali ako klincima ne smeta (a uglavnom im ne smeta), onda ne bi trebalo ni nama. Važno da se hrane zdravo. Ima toliko povrća koje tvoja beba sme da jede, pa onda voće, žitarice, malo mesa ili ribe. Raznovrsnost dečijeg jelovnika (i količine) sam gledala na sedmičnom nivou, jer u toku jednog dana oni pojedu malo.
    A što se tiče ovh "gumenih, plastičnih" voćki i povrćki kad im vreme nije: nama je alergolog dao dobar razlog zašto ne. On kaže da će dete pre imati alergijsku reakciju npr. na paradajz sada, i onda mi zaključimo kako mu smeta paradajz i ne dajemo mu. A dete je u stvari imalo reakciju na pesticide ili neku sličnu hemikaliju koje je pun taj paradajz. Meni je to objašnjenje bilo OK.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    mackica i mene to mučilo, ali ako klincima ne smeta (a uglavnom im ne smeta), onda ne bi trebalo ni nama. Važno da se hrane zdravo. Ima toliko povrća koje tvoja beba sme da jede, pa onda voće, žitarice, malo mesa ili ribe. Raznovrsnost dečijeg jelovnika (i količine) sam gledala na sedmičnom nivou, jer u toku jednog dana oni pojedu malo.
    A što se tiče ovh "gumenih, plastičnih" voćki i povrćki kad im vreme nije: nama je alergolog dao dobar razlog zašto ne. On kaže da će dete pre imati alergijsku reakciju npr. na paradajz sada, i onda mi zaključimo kako mu smeta paradajz i ne dajemo mu. A dete je u stvari imalo reakciju na pesticide ili neku sličnu hemikaliju koje je pun taj paradajz. Meni je to objašnjenje bilo OK.
    Ovo tvoje ima smisla. Moj nećak reagira na mandarine iz dučana, a na domaće ne.

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja sam probala sa Alnaturinim iz DM-a

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

ne bi ni ja dala djetetu ove sad paradajze a ne bi ih bas ni ja jela.pa nije prisa sacekat jos koji mjesec

LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Najbolje pricekati. Meni je isto ukusna Alnaturina passata, mozda i najbolja na trzistu. Ali ipak bolje pricekati ...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •