Nakon što sam nazvala laboratorij u mom gradu, zavod za javno zdravstvo u Puli, Zavod za transfuziologiju u Puli i KBC Rebro konačno sam dobila odgovor da ANA, LAC i ACA mogu vaditi na transfuziologiji u Puli te da će oni krv slati na Rebro. Danas sam se tako uputila u Pulu sa 2 uputnice (jedna za Pulu, druga za rebro) i sestra se tako izderala na mene da oni to ne rade, neka idem u moj laboratorij ili u zagreb i da sam došla s krivim informacijama jer se lupus nikako ne smije slati poštom (a baš su mi oni rekli da dođem i šta da napišem na uputnicu i da ću platit samo poštarinu).
Pošto imam namjeru i to odraditi prije Mb ako netko zna kako to ide na Rebru neka mi nešto napiše, uputi me...svaka info je dobrodošla, samo da ne idem opet bezveze i u Zagreb.
Ako znate brojeve telefona, faksa, kada i gdje se vadi krv, da li treba biti natašte, šta točno mora pisati na uputnici, koliko se čeka...(moj doktor ne zna jer se nije susretao s tom problematikom, a nije ginekolog već doktor opće prakse). Hvala vam unaprijed na odgovorima