Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: promjena ugovora, a ja na komplikacijama

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno promjena ugovora, a ja na komplikacijama

Uglavnom, od 01. 01. 2010. u mojoj firmi se mjenja vlasnik i odsada više nemamo ugovore na neodređeno nego na 6 mjeseci . Ja sam trenutno na komplikacijama i porodiljni bi trebala otvoriti krajem 3 mjeseca. Ja li to nešto mjenja za mene... recimo da mi ovaj ugovor ne produže u 6 mjesecu, kad ja već budem na porodiljnom. I da li to mogu :?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da li si već potpisala novi ugovor o radu? jer ako nisi, stariji ti je važeći.

naime ako si na komplikacijama, ne možeš do firme. moraš mirovati. teko po povratku sa komplikacijama bi trebala potpisati novi ugovor.

No, kao odgovor na tvoje pitanje, ako je odgovor na sve prethodno da si ipak potpisala novi ugovor, to znači da ti poslodavac ima pravo ne produžiti ugovor o radu na određeno vrijeme, odnosno da istekom ovog (u 6 mjesecu) novi nećeš dobiti. Isto znači da ćeš na burzu (odlazak na burzu te prijavu kao nezaposlene u HZZO moraš napraviti u roku od 30 dana po isteku ugvora).

Status tvoje rodiljnog ostaje do isteka istog, a naredni dopust (u ovom gore slučaju) otvorit ćeš kao nezaposelna osoba.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

nisam znala gdje da postavim pitanje pa molim moderatorice ako mu ovdje nije mjesto da ga premjeste.
    naime, stalno sam zaposlena i na porodiljnom sam do 14.7., međutim, javila bi se na natječaj za novo radno mjesto i ako ga slučajno dobijem, moram li prekinuti porodiljni i početi raditi?
    i ako radim 5 i po sati (rad u vrtiću) imam li pravo na pauzu za dojenje?
    hvala

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

nitko? :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj nike prvotno napisa
    nisam znala gdje da postavim pitanje pa molim moderatorice ako mu ovdje nije mjesto da ga premjeste.
    naime, stalno sam zaposlena i na porodiljnom sam do 14.7., međutim, javila bi se na natječaj za novo radno mjesto i ako ga slučajno dobijem, moram li prekinuti porodiljni i početi raditi?
    i ako radim 5 i po sati (rad u vrtiću) imam li pravo na pauzu za dojenje?
    hvala
    Općenito sve ovisi o novom poslodavcu. On u ugovoru može konstatirati da si na roditeljskom dopustu te da ćeš na posao nastupiti po isteku roditeljskog. (ovo mi je savjet sa HZZO-a, ali nema baš takve prakse)
    No, najčešće se radi barem formalni prekid dopusta i nakon par dana nastavak istog.

Pauzu na dojenje imaš pod pretpostavkom rada u punom radnom vremenu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U vrtiću je puno radno vrijeme, upravo tih 5.5 sati????
    Jedino ako su dežurstva , onda se produžuju za cca 2.5 sata.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

5 i po sati je neposredan rad s djecom, ostalo je vođenje dokumentacije, uređivanje panoa, radionice i sl. znači imam pauzu za dojenje?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj nike prvotno napisa
    5 i po sati je neposredan rad s djecom, ostalo je vođenje dokumentacije, uređivanje panoa, radionice i sl. znači imam pauzu za dojenje?
    nemaš. moraš je zatražiti.

više o stanci za dojenje imaš ovdje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •